Jemanje zdravil

Za dušo in telo.
Odgovori
Yanc
Komunikatorka
Komunikatorka

Jemanje zdravil

Neprebrana objava Napisal/-a Yanc »

Vem da to vprašanje sodi k zdravniku in ginekologu ampak mogoče ima kakšna srečka nosečka na tem forumu kakšne izkušnje :)
Namreč jemala sem Amoksiklav 1000 prejšnji teden. Zdaj mi pa zaostaja menstruacija in velika možnost je da sem noseča. V navodilih piše da je dovoljena uporaba samo v prmeru zdravniškega navodila vendar samo v nujnih primerih. Kako bi lahko to vplivalo na čisto svež plodek?? Ful bi bla vesela če bi katera vedela.
Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ||MuCkAa »

Mogoce pa ti zaostaja zaradi mocnega antibiotika? :gruebel:
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Koliko časa ti pa zamuja? Ker če ti samo apr dni, je možno da se ti bo zaradi natibiotikov prestavila. Poleg tega pa bolezen včasih naredi svoje. Ali pa stres (izkusila ravno na svoji koži).
Pomoje ni najbolje za plodek če jemlješ antibiotike :? , ker jih tudi v nosečnosti res zelo težko predpišejo nosečnici.
Zanima me ali si želiš, da bi bila noseča? Ker če si, potem si želim da antibiotik ne bi vplival na plod, če si res zanosila :wink: in da bo vse ok. Sporoči kako se je odvilo :wink:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Tablete

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Mene pa zanima, če vas kaj boli. A vzamete tablete tkoj, k kej boli..al počakate, da samo od sebe mine..Kuk ste si kej domače s tableti?Kukat kej jemlete pa kaj jemlete..nasplošn o tabletah tkole..
Zadnjič spremenil Damyanchyka, dne 26. Dec. 2007 0:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

tablete vzamem le v nujni sili.. ce res nemorem vec zdrzat.. nocem za vsako stvar vzemat.. da se ne navadim. Za neke stvari so tud druga zdravila ne samo tablete :D :D
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica
Kraj: **lost in my world**

Neprebrana objava Napisal/-a Nita* »

tablet sploh ne maram. tko da nikoli ne vzamem. razen seveda če morem nujno
sometimes it's better to be alone.. no one can hurt you that way
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

1-2x mesečno me muči tak glavobol, da niti oči ne morem držat odprtih. takrat sploh ne razmišljam, ampak zagrabim tablet in ga pogoltnem, hkrati sem pa pripravljena ugriznit vsakega pametnjakoviča, ki bi mi šel v tistem momentu razlagat o možnih škodljivih posledicah.
sem pa načeloma bolj proti antibiotikom kot protibolečinskim tabletom, ampak če jih je treba jest, jih je pač treba.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Redkokdaj rabim kaj proti bolečinam ... dvakrat na leto mogoče, če me zelo boli glava, vzamem Lekadol. Kaj močnejšega pa samo, če me boli zob. Zobobola res ne prenesem, to je nekaj najhujšega ... :evil:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Jez se tablet izogibam kukr se da (razn kontacepcijskih :D) in se probam zdravit z naravnimi stvarmi kot so čajčki, jeger :lach:, sadje... Je pa res, da sm zelo zdrava oseba (tok tok), da nimam glavobolov, tko da... U glavnm prehlade in boleče grlo probam pozdravt naravno.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jullia_ napisal/-a:1-2x mesečno me muči tak glavobol, da niti oči ne morem držat odprtih. takrat sploh ne razmišljam, ampak zagrabim tablet in ga pogoltnem, hkrati sem pa pripravljena ugriznit vsakega pametnjakoviča, ki bi mi šel v tistem momentu razlagat o možnih škodljivih posledicah.
sem pa načeloma bolj proti antibiotikom kot protibolečinskim tabletom, ampak če jih je treba jest, jih je pač treba.

