Poison~GirL napisal/-a:mah te diete mene ubijajo. ne morem jest 5 obrokov na dan, ker če bi zvečer začela jest, pol ziher nebi mogla nehat. in tut če bom shujšala par kilogramou, vem da jih bom 100x prej kokr sm jih zgubila, nazaj dobila. ne morem začet zdrauga načina žiuljenja, ker vem da nebi zdržala ob tem, da jem vlik sadja, zelejave, čim mn testenin, sladkarij... kr enkrat bi mela dost in bi se spet začela na veliko nažerat vsega sranja. pol pa spet začnem s temi svojimi nezdravimi dietami, k čis nč ne pomagajo.
Zakaj ne moreš jest pet obrokov na dan? Kolk jih pa zdaj poješ? Stvar je v tem, da če uživaš redne obroke, potem pri nobenem nisi toliko lačen, da bi pojedel celega volka. Jaz sem začela s petimi obroki pred dobrega pol leta, na začetku (prvi teden je bla kriza, ker sem tudi sicer spremenila prehranjevalne navade: manjši obroki, manj OH, manj sladkarij na splošno...) in sem ugotovila, da obrokov nikakor ne smem preskakovati,ker sicer zaradi izpuščenega obroka postanem sestradana. Včasih ko pride čas za obrok (nekako na 2 do tri ure) sploh nisem lačna, ampak ker vem, kakšne posledice mi pusti izpuščeni obrok, vseeno nekaj malega pojem al pa vsaj spijem 2 dcl sadnega soka.
Fora spremembe načina življenja pa ni v tem, da takoj črtaš vse "prepovedane stvari". V tem primeru se ti res utrga in začneš po starem. Zadeni si le par drobnih sprememb, za katere čutiš, da te ne bodo preveč prikrajšale in se jih seveda drži, sčasoma bo to postalo veliko lažje oz. samoumevno. Še več, sčasoma boš pripravljena in si boš zaželela še druge spremembe v tej smeri sama od sebe in jih boš dosegala brez velikega truda.
Seveda pa ob takem načinu ne smeš pričakovati radikalnega znižanja telesne teže v kratkem času (kar itak niti ni zdravo). Sama sem zgubila skoraj 13 kg v času od novega leta in moram reči, da ko se sedaj spomnim kake greške sem delala v času pred sprememebo načina življenja, si sedaj teh grešk sploh ne morem več predstvljati- ne v tem stilu, da si jih ne smem privoščiti, ampak si jih niti NOČEM privoščiti. Vse to pa je ob zastavljenih ciljih in nekaj trdne volje prišlo samo od sebe. Je pa seveda treba začeti in nihče drug tega ne zmore namesto tebe...je pa lažje, kot si predstavljaš!!!