Kako vaši starši gledajo na to, da tip prespi pri vas?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

To sm tudi sama razmišlala..
Mmoj plačuje mesečno 50€ in jim je to baje dost, je pa mogu še mal več dodat, so mu rekli par meseceu nazaj, lih tkrt ko sem jaz začela bit pr njih bolj intenzivno..zdj nevem a je to tko nanesl, al je to zaradi mene...nevem, je pa res, da majo uni čist en drugačen odnos kot recimo pri nas....drgač pojem čez dan tisto kar si sama kupim pa si delam za jest ko njih ni, pa na bone pa to
Drgač pa u soboto jem kosilo pa kašno kavico z njimi popijem pa če kej novga prnesejo domov mi rečejo da naj pridem pa probam pa zmer za žemle rečejo nej pojeva, pa kiflčke za naju kupta..drgač čokolino pa une kroglce si sama kopujeva(čeprou mt še zmer prnese nove 'doze'), pa kšn šampon gdaj kupm, za lase svoje uporablam...
Sej jz se tut ne počutm tok zmer ok, lih zato ker se bojim kaj oni misljo, pa mi je tko čudn, da bi gdaj kej preveč pojedla al pa da bo kr naenkrt vode več.
Perem doma, ko pridem domov...mam pa ful čevlov pri njih pa cot :oops: sicr mava svojo ala 'omaro', tak prostor pa je večinoma vse tam, ampak nemorm jz met samo ene jakne tam pa enih čevlov, če skup hodimo vn pa če greva na sprehodk, spet druge čevlje za športat, pa drugo jakno..pol je pa velik stvari tam..
Ma na sploh vem da jim je ok, vem pa da bi se rada enkrt usedla pa se kej uradno pogovorila, pa če bi rabla kej prispevat...ker pol bi se res počutila da spadam ke za 100%...so pa mojim rekl da sem pridna pa da ni problemov, da edin to k mava z mojim učas kej nametano, sam sj pol pospravva pa je ok...
Mam svoje ključe, amapk samo za njihov del stanovanja pa pač za celo hišo odklent..ker sm tam, pa grem na fax - učas je blo tko, da sm počakala mojga k konča s šihtom pa potem šla z njem domov do njega, zdj pa ker se mu skos kej zavleče, pa ker njegovi niso nič rekl proti, je moj reku da kr nej pridm k hočm (učas sm bla zmatrana pa sm mogla bluzit okol da sm se zamotla, al pa po cele ure v lokalu na kavi s kolegicam, pa jest hodila itd.)...tko da nevem..učas mi je res čudn filing mau zoprn, tko pol se pa navadm.
K pridm dam mi je bedno, ampk pol sm vesela da sm doma, k tle res lohka delam kar čm..se čist u nulo sprostim....
Sam mi je še zmer čudn da pridm jz, kr en iks osebk, odklenm iks vrata, stopm notr in rečm o Žiujoo,ja sm mau prej pršla hmmm al pa da pridejo oni za mano, pa u tem smislu men'a dons pa nisi mela faxa al kako da si doma?'..itd... pa tut kr nemorm rečt, da grem DOMOU, al pa da jim rečm sm pršla prej DOMOU-ker to ni moj dom..in pol spet ful zbiram besede....
mah...
Mogoče jz pretiravam, moj prav da nevem kje jz vidm ene bavbave..ampk useen, mene use ispravi iz tira, pol pa da mi še moj reče, kaj sm šla printat na fotrov komp-ene par listov pa je šlo kr 5% barve,-kao da ponudjo prst, jz zgrabm roko?? no pač, pol take stvari men tko ful pretresejo, da bi kr spakirala pa šla..pol pa moj reče, da sorryyy sam da nau fotr kej reku, k men je reku da sprinti kar čš, sm to je pr njih tista fora 'da se to TKO REČE, se pa NE MISL tko'..in take podrobnosti me zmer še bl psihično iztirijo.

