Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

^^pa da dodam se neki... bl zarad tega ce bo kera najstnica tole prebrala pa da ma tezave s tem...

jez sm mela zlooo hudo obliko mazoljev, vse skp se mi je pa zacel pr 9 letih! menstruacijo sm dobila pr 11! pr 14 sm sla do dermatologa ker je full uplival na mojo psiho ker so se usi delal norca z mene zarad mazoljev, da sm kuzna in tko naprej :( zarad tega sm uiber trpela in moja samozavest je bla na nuli! dermatolog me je poslou k ginekologinji, mami je pa doma znorela da pac pr 14 pa nebom jedla KT! naj se povem da sm mela kozo po licih mocno v brazgotinah! pr 16 sm sla pa na skrivaj k ginekologinji ki mi je predpisala Diano 35! V roku pol leta sm bla brez enga mazolja, celo po hrbtu sm jih zgubila ne samo po obrazu!!
nato sm KT jemala eno leto in prenehala... mazolov nism dobila vec nazaj nikoli! tudi unih 3-4 ob menstruaciji ne. brazgotine sm zgubila ob uporabi dobrega pudra. tudi rdecica je izginila.

danes jem yasminelle. kozo imam zelo zelo lepo. mastna koza je preteklost. kozo imam celo malo presuho.
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

No, če je res tako huda situacija, se mi zdi še nekak smiselna uporaba KT. Ampak se mi zdi, da je danes ful dost mladih punc, k se sekirajo zarad ene par mozoljev in bi se jih rade znebile po najhitrejšem postopku. Potem pa razmišljajo o taki metodi kot so KT, namesto da bi ugotovile, kaj njihovemu telesu paše in kaj ne. Treba je ugotovit vzrok in ga pol odpravt.

No, da ne bom preveč OT.. tele moje Diane35 so zame živ hudič in sm že naročena pri ginekologu, da mal predebatirava o tem.. a obstajajo kakšne tabletke, ki so popolnoma brez stranskih učinkov, al je to sam utvara? :D :D
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Blair napisal/-a:a obstajajo kakšne tabletke, ki so popolnoma brez stranskih učinkov, al je to sam utvara? :D :D

Po moje imajo vse kt stranske učinke, samo vprašanje je, katere jih imajo NATE najmanj oz. če že, vsaj tiste 'dobre' (čista koža, urejena m.). Se izplača poskusiti s kakšnimi drugimi, nizkodoznimi.
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

jest sm enkrat omenila ginekologinji,da bi rada Diane 35 (zaradi kože) pa mi je rekla da so premočne. potem sem zamenjala Femoden za Malveron zarad enih problemov (ne s kožo) in od takrat nimam več mozoljev. sem bla ful presenečena,ker tega sploh nisem pričakovala. se pa tud men zdi,da ginekologi mal preveč u izi predpisujejo tabletke zarad kože,ker to bi dejansko moral zdraviti dermatolog.
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Amaya80 »

Jaz sem dolgo imela diane35, učinek se je poznal na koži, sem imela prej tudi težave z mozolji. Potem sem nehala, ravno zaradi tega ker naj bi bile premočne. Zdaj velja samo kondom. Verjamem da je manj skodlivo. Mi je pa mama pred leti prinesla iz nemčije en kalkulator plodnih dni, ne vem ce se še prodaja, reklo se mu je persona. Z urinskimi testi je naredil izračun. Takrat ko sem to uporabljala nisem zanosila, ne morem pa rečt da je bila zanesljiva metoda (nikoli ne veš).
po mojem je najboljše da ne uporabljastablet, samo skoduje.

l.p.
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

jessyca napisal/-a:
any_any napisal/-a:Danes, v četrtek, bi morala po 7-dnevnem premoru vzeti 1.tabletko iz nove škatlice, ampak sem šele zdej vidla, da nimam nikjer nobene polne škatlice, zato jo bom lahko vzela šele jutri popoldan (torej petek). Ali bom zaradi tega zamika morala zdaj cel mesec uporabljati še dodatno zaščito ali ne bo problema za 1 dan zamika?

