London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Vse takoj plačaš oz. ti z navadne kartice odtrgajo, ko imaš dogovorjeno.

Če boš menjala pred tistim datumom, ko ti z tekoče kartice odtrgajo in ti ne bodo mel iz kje, potem zna rezervacija propast.
Če ti tako kot meni odtrgajo 18.- rezerviraj do 10. in bo vse kul :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
kremsnita
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kremsnita »

Super! Hvala za tako hiter odgovor.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

EasyJet ima spet akcijo do torka, 12. januarja - do 25 % popust na vse lete od 3. 2. do 14. 7. :)
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *kristyna* »

Drugi teden grem v London =)
Pa me zanima:
*se splača it v madame toussauds za 1,5 ure (na internetu je neka cenejša vrjanta če greš 1,5 uro preden zaprej noter)
*se od Stansteda do mesta bolj splača it z avtobusom ali vlakom (po cenah se bolj splača avtobus, ampak ali velikokrat zamuja?)
*kateri izmed topshopv je najbolje založen?
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*kristyna* napisal/-a:Drugi teden grem v London =)
Pa me zanima:
*se splača it v madame toussauds za 1,5 ure (na internetu je neka cenejša vrjanta če greš 1,5 uro preden zaprej noter)

Koliko cenejše pa je? Jaz sem definitivno bila več časa :D ampak zna bit dovolj, če nisi ravno zagreta za slavne. To je odvisno od osebe.

*se od Stansteda do mesta bolj splača it z avtobusom ali vlakom (po cenah se bolj splača avtobus, ampak ali velikokrat zamuja?)

Vlak je hitrejši. Če ti denar ni problem, pojdi s tem. Drugače je pa avtobus čist kul in mislim da ne zamujajo. Pa tudi dovolj pogosto vozijo. Nazadnje ko sem bila, pa vlak ni vozil in smo šli iz Liverpool Street z busom in je vožnja trajala le 10 min dlje.

*kateri izmed topshopv je najbolje založen?

Definitivno Topshop na Oxford Streetu (postaja Oxford Circus).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *kristyna* »

Ja, če vnaprej preko interneta kupiš je 12,5 funta drugače se mi zdi da je 25. Samo pri tej cenejši si lahko samo eno uro in pol noter.

Ali moraš bus kaj vnaprej rezervirati?
Pa še če katrea za burberry ve kje bi bil največji oz. da bi imeli največ stvari(ker rabim točno določeno zadevo)?
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

jst mislm da se tale vrjanta Madam T. ne splača. Vsaj meni se zdi da če že daš tolko denarja da je skoraj vseeno če daš še malo več. V eni uri in pol ne prideš niti okoli. Če se vstaviš vsaj pri nekaterih in jih malo poslikaš (čakaš da sploh prideš na vrsto) in greš enkrat v hišo groze, mislim da se ti ne izide.
Don't worry, be happy!!
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

V kratkm se tudi jaz odpravljam v London, tako da bi prosila, da mi povete, kdaj recimo se tam odprejo ogleda vredne stvari (npr. Madame Tussauds) ter nakupovalni centri in kdaj se to zapre; kakšne so cene - se splača v šoping; ; kako so kaj razdalje med 'znamenitostmi' - recimo med Buckinghamsko palačo / tower bridge / London eye, ker to na zemljevidu zgleda čisto blizu, pa verjetno sploh ni; če je kdo potoval z avto, bi še prosila za izkušnje - kakšen je promet, so šoferji potpežljivi (glede na to, da bo verjetno kar nekaj problemov z 'levo vožnjo', je gost promet?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Tamarra* napisal/-a:V kratkm se tudi jaz odpravljam v London, tako da bi prosila, da mi povete, kdaj recimo se tam odprejo ogleda vredne stvari (npr. Madame Tussauds) ter nakupovalni centri in kdaj se to zapre

Madame so odpre ob 9ih, zadnji gredo notr ob 18.00 - odprto drgač do 19.30.
Trgovine pa od 9ih (nekatere ob 10ih) do okoli 21.00 na Oxford Streetu (nimajo vse isto seveda) :D

kakšne so cene - se splača v šoping

Trenutno je funt precej nizek in se zelo splača. Ne splača se v kakšnih H&M, Zarah kupovat, ker tam je ne vem sicer zakaj dražje. Je pa ogromno super trgovin in lahko najdeš tudi cenejše (Primark- smešno poceni, ampak moraš kar precej prebrskat, da kej najdeš)

kako so kaj razdalje med 'znamenitostmi' - recimo med Buckinghamsko palačo / tower bridge / London eye, ker to na zemljevidu zgleda čisto blizu, pa verjetno sploh ni; če je kdo potoval z avto, bi še prosila za izkušnje - kakšen je promet, so šoferji potpežljivi (glede na to, da bo verjetno kar nekaj problemov z 'levo vožnjo', je gost promet?

Po mojih izkušnjah so si podzemne ene 500 m narazen, pa preračunaj. Tower bridge je kar stran. Če res res rada hodiš, ni problema :D

A greste z avtom? Odsvetujem v center z avtom, gužva je grozna, mnde zelo drage cene parkiranja; so drugače pa precej potrpežljivi in vljudni ljudje.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Gemo z avtom, ja, ampak mislim, da se ne bomo dosti vozili z njim, ker se verjetno s podzemno da veliko hitreje prit, pa ne rabiš se z parkingom obremenjevat,.. hvala za nasvete :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Dobri ste, da greste z avtom- kak to?

Res ne priporočam v center z avtom. Ker je zelo malo parkirišč, pa precej draga. Nekje brala, da lahko tudi več ur iščeš parking, kar pa verjetno nimate želje :D Pa plačali boste za en dan več kot je enotedenska podzemna :wink:

EDIT: Parkingi bolj v centru in cene: KLIK.
Pa če se zapelješ v tole območje med tednom med 07:00 in 18:00, plačaš še 8 funtov.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Saj gor gremo z letalom, ne gremo celo pot z avtom :D tam smo pa najeli, ker je bil 100eur kar ni neka cena, če bi ga rabili, glede na to da je London velik, glede na cene parkirišč pa bo verjetno res bolj koristna podzemna. Je problem najdit znamenitosti če greš z podzemno ali imajo vredu označene stvari? :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Takoj ko prideš s podzemne, so povsod take rjave table do glavnih znamenitosti v okolici. Tak da če le veš na kateri podzemni moraš ven, je kul. Res ni šans, da fališ (pa ponekod že pred izhodom s podzemne vidiš kje je kaj, če ima podzemna več izhodov) :wink: Če se pa res izgubiš pa preprosto vprašaš kakšnega prodajca/delavca na podzemni.

Če mate pa avto najet se vam pa splača kam izven Londona jit, če imate željo seveda- Stonehenge, Oxford, Cambridge, ki so vsi približno eno do dve uri iz Londona.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

No super, potem mislim, da bomo kr našli :) sem jaz hotla it malo okrog pogledat, predvsem Oxford, pa bo verjetno časa zmanjkalo, glede na to da smo tam le tri dni..
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Aja, si bila kaj v šoping centrih? Sem gledala Westfield šoping center pa zgleda kr zanimiv, Harrods zgleda, da ima samo dražje firme - mi lahko kaj priporočaš, ? :)
Odgovori