Jemanje zdravil
Ospeni so super antibiotiki: so zelo učinkoviti in imajo širok spekter delovanja.
A imajo 2 slabosti: so konjskih dimenzij in jih veliko ljudi težko požira in veliko ljudi jih preprosto ne tolerira,ker so alergični na njegove sestavine.
@Tamala_mrha: če ne boš mogla pojest antibiotikov v celoti, boš morala v bolnico, kjer ti jih bodo dajali intravenozno, preko infuzije.
A imajo 2 slabosti: so konjskih dimenzij in jih veliko ljudi težko požira in veliko ljudi jih preprosto ne tolerira,ker so alergični na njegove sestavine.
@Tamala_mrha: če ne boš mogla pojest antibiotikov v celoti, boš morala v bolnico, kjer ti jih bodo dajali intravenozno, preko infuzije.
Imaš, da me vikaš!
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
trenutno imam amoksiklav 1000 . in res ne vem, kje je tak problem. prelomiš na pol.. daš prvo polovico v usta, spiješ vodo in pogoltneš. Enako ponoviš z drugo polovico in to je to
res pa ne vem, kaj se ti je takozamerilo. Kaj pa ti bodo dali kot antibiotik, če imaš angino.. pač poješ tisto škatlico in to je to. manj kompliciraš, bolje je. Če kompliciraš, ti pa potem samo menjajo tablete in jih poješ več, kot bi jih prvotno.

res pa ne vem, kaj se ti je takozamerilo. Kaj pa ti bodo dali kot antibiotik, če imaš angino.. pač poješ tisto škatlico in to je to. manj kompliciraš, bolje je. Če kompliciraš, ti pa potem samo menjajo tablete in jih poješ več, kot bi jih prvotno.
Tudi filmsko obložene tablete se razstopijo v vodi. Brezveze, da si jih drobiš, ker je to preveč dolgotrajno dejanje sploh pri konjskih tabletah. Vrži v malo vode, počakaj, premešaj in na eks. Samo pri filmsko obloženih je nujno potrebno na pol prelomit. Eni imamo pač probleme s požiranjem. Sem se parkrat trudila premagat ta refleks pa sem se potem skor zadavila s tableto. Zato se mi zdi pa brezveze komplicirat, sploh pri antibiotikih ker se jih pač lahko uživa cele, zdrobljene ali razstopljene in ne bo nobene škode. Bolje to, kot pa v bolnico na infuzijo.
-
- Cosmopsiho
- andrejav88
- Komunikatorka
-
- Sramežljivka
ANTIBIOTIKI-razžrto žrelo?!
Že 4 dni jemljem antibiotike,amoksiklav 1000,katere se raztopijo v vodi in jih popiješ. Danes sem opazila da me zelo peče jezik in ustna votlina,mam pordečeno,kot bi bilo malce razžrt. Težko požiram. Bojim se,da je to zaradi močnih antibitikov,ker gre vse skoz grlo in jezik,in mi to zdraži. Ker včasih,ko sm dobila tablete antibiotik in jih drobila-tudi amoksiklav-se mi je isto vnelo žrelo. Vendar po teh ki jih piješ mislim da se to ne bi smelo nardit?
Hvala za mmenja.
Hvala za mmenja.
-
- Cosmopolitanka
-
- Cosmopolitanka
- Mimi123
- Komunikatorka
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
kater amoksiklav pa mas to? to mora bit kaksen nov, sem jih par mesecev nazaj pila, pa so bli samo tisti ogromni beli. mozno je da mas alergijo al pa kaj v tej smeri, jst vsakic ko pijem amoksiklav dobim menstruacijo, pa ni vazno ce sm jo en teden pred zacetkom jemanja, ze mela. 

Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
- Sramežljivka
Ja,to so eni novi očitn k se raztopijo k kšn vitamin C.
Šla sm k dežurnmenu,res je,mela sm vse simptome k se lah posledično pojavjo-torej alergijo na njih. Zj jih dva nism jemala ker je rekla nej takoj neham,grem pa danes k soji zdravnici pa vrjetn jih na novo neke druge dobim. in ja,tud js sm mal krvavela kot bi mela menstro-ćeprou sm jedla tabletke!!! tko da hvala bogu da sem šla brat una navodila o posledicah jemanja...in možnih učinkih...ker drgač mi neb blo nič jasno.
Šla sm k dežurnmenu,res je,mela sm vse simptome k se lah posledično pojavjo-torej alergijo na njih. Zj jih dva nism jemala ker je rekla nej takoj neham,grem pa danes k soji zdravnici pa vrjetn jih na novo neke druge dobim. in ja,tud js sm mal krvavela kot bi mela menstro-ćeprou sm jedla tabletke!!! tko da hvala bogu da sem šla brat una navodila o posledicah jemanja...in možnih učinkih...ker drgač mi neb blo nič jasno.