Njegova sestra je grozna

Pomoč iz čustvenih stisk.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

u, svaka čast, obema :gut: :respekt:
jst sicer nimam sestre, niti brata, ampak če bi jih iemla, bi use dala, da bi se u nulo razumela in da bi bila sestra ali brat tud res moj najboljši prijatelj.In nebi tega odnosa zamenjala za nobenga tipa, neglede na use!
ko vidm kako se mat krega s svojo sestro mi je ibr hudo, ker je useskup brezveze.A se ni lepš imet rado? :|
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

Mah te stvari s brati in sestrami so zelo občutljive, midva z mojim sva že 4 leta skupaj pa bog ne dej da bi kej rekla. On ma tamalo strano 13 let, on pa 27, razlika je seveda ogromna, on ji je bol k ne bil oče, ker njegov ni za nikamor, vedno je skrbel za njo, ji kupoval za obut in oblečt, pelal ma uglavnem vse, kar se še vedno trudim razumet. Ker sej js mam tud sestrico, pa ji kupim kaj, jo kam peljem, sam do neke meje, ker jaz ji nisem mami in ni moja dolžnost skrbeti za njo...saj ne v tem smislu (čeprov priznam sem ji bila druga mati namesto sestra- spet prevelika razlika v letih). Pač mene ni nikoli motilo, kaj on dela s svojim denarjem, sam zdaj greva skupaj živet, stroškov bo veliko, treba bo šparat za najino stanovanje in nekoč najine otroke, moj pa sanja kako bo tamali plačal izpit in kupil avto in še in še...kaj lahko rečeš na to? meni govori, da ne smem zapravljat za cune, njej bo pa zdele dal 500 € na račun in js nimam kej nardit glede tega. Če bom kej rekla bom js una ta grda, ker ne zatopim, ko mu kaj omenim mi samo reče, da njegova tamala ne bo čutila revščine in da ji bo omogoču vse kar lahko in to je to. Pa sej nebi rekla, če nebi mela staršev samo ona ima oba starša, ki preklet dobr zaslužta...velik več k midva oba skupaj, pol ji pa on kupuje cunje, ker se mt čist nč ne spomne.
Tko da če tvoj pelje svojo sestrico kdaj kam ne delat prevelike panike iz tega. Moj je hotu svojo tamalo vzet z nama na morje, medtem ko je bila to edina prilika v celem letu, kjer bi lahko bila sama za en teden in skupaj spala in ko sem mu rekla, da bi vsaj na morju bila rada sama z njim je bil cel halo...pa ne da tamala nebi vidla morja, je bila že prej cel mesec.
Teh zgodbic je ogromno in nimaš kej, bratovska ljubezen ane...to je tisto kar zagovarjate ali se motim....
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

hm ja, to je občutljiva tema. eno je,da si z bratom/sestro res dober prijatelj, drugo pa da starejši prevzame vlogo starša. verjamem,da zna biti to moteče,sam storit nimaš kej
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

tanika, jah, nevem kaj anj ti rečem..Očitno je brat vidu, da je tamala trpela, ker je oče ni pošmerglu tok kot bi jo mogu in ji dal dost ljubezni, pa zdej on to nadomešča.tazga težko spremeniš, ker je na tamalo očitno ful navezan in jo mal ful rad, po eni strani se pa čuti še dolžnega skrbet zanjo bolje, kot drugi, če drugi niso znali.
jst pač v tem še vedno ne vidm nč slabga, ker je ona pač njegova sestra, ima jo rad in logično bi ji vse dal.Za tazga pa sploh upam trdit, da bo fenomenalen oče, oziroma da bo dal svojmu otroku maksimalno ljubezen in use, tko da se za tist čas pomojem ne rabš bat. :)

Moj tud od sestričnce moje, tamali, kupuje sladolede, kindrjajčka, igračke, men pa ne :D ampak razumem ta princip, razumem, da jo ima ful rad in da ji prvošči stvari, ki ji starši ne morejo.pa sm jo brez problema vzela s sabo tud na morje, pač razkirala sex usepousod in ga prestaula na ponoč ko je spala (v drugi sobi se ve) in tud ko je tamala tuki, ga brezskrbno pustim na miru da on ceu dan sestaula lego kocke z njo in ostalo. :D nevem no, jst tle vidm same pozitivne stvari, čeprou se učas zdi kukr da sm jst en zid zraven.Ampak vem, da ma rad tako mene, kot tamalo in se ne obremenjujem.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

*purple* napisal/-a:Moj tud od sestričnce moje, tamali, kupuje sladolede, kindrjajčka, igračke, men pa ne :D

In to se ti zdi isto kot izpit za avto in podobno? Glede na to, da ima oba starša, ki imata dovolj denarja, se to men zdi absurd. Dobro, če bi tudi on imel preveč denarja, ne pa da manj zasluži, s punco pa šparata za stanovanje.

