Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaHauteCouture »

http://zadovoljna.si/clanek//diete/lize ... ujsam.html

"dieta" pri kateri zagotovo ne boš lačna :lach:
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

te diete so mi že od nekdaj hudo nelogične.. če pogledam konkretno to ^^: v ponedljek za večerjo testenine (glede na to, da je 5 obrokov, smatram, da se večerja je po 18. uri) je že totalen fail.. in pol 20 breskev v enem dnevu.. to je kalorično gledano isto kot tablica in pol navadne milke.. in od tega bi se naj shujšalo?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Poison~GirL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Poison~GirL »

mah te diete mene ubijajo. ne morem jest 5 obrokov na dan, ker če bi zvečer začela jest, pol ziher nebi mogla nehat. in tut če bom shujšala par kilogramou, vem da jih bom 100x prej kokr sm jih zgubila, nazaj dobila. ne morem začet zdrauga načina žiuljenja, ker vem da nebi zdržala ob tem, da jem vlik sadja, zelejave, čim mn testenin, sladkarij... kr enkrat bi mela dost in bi se spet začela na veliko nažerat vsega sranja. pol pa spet začnem s temi svojimi nezdravimi dietami, k čis nč ne pomagajo.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

^^ no saj point je ravno v tem, da prehrano in način življenja spremeniš zato, kr si ŽELIŠ spremembe, ne pa zato kr ti drugega ne preostane. moreš najt način, ki ti ustreza, najt nek prehrambeni vzorec, ob katerem se boš dobro počutila.
ti si to tak napisala, kot da je zdravo življenje eno samo odrekanje in trpljenje :D dokler neboš našla nekih res močno pozitivnih strani, (ki jih je nešteto) ki ti ne bodo predstavljali muk, je mogoče res brezveze, da se česa lotiš ja.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
lunek
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lunek »

Poison~GirL napisal/-a:mah te diete mene ubijajo. ne morem jest 5 obrokov na dan, ker če bi zvečer začela jest, pol ziher nebi mogla nehat. in tut če bom shujšala par kilogramou, vem da jih bom 100x prej kokr sm jih zgubila, nazaj dobila. ne morem začet zdrauga načina žiuljenja, ker vem da nebi zdržala ob tem, da jem vlik sadja, zelejave, čim mn testenin, sladkarij... kr enkrat bi mela dost in bi se spet začela na veliko nažerat vsega sranja. pol pa spet začnem s temi svojimi nezdravimi dietami, k čis nč ne pomagajo.

Zakaj ne moreš jest pet obrokov na dan? Kolk jih pa zdaj poješ? Stvar je v tem, da če uživaš redne obroke, potem pri nobenem nisi toliko lačen, da bi pojedel celega volka. Jaz sem začela s petimi obroki pred dobrega pol leta, na začetku (prvi teden je bla kriza, ker sem tudi sicer spremenila prehranjevalne navade: manjši obroki, manj OH, manj sladkarij na splošno...) in sem ugotovila, da obrokov nikakor ne smem preskakovati,ker sicer zaradi izpuščenega obroka postanem sestradana. Včasih ko pride čas za obrok (nekako na 2 do tri ure) sploh nisem lačna, ampak ker vem, kakšne posledice mi pusti izpuščeni obrok, vseeno nekaj malega pojem al pa vsaj spijem 2 dcl sadnega soka.

Fora spremembe načina življenja pa ni v tem, da takoj črtaš vse "prepovedane stvari". V tem primeru se ti res utrga in začneš po starem. Zadeni si le par drobnih sprememb, za katere čutiš, da te ne bodo preveč prikrajšale in se jih seveda drži, sčasoma bo to postalo veliko lažje oz. samoumevno. Še več, sčasoma boš pripravljena in si boš zaželela še druge spremembe v tej smeri sama od sebe in jih boš dosegala brez velikega truda.

