Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

čuftika napisal/-a:
Men je to res ogabno, se dol dat z enim, oz. v tem primeru se tvoj tip dol da z eno, ko niti ne veš kolko tipov je mela...no in pol ti spiš z svojim tipom.

eni vidite point odprte zveze samo v tem, da se lahko z drugimi sexa :D po moji logiki se v taki situaciji ne more zgodit, da ti nebi vedel s kolikimi drugimi je bil tvoj partner prejšnji mesec, ker tega ne skrivata enim pred drugim :) saj ni to tako, da rečeš da se greš odprtosti in pol vsak skrivaj nekaj počne po svoje. fora je lih v tem, da se o tem pogovarjaš in to tudi odobravaš!
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

rachka_ nisi me razumela, ne da ne veš s kolkimi je bil tvoj partner, ampak ne veš s kolkimi titpi je bila punca ki je spala s tvojim partnerjem.
Samo nekako se mi zdi, da to tistim , ki tako početje odobravajo niti ni pomembno.

Drugače razumem bistvo odprte zveze, da se zmeniš s kom boš pa da partner nima nič proti, vse mi je to jasno... :) Samo , nismo vsi za to, ne obsojam pa nobenega, če obema paše zakaj ne...
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a not_me »

nimam predsodkov pred trojčkom - ajde zakaj pa ne, nekaj novega za oba..da pa bi se moj fant dajal dol z vsako ki mu nastavi - hvala lepa za tako.. da bi vsaka xy bejba vedela da če le hoče, lahko dobi mojga tipa - bruuuh..
a se hodita kaj testirat za spolno prenosljive bolezni? jaz bi si na vajinem mestu kr abonmajsko karto zrihtala
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

not_me napisal/-a:a se hodita kaj testirat za spolno prenosljive bolezni? jaz bi si na vajinem mestu kr abonmajsko karto zrihtala

:gut:

hehe, abonma ja :lol: , ful dobro si napisala!

Tut jz sm vprašala v prejšnjem postu, če kdo sploh razmišlja o SPb, res me ful zanima, upam da bom dobila odgovor :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

rachka_ napisal/-a: po moji logiki se v taki situaciji ne more zgodit, da ti nebi vedel s kolikimi drugimi je bil tvoj partner prejšnji mesec, ker tega ne skrivata enim pred drugim :) saj ni to tako, da rečeš da se greš odprtosti in pol vsak skrivaj nekaj počne po svoje. fora je lih v tem, da se o tem pogovarjaš in to tudi odobravaš!

nebi rekla da je ravno tako. kljub temu pa- če vzamemo, da je tole res, še vedno ne veš, s KOM tvoj partner sexa, kaj je delal tisti prej, s kom, kdaj, zakaj... meni se to gravža. jaz še vedno mislim, da ljudje t.i. odprtih vez, pač ne ljubijo svojih partnerjev. pa nočem s tem nikogar žalit.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

torej bi blo nekak logično, da ljudje, ko dosežejo čustveno zrelost in stabilnost, začnejo veselo sexat naokoli, partnerji pa to (z odobravanjem) sprejmejo..

jaz pa mislim da ravno ljudje, ki se ne morejo odpovedat naključnemu sexu z nekom drugim, še niso dovolj čustveno stabilni za kaj več
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

Horus napisal/-a: Priblizno tako, kot so v srednjem veku zazigali carovnice, ker niso bili sposobni dojeti, da te lahko pozdravi kaka koreninca in ne le hudic :P

ti pa tukaj mešaš pojme. a si ravnokar primerjal razuzdano "odprto zvezo" z množičnim umorom žensk (ki se mimogrede, ni izvajal zaradi koreninic)? ? ?
a je s tabo kaj narobe?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

čuftika napisal/-a:ti njemu iščeš punco... :eek: svašta , res.
Jz tega ne bi mogla, ker mislim da če nekoga imaš rad, potem ga želiš imeti samo zase.

Pa sam še to...kaj sploh kdo študira, ko se greste te fore, odprta zveza pa to....no kaj kdo pomisli na SPB, pa ne mi zej rečt da vsi uporabljate kondom, ker sm ziher da ga ne...Če pa že, še zmeraj se lahko okužiš s herpesom pri sexu pa tut pri oralnem...

1.Jaz pa si ne lastim ljudi.
2.Zakaj pa ne? Če mi kdo reče, da vedno uporablja kondom nimam razlogov, da mu ne bi verjela. Zase vem, da se ONS ne bi šla nikoli brez kondoma in tudi oralnega seksa ne bi izvajala. Takšni komentarji kažejo predsodke in ozkoglednost. Nekdo, ki je v odprti zvezi je lahko seksal z manj ljudmi kot nekdo, ki seksa samo s svojim partnerjem. Odprta zveza ne pomeni, da greš vsak dan pred spanjem na orgijo, pomeni samo, da lahko seksaš tudi z drugimi. To pa se lahko zgodi 1x, 20x ali nikoli.
not_me napisal/-a:da pa bi se moj fant dajal dol z vsako ki mu nastavi - hvala lepa za tako.. da bi vsaka xy bejba vedela da če le hoče, lahko dobi mojga tipa - bruuuh..
a se hodita kaj testirat za spolno prenosljive bolezni? jaz bi si na vajinem mestu kr abonmajsko karto zrihtala

Če imaš takšnega tipa, ki bi šel z vsako- tudi, če mu ni všeč, je problem v fantu (resen problem) in ne v odprti zvezi. Mentalno zdravi ljudje seksajo s tistimi, ki jih privlačijo.
Ja, ljudje, ki pogosto menjajo partnerje se tudi pogosto testirajo. Razen tisti, ki živijo destruktivno, tukaj spet ni problem v seksu.
claire napisal/-a:nebi rekla da je ravno tako.