Razumem, da imaš rad svoje brate/sestre ampak tudi meni se ene stvari v tej temi zdijo pretirane. Pa nisem neko ljubosumno ženšče, ki hoče vso pozornost zase. Se pa strinjam, da če njega ane moti oz. pač tak pri njih je, nimaš kaj dosti za narest. Lahko se pa pač odločiš, da s takim moškim ne boš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*purple* napisal/-a:Za tazga pa sploh upam trdit, da bo fenomenalen oče, oziroma da bo dal svojmu otroku maksimalno ljubezen in use, tko da se za tist čas pomojem ne rabš bat. :)

Danes mora bit nekaj čudnega v zraku, da se midve v vseh temah strinjava... :P

Mene bi namreč tudi precej bolj motilo, če bi bila tipu družina zadnja briga. Tisto, da po odnosu do mame vidiš, kakšen bo do tebe, se mi niti ne zdi za lase privlečeno.
Saj na začetku je fajn, ko gre raje s tabo žurat, kot da bi šel k babici na rojstni dan (ipak si ti njegova prihodnost, ne pa ena stara vešča, ki ti krade dragocene trenutke s tvojim lubijem), ampak ne računat, da bo njegov odnos do družine, ki jo bo on ustvaril, bistveno drugačen.

(tukaj že vnaprej izvzemam vse primere, ko so razmere v družini res gnile in se tipu res ne more pripisat krivde za to, da si z žlahto ni ravno blizu)
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Tukaj vmes je možnoih ogromno nians, ne obstaja sam ignoranca in na drugi strani pretiravanje...
Ne vem, jaz si sicer ne znam prav dobro predstavljat take situacije (na srečo nimam izkušenj), ampak najbrž bi me v neki resni zvezi začelo prej ali slej motiti, če bi imel nekdo drug vedno prednost pred mano oz. bi postalo to vmešavanje v partnersko zvezo dveh odraslih ljudi prepogosto.

Nekje je pač treba narediti mejo, saj konec koncev je res, da eno je primarna družina, ampak prej sli slej si ustvarimo oz. začnemo ustvarjati tudi svojo. :wink:
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a V_Rose_V »

puma napisal/-a:
V_Rose_V napisal/-a: in mu poveš, da naj "zmanjša ugodnosti" svoji sestrci,

ugodnosti? ... ona mu je sestra in ne kr neka x oseba in če pelje svojo sestro nekam potem to res ni neka luksuzna ugodnost, mater ... a ste res tipice tako posesivne do svojih tipov, da vas vsaka ženska forma pa magari njegova sestra tako prestraši, da niti ne vidite, da morate imeti nad tipom totalno in maksimalno kontrolo?

raje vidim, da ima tip s svojo sestro ljubeč odnos, kot pa da se kregata in se sovražita (tako kot je to pri večini slovenskih družin) ... ko pa se naleti na nesovražne odnose v neki družini, pa jo to moteče??? mislim, hallo ... kaj te takim ženskam v glavi dogaja.

kot sem že rekla-imam sama sestro in si ne predstavljam življenja brez nje. sma nenormalno navezani ena na drugo! ampak vse ima svoje meje-če bi meni moja mala zatžila na vsakem koraku, da naj jo furam okoli na njene zmenke, kofeje, do njenih kolegov, bi jo po moje malo zašetala okoli...navsezadnje-20 je stara!!! -in brat je star 30!!!!!! in ima punco, s katero si najverjetneje želi ustvarit nekaj SVOJEGA!!! brez tega, da bi mu seka sred sexa vletela v spalnico, da bi mu rekla, da jo naj pela na kafe!!!!!in NE nisem proti ljubečem držinskem odnosu.nasprotno, ampak tu je stvar v tem, da tamala dobesedno izkorišča brata! pa kaj od tega vam zdaj ni jasno???
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

V_Rose_V napisal/-a:-in brat je star 30!!!!!! in ima punco, s katero si najverjetneje želi ustvarit nekaj SVOJEGA!!! brez tega, da bi mu seka sred sexa vletela v spalnico, da bi mu rekla, da jo naj pela na kafe!!!!!in NE nisem proti ljubečem držinskem odnosu.nasprotno, ampak tu je stvar v tem, da tamala dobesedno izkorišča brata! pa kaj od tega vam zdaj ni jasno???