Hvala za odgovor. Me daje malo panika. Nevem zakaj nism prej malo več mislila. :roll:

Pa vzemi tabletko iz tiste napol prazne škatlice ane (saj so vse enake, samo zapomni si koliko si jih vzela) :roll:

Ja pa če imam tabletke 100km stran, ne morem glih vzet.

A katera ve, če je treba potem uporabljat cel mesec dodatno zaščito, če se namesto prvi dan (po 7 dnevnem premoru), vzame naslednji dan prvo tabletko iz škatlice?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

@any_any: po navodilih se priporoča dodatna zaščita v primeru, da pozabiš 1 tabletko v prvem tednu novega cikla, sedem dni.
Uporabniški avatar
Keika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Keika »

Imam eno vprašanje

Poskusno jemljem tablete Diane35 in ginekologinja mi je rekla, da če bom vidla da mi ne ustrezajo naj preklopim nazaj na Yasminelle, ki sem jih jemala že prej in imam letni recept.
Po dveh mesecih uporabe Diane35 so se mi zelo namnožile strije (ne pravim da je to zaradi tablet, ampak punce pazite!!!), zato bi jih rada kar najhitreje zamenjala. Ampak problem je, da bi si ta mesec rada prestavila menstruacijo, kar pomeni da ne bi naredila enotednskega premora - in sedaj vprašanje :) - slučajno katera ve ali lahko po končani škatlici Diane35 takoj, brez premora, začnem jemati Yasminelle??

Najlepša hvala za vse nasvete :)
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Uf, jaz sem pred rkatkim začela jemati Yarino in sem neprestano lačna. Samo jem, nimam ne konca ne kraja in kruli mi v želodcu vsake dve minuti :D ah ja :D
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

Keika napisal/-a:Imam eno vprašanje

Poskusno jemljem tablete Diane35 in ginekologinja mi je rekla, da če bom vidla da mi ne ustrezajo naj preklopim nazaj na Yasminelle, ki sem jih jemala že prej in imam letni recept.
Po dveh mesecih uporabe Diane35 so se mi zelo namnožile strije (ne pravim da je to zaradi tablet, ampak punce pazite!!!), zato bi jih rada kar najhitreje zamenjala. Ampak problem je, da bi si ta mesec rada prestavila menstruacijo, kar pomeni da ne bi naredila enotednskega premora - in sedaj vprašanje :) - slučajno katera ve ali lahko po končani škatlici Diane35 takoj, brez premora, začnem jemati Yasminelle??

Najlepša hvala za vse nasvete :)

Moras nadaljevat z Diane35, potem premor, potem pa lahko Yasminelle uzames :)
(vsaj js sm mogla tko)
Uporabniški avatar
Keika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Keika »

Oh sranje :cry:
Hvala za odgovor :D
ana__
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ana__ »

Tearjerker napisal/-a:@any_any: po navodilih se priporoča dodatna zaščita v primeru, da pozabiš 1 tabletko v prvem tednu novega cikla, sedem dni.

jaz sem tudi pozabila vzeti prvo tabletko (vzela sem jo okoli 17 ur bolj pozno kot običajno). Še sedem dni bom uporabljala dodatno zaščito, vendar me zanima za prejšnji teden. Imela sem spolne odnose, vedar ga je dal ven, preden mu je prišlo. Vem da je možnost zanositve majhna, ampak v navodilih tabletk piše, da obstaja možnost zanositve, če sem v prejšnjem tednu imela spolne odnose. zanima me, če ima katera kakšne izkušnje...
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objava Napisal/-a urshaster »

mene pa zanima če ma kera tabletke Cilest? k mi jih je dons dohtarca dala in me zanima kakšne izkušne mate z nimi? pa u navodilih sm prebrala da jih morm začet jemat kuj nasledn dan k s tastarimi neham oz. prvi dan menstre, dohtarca mi je pa rekla da jih začnem jemat navadn po 7dnevnem premoru

help plis
princess3
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princess3 »

js sm pa lih zdej začela z tabletkami in mam ful dougo menstro(8 dni) in me zanima če je to normalno al pa če je kera že tko mela? :oops:
It''''s nice to be important , but it''''s more important to be nice
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

^^ jaz sem mela na začetku, ko sem začela jemat tabletke, krvavitev cel mesec....
Zaklenjeno