kužapazi napisal/-a:po vseh teh vaših nasvetih, sm se odločla da se pač nebom več javljala.. tut njegovi mami bom rekla naj me neha klicat, da hočem čist mir met od njih.. uff.. zdej še sam ta pogum rabim.. da res to nardim..
(p.s.: ravnokar me je klicu, pa se mu nisem javla)
Z ignoriranjem problemi ne izginejo (no ja, mogoče včasih, v tvojem primeru pa zagotovo ne), temveč se lahko še poslabšajo. Ne bo dolgo, ko te bodo še bolj klicarili in bodo jezni ter agresivni, ker se ne javiš, njih pa "skrbi za tebe" in vso ostalo navlako kaj se bodo spomnali. Brez zamere ampak kar takoj ignorirat ni pametna poteza.
Najprej jim moraš povedat, da naj te ne matrajo več, šele na to jih začni ignorirat. Če sama nisi dovolj sposobna, prosi mater oz. očeta, da to naredi v tvojem imenu - ni popolnoma nič narobe. Vem, da so to stvari, ki niso enostavne, vendar jih ne rabiš reševat sama.
Jochie napisal/-a:pojdi na policijo, povej zgodbo in jih vprašaj za nasvet.
takoj jutri!

Že jaz ti lahko povem odgovor:
"Če imata kakšne dokaze oz. indice o grožnji, potem bomo odredili prepoved približevanja."
S tem pa ne bo čisto nič dosegla, ker je ta prepoved zgolj začasna (Slo trajne prepovedi približevanja ne pozna), kvečjemu ga bo bolj podkurila in je večja verjetnost da ji bo kaj ušpičil.