Jaz bi pa rekla, da je tako oz. če ni tako pač človek ni za odprto zvezo.
not_me napisal/-a:jaz pa mislim da ravno ljudje, ki se ne morejo odpovedat naključnemu sexu z nekom drugim, še niso dovolj čustveno stabilni za kaj več

Zveze ne vidim kot odpovedovanje. Če bi bilo tako, bi bila raje sama. V zvezi sem, ker mi je lepo.
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

ah, me res zanima kako bi ti blo pri srcu, ko bi ti rekel da danes mu pa ni do sexa ker je pravkar posexal eno drugo bejbo..pa res, kako lepo..več sreče prihodnjič..
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

mislim, da so tisti, ki furajo to, pripravljeni tudi na kakšne ne-pozitivne strani :) če misli kdo, da je kakšna stvar samo pozitivna, pol se raje ne spuščat v to.
ampak prav ne morem verjet, da eni ne morejo in ne morejo razumet, da nekateri pač razmišljajo na čist drugačni ravni in da imajo čustvene in telesne zadeve drugač pošlihtane, kot to narekuje tradicija.
saj ne rečem, da to more bit nujno vsakemu všeč, ampak da pa vsaj ne probaš razumet "drugačnosti" od tebe, pa se mi zdi tudi kr neki :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Noelia napisal/-a:
čuftika napisal/-a:ti njemu iščeš punco... :eek: svašta , res.
Jz tega ne bi mogla, ker mislim da če nekoga imaš rad, potem ga želiš imeti samo zase.

Pa sam še to...kaj sploh kdo študira, ko se greste te fore, odprta zveza pa to....no kaj kdo pomisli na SPB, pa ne mi zej rečt da vsi uporabljate kondom, ker sm ziher da ga ne...Če pa že, še zmeraj se lahko okužiš s herpesom pri sexu pa tut pri oralnem...

1.Jaz pa si ne lastim ljudi.
2.Zakaj pa ne? Če mi kdo reče, da vedno uporablja kondom nimam razlogov, da mu ne bi verjela. Zase vem, da se ONS ne bi šla nikoli brez kondoma in tudi oralnega seksa ne bi izvajala. Takšni komentarji kažejo predsodke in ozkoglednost. Nekdo, ki je v odprti zvezi je lahko seksal z manj ljudmi kot nekdo, ki seksa samo s svojim partnerjem. Odprta zveza ne pomeni, da greš vsak dan pred spanjem na orgijo, pomeni samo, da lahko seksaš tudi z drugimi. To pa se lahko zgodi 1x, 20x ali nikoli.

no, če je zadeva s kondomom, potem še nekak gre. Nimam jz nobenih predsodkov...samo sem razmišljala kaj lahko vse fašeš od SPB pri takem ravnanju!
Nisem trdila da je nekdo, ki je v odprti zvezi sexal s več ljudmi kot nekdo, ki ima enega partnerja! Je pa vseeno malo večja možnost za nalesti se od nekoga, ki prakticira odprto zvezo, se pravi je s tabo, s svojim partnerjem, pa še z parimi po vsej verjetnoti, kot pa če maš fanta, ki ti je zvest----> to mislim da je vseem jasno :)
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ pri argumentu monogamija = varnost bi pa rekla, da je mogoče bolj obratno.
ljudje v odprtih zvezah so po moje bolj osveščeni in pozorni na to, ker pač vejo, da vedno obstaja riziko. logično. če se ima človek rad in se noče ogrožat, bo uporabil zaščito. to pa je bolj odvisno od drugih faktorjev, kot je že omenila Noelia.
žal pa tudi "zaprte" zveze niso vedno rožnate in do varanj pride pogosteje kot si mogoče mislimo.. tam pa pol več nismo tako pazljivi s svojim partnerjem (s katerim velikokrat ne sexamo s kondomom), ker predpostavljamo, da je itak vse v redu.
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

Noelia napisal/-a:Zase vem, da se ONS ne bi šla nikoli brez kondoma in tudi oralnega seksa ne bi izvajala.

kar se tiče kondomov - super in pohvalno
kar se tiče oralca - meni je to bistveni del sexa
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

seveda je ogromno varanja v zaprtih zvezah, tega ne bom zanikala, ker dobro vem za različne ljudji, ki varajo, imajo ne le eno punco zraven svoje, ampak tudi več...
Samo tega ne počenjo vsi!
In če maš takega partnerja da veš da te ne bo prevaral, če je neko zaupanje med vama, potem ne bi smelo bitinobenih težav! In ja, se strinjam da s svojim partnerjem ne sexamo zmeraj s kondomom, samo če upoštevaš zgoraj navedene razloge, če veš da ti je zvest, potem si lahko privoščiš tudi sex brez kondoma :)
Odgovori