Seveda pa ob takem načinu ne smeš pričakovati radikalnega znižanja telesne teže v kratkem času (kar itak niti ni zdravo). Sama sem zgubila skoraj 13 kg v času od novega leta in moram reči, da ko se sedaj spomnim kake greške sem delala v času pred sprememebo načina življenja, si sedaj teh grešk sploh ne morem več predstvljati- ne v tem stilu, da si jih ne smem privoščiti, ampak si jih niti NOČEM privoščiti. Vse to pa je ob zastavljenih ciljih in nekaj trdne volje prišlo samo od sebe. Je pa seveda treba začeti in nihče drug tega ne zmore namesto tebe...je pa lažje, kot si predstavljaš!!!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Lady_Cristina napisal/-a:Priporočam dieto po krvnih skupinah. Lepo je razvrščeno, katerim paše taka hrana, katerim pa drugačna. Pa nasplošno je pametno jedilnik sestavljat po krvnih skupinah.

Meni je pa ta oblika diete najbolj sfaljena, kar sodim po sebi. Imam namreč krvno skupino 0, katateri veljamo za mesojedce, sama pa sem že par let vegetarijanka. Čeprav se mesu nisem odpovedala iz shujševalnih razlogov, sem v roku enega leta, ko sem prenehaja z uživanjem mesa, izgubila 15 kg.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Jaz sem bila vedno suhica, no sem še vedno, ampak ... letos sem si zadala, da bom namesto drugih stvari jedla več sadja (vitamini, ker sem precej prehlajena) in kaj se je zgodilo? Začeli so se mi nabirati kilogrami.
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Sliši se zguljeno in priznam, da tudi sama nočem tega poslušati ampak je tako.. raznolika prehrana v manjših količinah, 5 obrokov, veliko tekočine (najboljše voda), nikar se ne odpovedat vsem priboljškom (en dan ali dva v tednu lahko kakšen kos čokolade, pico ipd.), miganje (tek, plavanje, odbojka, hitra hoja.. karkoli), če se le da vsak dan po malo =) In na tak način se najdlje pride, čeprav je potrebna vztrajnost in zares močna volja, saj rezultati mogoče ne pridejo čez noč, a če se tega držiš, se vsaj izogniš jo-jo učinku..
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Hm jaz pa sicer nisem debela, ker imam prav nizek indeks in prav majhno kilažo, ampak trebuh pa skoz večji. Kaj je meni storiti? :(
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

špeh je lahek, verjetno si v osnovi bolj drobna in zato nizka kilaža, ki ne more bit pokazatelj debelosti! Js mam sošolko k je cm ali dva večja od mene pa ma mislm da je rekla 47kg js jih mam pa 54 pa ma ona kr dost trebuha pa "f** ročk" pa mau podbrdka, js pa skor nc speha. sicer je pa tko s hujsanjem, diete se nikol nis ble učinkovite, slej ko prej nazaj dobiš ko nehaš z dieto, ker takrt ka kao hujšaš res pazš pol pa nehaš in gre nazaj. Morš skos jest zdravo hrano. Js recimo skos je polnozrnat kruh 8belga samo če res ni druzga-da sm kje na pikniku recmo), vsak jutr jem zajtrk-kosmiče, večerje nikol ampak mam bl pozno malco pa pojem kej malga vmes pa kosilo. Res pa je da mam to srečo d ne maram raznih gumjastih bonbonov, na tone čokolade, čipsa, pomfrija in ostalih ocvrtih stavri, mcdonalds hrane in ja tud polovica zelenjave je na no go listi. Včasih pojem kšn burek, pico al pa kej tazga ampak to je res prbližn 6x na leto...
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Jaz nimam podbradka, nobenih obročev, ampak samo okrogel trebušček.
Kosmičev ne jem, ker vsi pravijo, da je to lari fari, in da redijo.
Bonbonov ne jem. Čokolado imam rada. Večerjam vedno, ker če ne bi, bi bila ob polnoči lačna in bi šla takrat jest. Bolje, da je ob 20 kot ob polnoči.
Miss Evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Miss Evie »

orhideja1 napisal/-a:Hm jaz pa sicer nisem debela, ker imam prav nizek indeks in prav majhno kilažo, ampak trebuh pa skoz večji. Kaj je meni storiti? :(

Napihnjenost? Mogoče imaš kandido. Pojdi k zdravniku.
...Life’s a game but it’s not fair
I break the rules so I don’t care
So I keep doing my own thing
Walking tall against the rain...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

Miss Evie napisal/-a:

Kaj pa je to? Tega pa jaz tudi ne poznam.
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

kalanhoja napisal/-a:
Miss Evie napisal/-a:

Kaj pa je to? Tega pa jaz tudi ne poznam.

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 15&start=0
Odgovori