1. kdo pravi, da si ta brat hoče z to punco ustvariti svojo družino?? ... če ona živi pri njemu, še to ne pomeni ravno tega koraka

2. brat in sestra imasta družinsko povezanost ... medtem, ko se žena/mož lahko enostavno nadomesti z drugo osebo (malo bolj dramatično rečeno, pa vendar je poanta izpostavljena)

3. ta brat o katerem se toliko tu pogovarjamo, ni nikoli svoji punci zajamral, da ga sestra 'izkorišča'... :!:

4. To, da se on posveča tudi svoji sestri (in ne izključno le punci), moti le njegovo punco ... ki dramatizira o tem, kako njegova pozornost ni posvečena izključno in edino njej.

...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Brat nič ne jamra, da bi se počutil izkoriščenega :P

Meni se to zdi tak smešen paradoks v nekaterih primerih. Tip ima z družino vzpostavljen nekakšen odnos (kakršenkoli pač že), potem pa pride punca in ga prične podpihovat, naj se vendar že postavi zase.
Kar je čisti bulšit, ker njej v večini primerov ni prav nič do tega, da bi imela fanta s hrbtenico, hoče ga samo toliko zarotirat, da bo ubogal njo. Lep primer tega je v eni od sosednjih tem, kjer ena uporabnica piše, da je tašča ne mara več, odkar je prevzgojila tipa.

Tukaj ni problem v tem, da bi tip trpel, ker sestro fura okrog. Problem je v tem, da avtorica teme hoče, da bi on z njo televizijo gledal, pa je ne, ker sestro medtem nekaj pelje.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Najbrž tudi punce ne bi motilo, če bi se to zgodilo enkrat na mesec, recimo.
Če pa je ta njena prisotnost stalno v zraku (od sestre), pa punco lahko razumem, da postane moteče, če nenehno moti njun čas oz. če stalno prihaja ven z nekimi kapricami, samo da pokaže, kolk sta z bratom povezana in kako hitro bo sledil njenemu pozivu :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Saj ne oporekam temu, da jo moti. Ampak to je problem med njo in njenim tipom, če se ne znata zmenit, kako bo izgledala njuna zveza in koliko bo njun odnos odmaknjen od ostalih ljudi.
Vsi ljudje nismo za skupaj. Eni so najbolj srečni v krogu svoje družine, s starši skupaj namizne igre špilajo, drugi s tipom pod dekco filme gledajo cele dneve, tretjim se pa zdi čas, ki ni preživet s prijatelji, popolnoma izgubljen. Takšne zadeve je težko usklajevat, če se najdeta dva ekstremista, ki tiščita vsak v svojo smer.

Če me spomin ne vara, je bil pred časom na forumu en tak primer. Tip, ki za nič na svetu noče zapustit svoje rodne grude, in punca, ki za noben denar ne bi živela na vasi. Kje je tu kompromis in ali ga je sploh vredno sklepat, glede na to, da govorimo o življenjskih odločitvah?
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja, tukaj ti dam pa 100% prav :wink:
Drugega človeka spreminjat je mission impossible, včasih je lažje pr seb pristat na kompromis oz. je edino to mogoče, če drugi noče nečesa spremenit...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

tut sama imam brata, s katerim se najboljše razumem, in seveda zaščitniško prečitam vsako babo ki se pojavi zdraven njega... In tudi ko je mel punco, mi ni nikoli odreku prevoza, pomoči, družbe itd... Nikol ni dajal njej prednosti pred mano. :P

Tako da; lepo se pomen s sestrco.. :wink:
Uporabniški avatar
mala račka*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mala račka* »

vam to, kei pove, da mi je ta super sestrica povedala v obraz, da je ljubosumna name?..torei nai še 1x poudarim, da nisem proti njej dokler se obnaša v mejah normale. fant mi je že govoril, da hoče otroke, če ne letos pa vsekakor drugo leto...torei vsi pametnjakoviči,on misle resno z menoj in to, da sem njegova druga, ki jo je pripeljal domov tudi nekaj pove, se vam ne zdi?nimam nič proti, da gremo skupaj vsake toliko časa kam, da gresta na kavo itd. da pa ženska hoče tekmovati in ONA imeti kontrolo nad njim pa tudi ne gre.razumete?če pa tip ne skoči pa ona v jok pa nos do tal in mene grdo gleda.je to normalno za 20 letno žensko?(pa nepretiravam!!)
Odgovori