Dej dej zdej se razumemo ane?

zame je moje plačilo, ki ga dobim za delo,plača
da je zame plačilo za mesečno delo, ki ga opravljam, plača
zame je moj zaslužek plača in pika!
jst svoje plačilo, poimenujem plača
jst pač rečem plača,čist tko kot ti.
Obedve poimenujeva najina študentska zaslužka plače in to je to.Kje je tukej razlika?
Jst pravim, zase da je to plača in zame je plača.
UG84 napisal/-a:a_pikica_a napisal/-a:Vrnitev k temi...
Kaj pravite na to, da ima povprečna medicinska sestra v Sloveniji plačo neto 900 €, v Italiji 1600, v Avstriji menda 2100?
Ta podatek sem nekje zasledila, ne vem pa več kje.
Resda, je drugod v teh državah standard višji, ampak spet ne tolko, se mi zdi.
Meni se pa to ne zdi presenetljivo.
Poglej samo na primer BDP na prebivalca glede na povprečje EU. V sloveniji smo trenutno nekje na 89% EU BDP - torej pod povprečjem, medtem ko je Avstrija precej nad povprečjem (121%). Tudi Itlaij aje višje na lestvici kot mi (101%, baje je zdaj malo manj). Nad 110% so potem še Nemčija, Danska, Belgija, Finska, Švedska, VB, sploh pa Luksemburg (dobrih 260%!).
Potem pa je tu še povpraševanje, izobrazba (tudi sestre se med seboj razlikujejo), ipd.
Težko je pa na primer pri cenah ločevat - meni se zdi bolj to problem: pri gospodarstvu bolj štekam, ni mi pa jasno kako so lahko cene za vsakdanja živila približno enake v Avstriji in v Sloveniji.
GeorgeConstanza napisal/-a:Slovenija veliko izgubi, ker je izredno potratna država in ker noče pobirati davkov. Primer je recimo štud. delo, boni, dolga brezplačna študijska leta itd...
UG84 napisal/-a:GeorgeConstanza napisal/-a:Slovenija veliko izgubi, ker je izredno potratna država in ker noče pobirati davkov. Primer je recimo štud. delo, boni, dolga brezplačna študijska leta itd...
Zato gre meni tako na živce ko kdo začne tulit, da nismo socialna država. OK, res nismo Finska, ampak kje po Evropi pa greš ti lahko na 12+ mesecev plačanega porodniškega dopusta? Delaš preko študenta in dobro zaslužiš - neobdavčeno če razbiješ napotnice? Ješ ceneje? Študiraš dobesedno v nedogled?
Res bi se dalo še veliko popravit, ampka roko na srce, ne gre nam tako slabo...