se strinjam ja.mene tud mučijio predmenstrualne migrene in ker ponavadi, ko me začne grabt glavobol nimam takoj nič pri sebi, potem res grabim za vsako možno tableto, ki bi mi uničila to grozno bolečino.Sicer ponavadi mam doma nalgesin forte ki zagrabi, ampak morm pojet dva da prime dokončno.Res pa niti ne pomislim takrat na kakršnekoli posledice, ker tazga glavobola res ni za prenašat.Včas sem jemala clo Ketonal, kater je baje ful slab za srce in še marsikej zraven, ampak če boli boli.
Načeloma je pa samo pri glavobolu tko.Tud če mam vročino in če mam npr. Gripo ne grem do zdravnika, mapak se doma pocajtam sama s kšnimi ali painkilerji ali pa kšnimi aspirini C, coldrexi, lekadol praški.Razen če mam anginogrem h zdravniku, ker pač takrat rabm antibiotike, če ne se ne pocajtam, oziroma rabm preveč cajta.
Predvsem jemljem tablete-painkilerje zaradi glavobola, če me kej druzga boli (želodec, kosti, itd.) ne vzamem.aja, pa če me zob boli TAKOJ vzamem katerkoli painkiler ki je pri roki.Bohnedej da me začne ornk bolet :?
sem pa že kr navajena na kšne tablete, sploh kakšni aspirini in lekadoli mi za glavobol sploh ne primejo več :?

pa dej damjanchika, spremen nasov v magar tablete. :D
¤crystal¤
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ¤crystal¤ »

Jst tablet vzamem samo če me npr. glava zelo boli. Ker je nekaj najslabšega da se filaš s tableti za vsako malekost.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Jemljem kontracepcijske, drugace pa če imamo zelo hude menstrualne krče vzamem tablete posebaj za te bolečine. Drugače pa ne.

Pred parimi leti, ko sem imela zelo hude glavobole pa sem redno jemala tablete. Zdaj pa se probam jih čimbolj izognit.

Nikol pa ne jemlem Lekadola ali pa Aspirina, ker ju moj želodec ne prenese.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Jst sm pa u zadnjem letu ful tablet pojedla..preveč res..antibiotike(mehur,ledvice,zoster :? ) sm ful jedla pa za kožo,želodc pa za use kurce možne kr me je napadlo..

Mam ful velik odpor do njih,sploh ker sm bla natempirana celo leto na neki...sam če boli-boli in nimam kej storit, ker se ponavad bolečina sam stopnjuje..morm pa rečt da je zadn protibolečinski da sm ga uzela pred 14dnevi..(če odštejem želodc pa kt)...

Upam da bo po nl bolš z mojim zdravjem..Sam sm kr rahu psiho že s tem, pač vedno berm ta navodila pa to pa s strahom jemlm use.. :?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

Js se pa morm filat s tableti. Redno jih jemlem za zelodec, za kozo, za lase in vitaminske.

Proti glavobolu pa uzamem res ko cutim, da me bo fejst in dolgo bolela glava (se sreca, da to zacutim ob prvi bolecini), drgac pa raje spijem redbul, ki mi gllih tko blazi glavobole :D Lekadol in aspirin mi ze dolgo ne pomagata vec, tko da uzamem nalgesin, ce ga mam res pr roki takoj (kasneje ne pomaga), drugace pa nalgesin forte, naklofen al pa caffetin.
Zadnjič spremenil bouhica, dne 03. Jan. 2008 18:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

Vsak mesec pojem tablete ob mestrualnih krčih,ker drugače ne vzdržim.

Kakih aspiriniv,lekadol in ostalih tablet se pa izogibam kolk se le da.Ne maram jih.Doskrat se mi je pa tud že zgodlo,da ob hujšem glavobolu niti aspirin mi ni pomago.Tak da če se le da,raje ne vzamem nič.
Odgovori