Jemanje zdravil

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

jez se z ospeni vedno skori zadavim... recept? Vzamem prepečenec/mali kos kruha, ga prežvečim in jem... nekje vmes v prežvečeno zadevo podtaknem tableto in komplet pogoltnem. :D
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Ospeni so super antibiotiki: so zelo učinkoviti in imajo širok spekter delovanja.
A imajo 2 slabosti: so konjskih dimenzij in jih veliko ljudi težko požira in veliko ljudi jih preprosto ne tolerira,ker so alergični na njegove sestavine.

@Tamala_mrha: če ne boš mogla pojest antibiotikov v celoti, boš morala v bolnico, kjer ti jih bodo dajali intravenozno, preko infuzije.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

meni se pa zdi, da klimicin kapsule, vsaj te sem imela jaz, ne gredo težko dol. pa sem tudi primerek človeka, ki težko požiram. veliko pripomore to, da so filmsko obložene in z veliko pijače kar zdrknejo dol.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

trenutno imam amoksiklav 1000 . in res ne vem, kje je tak problem. prelomiš na pol.. daš prvo polovico v usta, spiješ vodo in pogoltneš. Enako ponoviš z drugo polovico in to je to :)
res pa ne vem, kaj se ti je takozamerilo. Kaj pa ti bodo dali kot antibiotik, če imaš angino.. pač poješ tisto škatlico in to je to. manj kompliciraš, bolje je. Če kompliciraš, ti pa potem samo menjajo tablete in jih poješ več, kot bi jih prvotno.
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Tudi filmsko obložene tablete se razstopijo v vodi. Brezveze, da si jih drobiš, ker je to preveč dolgotrajno dejanje sploh pri konjskih tabletah. Vrži v malo vode, počakaj, premešaj in na eks. Samo pri filmsko obloženih je nujno potrebno na pol prelomit. Eni imamo pač probleme s požiranjem. Sem se parkrat trudila premagat ta refleks pa sem se potem skor zadavila s tableto. Zato se mi zdi pa brezveze komplicirat, sploh pri antibiotikih ker se jih pač lahko uživa cele, zdrobljene ali razstopljene in ne bo nobene škode. Bolje to, kot pa v bolnico na infuzijo.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Saj zdaj mi gre vedno bolje, jih s sokom nekako pogoltnem...
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a andrejav88 »

[quote="trapa"]Ospeni so super antibiotiki: so zelo učinkoviti in imajo širok spekter delovanja.

Ja razen, če nimaš alergije na to. :(
Fallen_angel
Sramežljivka
Sramežljivka

ANTIBIOTIKI-razžrto žrelo?!

Neprebrana objava Napisal/-a Fallen_angel »

Že 4 dni jemljem antibiotike,amoksiklav 1000,katere se raztopijo v vodi in jih popiješ. Danes sem opazila da me zelo peče jezik in ustna votlina,mam pordečeno,kot bi bilo malce razžrt. Težko požiram. Bojim se,da je to zaradi močnih antibitikov,ker gre vse skoz grlo in jezik,in mi to zdraži. Ker včasih,ko sm dobila tablete antibiotik in jih drobila-tudi amoksiklav-se mi je isto vnelo žrelo. Vendar po teh ki jih piješ mislim da se to ne bi smelo nardit?

Hvala za mmenja.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Uf raje takoj do zdravnika, da jih zamenja.
Zakaj pa jih trenutno jemleš?
Fallen_angel
Sramežljivka
Sramežljivka

vnetje mehurja
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ok zagotovo moraš do zdravnika. Mogoče bi bilo bolje, da zdravilo dobiš v žilo, torej z inekcijo, ker oralno si očitno alergična.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Ma kaj amoksiklav je treba razstopit v vodi? prvič slišim...
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Najbrž je alergija in ne razžrto žrelo. Čim hitreje h zdravniku, da ti jih zamenja. :wink:
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi123 »

kater amoksiklav pa mas to? to mora bit kaksen nov, sem jih par mesecev nazaj pila, pa so bli samo tisti ogromni beli. mozno je da mas alergijo al pa kaj v tej smeri, jst vsakic ko pijem amoksiklav dobim menstruacijo, pa ni vazno ce sm jo en teden pred zacetkom jemanja, ze mela. :?
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Fallen_angel
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja,to so eni novi očitn k se raztopijo k kšn vitamin C.
Šla sm k dežurnmenu,res je,mela sm vse simptome k se lah posledično pojavjo-torej alergijo na njih. Zj jih dva nism jemala ker je rekla nej takoj neham,grem pa danes k soji zdravnici pa vrjetn jih na novo neke druge dobim. in ja,tud js sm mal krvavela kot bi mela menstro-ćeprou sm jedla tabletke!!! tko da hvala bogu da sem šla brat una navodila o posledicah jemanja...in možnih učinkih...ker drgač mi neb blo nič jasno.
Odgovori