Kitajska kuhinja

Gurmanski užitki.
Odgovori
powerpuf
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 140
Pridružen: 11. Maj. 2009 18:23
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuf »

hej. bi mogoče katera vedla kje imajo največ teh kitajskih sestavin za kuhat. gobe itd.
Nica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 80
Pridružen: 15. Feb. 2010 13:28

Neprebrana objava Napisal/-a Nica »

Meni se zdi da je Merkator glede tega bolj založen od Spara. Več pa ne bi vedla.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Pridružen: 09. Nov. 2005 22:16
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

men je nasplosno azijska kuhinja najboljsa....sm si kupila knjigo receptov ki so super izi razlozeni tko da kr dostikrat ustvarjam=)

najboljs do zdej mi je ratal sladko kisli piscanec in rakci na isti nacin, pa pekoce rezanci s svinjino, pa jiao zi-ji (k eni žlikrofi pridejo) pa mangov puding...uglavnm, obožujem to kuhinjo=)

sladko kislo omako pa js kr sama delam - uporabm kečap, sladkor, riževo vin, sojino omako itd...pa pride ful fajn :D
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Kar še naslov knjige povej in avtorja :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Pridružen: 09. Nov. 2005 22:16
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

uf...zdej si me najdla, bom pogledala doma...drugač je pa taka bela pa mislm da je rdeč naslov - u vale novak sm jo kupla :)
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Pridružen: 08. Mar. 2007 8:52
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

*mala* napisal/-a:Recept


Vem da je post že star, sam sem glih zadnjič vidla to škatlo v merkator centru.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Pridružen: 09. Nov. 2005 22:16
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

purple_rain napisal/-a:^^ker ima Vale-Novak samo eno tako knjigo, bo verjetno kar tole - Cornelia Schinharl, Sebastian Dickhaut - OSNOVNA AZIJSKA KUHARIJA.


jap! in je super, hitr se nardi, ni preveč komplicirano pa kar sm do zdej probala je vse ful super!
Zivljenje je piskotek!
Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Pridružen: 14. Okt. 2007 15:17

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

Tudi jaz obožujem kitajsko! :wink: Najraje jem hrustljavo raco na pekinški način ali pa piščanec. Najboljša mi je klasična mešana solata s kalčki. :razz:
bodi12
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Pridružen: 03. Nov. 2010 9:54

Neprebrana objava Napisal/-a bodi12 »

powerpuf
Sicer nisem katera, sem kateri :) pa vseeno
AOY shop, Ghegagasse 31, Graz
Dobiš vse kaj rabiš. Pa ob torkih dobijo svežo zelenjavo (se mi zdi).
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 342
Pridružen: 16. Dec. 2009 19:44

Neprebrana objava Napisal/-a katja_t_1980 »

Zanima me, če je katera probala narediti spomladanske zvitke iz zamrznjenega testa, ki ga (kupiš) in potem razvaljaš? A dobro ratajo ali je boljše posebno testo?

Sicer sem pa včeraj naredila super rezance, sem bila pohvaljena. :D Kar po svoje, verjetno niti niso popolnoma kitajski, ampak je še kak tajski element notri (ker je okus malo spominjal na pad thai). Praženi pšenični rezanci s tofujem, arašidi in zelenjavo (korenje, kalčki, mlad grah, gobe, mlada čebula). Tofu sem marinirala v sojini omaki, česnu in čebuli.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
suomi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Pridružen: 03. Avg. 2010 15:49

Neprebrana objava Napisal/-a suomi »

Nisem sploh nikol razmišljala o spring rolls.. sem mi zdi da sem suhe liste testa vidla pakirane v mercatorju (ali spar), imajo jih zraven nori (alge za suši). To je pomojem najbolj enostavna rešitev.

No in pol so mi šli ti zavitki cel dan po glavi in sem sla iskat kako se naredi testo in speče. In sem nardila:

1 lonček moke
1/4 žličke soli
3/4 lončka moke

Zmešaš, dobiš leplivo maso. Pokrito pustiš stat 1 uro. Potem pa to testo z roko namažeš po vroči ponvi in v 30 sekundah je nared. Predvsem sem šla to probat, ker mi ni šlo v račun, kako je to možno. Se naredi krasno. Priporočam ogled videa na youtube ( http://www.youtube.com/watch?v=7zLr27HK ... re=related )
Potem sem pa nadevala z zelenjavo , zavila in ocvrla v kokos maščobi. Res je dobr, pa pikantno omako zraven.
Zadnjič spremenil suomi, dne 10. Nov. 2010 22:26, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Pridružen: 27. Dec. 2005 2:53

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

^Zakon!
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Pridružen: 25. Avg. 2004 13:47

Neprebrana objava Napisal/-a pjotra »

Jaz sem se tudi vrgla na kitajsko kuhinjo. Sem pa ugotovila, da v restavracijah uporabljajo isto osnovo za vse jedi ki so na menijih.

Sem nakupila začimbe, preštudirala, in je super. Samo še par stvari moram probat pa je to to.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Preštudirala iz kje? Ker js bi tud :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Odgovori