jst sm bila do sedaj 3x, nazadnje zdaj za božič in mi je zakon! sicer sem ugotovila, da je london ene milijonkrat lepši poleti, ampak je tudi pozimi čist fajn! vedno sem šla z letalom (ryanair), potem pa je čist na easy pridt iz stansteda v center. letos sem šla prvič z avtobusom in ne s stanstead expressom (vlak) in res full prišparaš (10 funtov), časovna razlika je pa 10 minut! seveda sem si tudi jaz fullll želela študirat v londonu, ampak je res full težko pridt do kakršnekoli finančne pomoči-če že dobiš, ti itak krijejo samo šolnino, vse ostalo si moraš sam, kar pa je obupno drago. kar se tiče erasmus izmenjav, lahko vse kar pozabite, ker angleži ne podpisujejo bilateralnih pogodb z eno majhno slovenijo. kar se tiče londončanov....tam vidiš vse, samo tipičnih britancev ne, prevladujejo pa predvsem črnci, veliko je pakistancev, indijcev, azijcev (s tem mislim kitajsko, japonsko...), pa tudi turkov....kar se tiče sightseeing-a je itak tolk enih stvari, ki jih lahko vidiš, da je itak brez veze kle vse naštevat, sploh pa so v vseh vodičih zlo dobr opisane znamenitosti....meni osebno je najljubši covent garden! poleti seveda ne smeš pozabit na vse možne parke, si vzeti malo na easy in enostavno uživati ob ležanju na sončku

šoping je seveda ena od stvari, ki je pomembna za vse punce

glavni sta oxford in regent street, trgovine so tudi v covent gardnu, kensingtonu in seveda v vseh oatalih delih mesta. tu imaš predvsem te trgovinske verige, ki so nekatere že pri nas (zara, mango, h&m, gap, next, new look, kookai....). za tiste, ki jim te verige ne ustrezajo, so potem še razni marketi (npr. portobelo road).
nastanitev je v londonu tako kot vse ostalo precej draga-hostlov je sicer ogromno, samo so precej dragi, naletiš pa lahko na vse, od malih, lepo urejenih, do takih s podganami, narkomani,....po mojem mnenju se še najbolj splača hiša, ki jo vodi slovenski župnik (sedež slovenske katoliške misije v londonu). za bivanje pri njemu, ni treba imeti nobenih cerkvenih dokazil, niti ni treba biti veren, vzamejo vsakega! v ceno je pri tem všteta tudi hrana (v hiši imaš na voljo normalno kuhinjo (kar je pri angležih redko, ker praktično ne kuhajo), v kuhinji pa imaš na razpolago kruh, marmelade, salamo, sir, jajca, makarone, juhe....)...v glavnem da se najest! ta dom stoji takoj na začetku druge cone, tako da je tudi center res blizu.
hrana je seveda tudi precej draga. še najceneje prideš čez s fast foodi, ki pa se jih zelo hitro naveličaš. v trgovinah prodajajo predvsem že pripravljeno in zmrznjeno hrano, tako kot pri nas prodajajo svežo hrano, v londonu ne boste doživele.
...to je vse kar se spomnim za enkrat:) če koga še kaj zanima, naj vpraša...