Kitajska kuhinja
men je nasplosno azijska kuhinja najboljsa....sm si kupila knjigo receptov ki so super izi razlozeni tko da kr dostikrat ustvarjam=)
najboljs do zdej mi je ratal sladko kisli piscanec in rakci na isti nacin, pa pekoce rezanci s svinjino, pa jiao zi-ji (k eni žlikrofi pridejo) pa mangov puding...uglavnm, obožujem to kuhinjo=)
sladko kislo omako pa js kr sama delam - uporabm kečap, sladkor, riževo vin, sojino omako itd...pa pride ful fajn
najboljs do zdej mi je ratal sladko kisli piscanec in rakci na isti nacin, pa pekoce rezanci s svinjino, pa jiao zi-ji (k eni žlikrofi pridejo) pa mangov puding...uglavnm, obožujem to kuhinjo=)
sladko kislo omako pa js kr sama delam - uporabm kečap, sladkor, riževo vin, sojino omako itd...pa pride ful fajn

Zivljenje je piskotek!
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
^^ker ima Vale-Novak samo eno tako knjigo, bo verjetno kar tole - Cornelia Schinharl, Sebastian Dickhaut - OSNOVNA AZIJSKA KUHARIJA.
*mala* napisal/-a:Recept
Vem da je post že star, sam sem glih zadnjič vidla to škatlo v merkator centru.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
purple_rain napisal/-a:^^ker ima Vale-Novak samo eno tako knjigo, bo verjetno kar tole - Cornelia Schinharl, Sebastian Dickhaut - OSNOVNA AZIJSKA KUHARIJA.
jap! in je super, hitr se nardi, ni preveč komplicirano pa kar sm do zdej probala je vse ful super!
Zivljenje je piskotek!
-
- Debatorica
- Prispevkov: 342
- Pridružen: 16. Dec. 2009 19:44
Zanima me, če je katera probala narediti spomladanske zvitke iz zamrznjenega testa, ki ga (kupiš) in potem razvaljaš? A dobro ratajo ali je boljše posebno testo?
Sicer sem pa včeraj naredila super rezance, sem bila pohvaljena.
Kar po svoje, verjetno niti niso popolnoma kitajski, ampak je še kak tajski element notri (ker je okus malo spominjal na pad thai). Praženi pšenični rezanci s tofujem, arašidi in zelenjavo (korenje, kalčki, mlad grah, gobe, mlada čebula). Tofu sem marinirala v sojini omaki, česnu in čebuli.
Sicer sem pa včeraj naredila super rezance, sem bila pohvaljena.

Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Nisem sploh nikol razmišljala o spring rolls.. sem mi zdi da sem suhe liste testa vidla pakirane v mercatorju (ali spar), imajo jih zraven nori (alge za suši). To je pomojem najbolj enostavna rešitev.
No in pol so mi šli ti zavitki cel dan po glavi in sem sla iskat kako se naredi testo in speče. In sem nardila:
1 lonček moke
1/4 žličke soli
3/4 lončka moke
Zmešaš, dobiš leplivo maso. Pokrito pustiš stat 1 uro. Potem pa to testo z roko namažeš po vroči ponvi in v 30 sekundah je nared. Predvsem sem šla to probat, ker mi ni šlo v račun, kako je to možno. Se naredi krasno. Priporočam ogled videa na youtube ( http://www.youtube.com/watch?v=7zLr27HK ... re=related )
Potem sem pa nadevala z zelenjavo , zavila in ocvrla v kokos maščobi. Res je dobr, pa pikantno omako zraven.
No in pol so mi šli ti zavitki cel dan po glavi in sem sla iskat kako se naredi testo in speče. In sem nardila:
1 lonček moke
1/4 žličke soli
3/4 lončka moke
Zmešaš, dobiš leplivo maso. Pokrito pustiš stat 1 uro. Potem pa to testo z roko namažeš po vroči ponvi in v 30 sekundah je nared. Predvsem sem šla to probat, ker mi ni šlo v račun, kako je to možno. Se naredi krasno. Priporočam ogled videa na youtube ( http://www.youtube.com/watch?v=7zLr27HK ... re=related )
Potem sem pa nadevala z zelenjavo , zavila in ocvrla v kokos maščobi. Res je dobr, pa pikantno omako zraven.
Zadnjič spremenil suomi, dne 10. Nov. 2010 22:26, skupaj popravljeno 1 krat.