Drugač mam pa z usemi dobre odnose.. tut od brata punca je bla s svojim od 19ga skp pa je bla pr njih, zdj nevem kok,vem pa da se je ful učila in bla za fax zagnana, tko da nevem a je bla tko k jz skor skos tam...bi jo enkrt mau uprašala..zdej ene 7 let sta pa skp-žvita, brt ma zgori svoj nadstropje in sta že od skos ločena od drugih, mi2 pa nimava kje drugje, na enm delu ata, tm pa starši-pa je tm najina sobica. Tko da že prej če je bla ona skos tm gor, je drgač,kukr če sm jz skos tle,ker gor ni staršev ane-svoj štuk, tle pa k sva mi2 pa so skos..lih tok da morš zmer kej pojasnevat pa to!
Sva pa rekla, da bo tam kjer je zdej ata, najino enkrt, da bi si tm nardila čimprej, k bo možn..tako da je use skp kr resno, da moj tko razmišla, pa neki se je že menu to s starši...
Sam jz sm za njih še zmer tamala :D lol mi fotr njegov zmer reče, da nej kr gledam pa se učim kako meso prpraut pa me kej v tem smislu neki heca :D kao da bom znala..so ful mesojedi pr njemu..
Smo pa tut skp šli lan u toplice(njegovi starši plus on plus jz), mel se ful fajn pa fotr pa mt sta ful faconarja, pa so prou rekl da onadva častita hrano, mi2 plačava karte za kopat, ostalo nej pa sam uživava ker sta vesela da sva šla zravn..letos naju pa nista povabla, pa dobr :D pol sm tut sama od sebe dala neki €€ zravn, kukr sm mela, ker moji kot da ne štekajo da je to preveč velik zalogaj za njih, k smo skos zuni jedl...tko da sm dala use od svojih prihrankov, ker mojim nism upala rečt če prispevajo, sicr bi lohka pa sami opazil..no pa ni noben nč reku, še tist niso hotl uzet..tko da če bi zdj rekla da jim dajem kej €, moji zihr neb bli za,bi rekl,maš svoj dom pa prid domou..delam pa ne, tako da sm finančno odvisna. Ko pa rečm da bom delala, mi pa rečejo, sej ti bomo dal keš, ti sam fax deli tko k treba!!mhm, ko pa rečm, da rabm keš, sej sm ti dou 40€ za ta mesc?? OU YAA majka!!
Drgač se pa z mojimvsi dobr štekajo,od babice, do vsh sorodnikov, je zmer povablen zravn na kšn bday od kogarkoli pa jest v restavracijo itd...pa z nami gre na morje na djerbo pa je :)
Sm se razpisala.. sam ful me to use skp mori, pa zmer k začnem o tem razmišlat mi gre na jok :(
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 19. Feb. 2009 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Ne da se mi brati vsega, ker pišeš izjemno nerazločno in bi bilo veliko bolj berljivo z velikimi začetnicami in slovenskimi izrazi.

Sicer pa si takega načina življenja ne predstavljam. Jaz se ga ne bi šla. To je njegov dom, njegovi starši in če se niste ustrezno dogovorili na kak način bo potekalo to tvoje bivanje pri njih, potem se čudim, da ti nihče nič ne omeni. Poleg tega povsem razumem dilemo tvojih staršev. In še nekaj - čez teden si 'samostojna', igraš frajerko pri drugi družini, ker ti je tam pač ljubše, potem pa prideš za en dan domov, z goro perila, ki ti ga po možnosti opere še mati in se čudiš, ker te tvoji gnjavijo? Malce razvajeno, se ti ne zdi?

Osebno ne bi prenesla, da se v mojo hiši naseli kar nekdo, četudi partner mojega otroka - pod pogojem, da se dogovorimo kako in kaj bo to potekalo ter predvsem zakaj (stara si 19 let, a je res treba takoj 24ur plazit po tipu?), je mogoče skleniti kompromis, drugače pač ne.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

emm moj dela, tko da ni 24ur..se mava pa zlo rada in drugdruzga pač pogrešava..in je najbolš združt vse v eno, da sm tam, pr njemu, noben mi ne gnjavi, saba skrbim zase,mam lj zravm, mam psa pa mačka-pr nas mačka nočjo več vidt od kar je naš preminil po 10 letih-, mam zravn kolegice..razlogov je dovolj.
to je res, mogl bi se dogovorit pa o tem usest..ampk če mi noben nč ne omeni, jz sklepam da je ok, je pa res, da mogoče nočjo oment da ne bi potem blo kej 'narobe'?
drugače pa si sama perem perilo, sama dam notr kar rabm, če pa lih mt kej pere pa zravn fliknem, ampk ne čaka name..če se sama ne podvizam, mam pa pač umazane cunje, ampk jih dam pa pol prat posebi, magar drug dan ane :) tko da nism čist nč razvajena.
pisala sm pa bolj hitro, mogla bi bl misli strnit pa razločno pisat, ampk si direkt iz glave pisala..grem mau popravt..
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

chiqqa napisal/-a:to je res, mogl bi se dogovorit pa o tem usest..ampk če mi noben nč ne omeni, jz sklepam da je ok, je pa res, da mogoče nočjo oment da ne bi potem blo kej 'narobe'?

teb pa ocitno ni cist 100% OK ce si rekla da se vcasih sprasujes kk je z vsemi temi recmi, zarad same sebe se pogovor z njimi, da se bos bols pocutla. pa tut ce sam zacnes pogovor, pa ti bodo rekli da je vse ok - bodo tut oni vidli da ti pac ni vseeno.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Sej zmer ko grem domov se tko ful zahvaljujem, pa hvala za vse, hrano itd. pa zmer mt, ni zakej, pa se vidmo nasledn tedn :)
Vse mi je ql, amapk zarad teh dvomm me vse skuši razžira, ker tok na flegma pa tut nism, da bi kr živela tm pa delala kar mi paše pa se ob tem ne počutila 'bad'.
Pa mojmu rečm da bi se enkrat lahko tko usedl, pa pogovoril pa mi sam reče v smislu, da je vse ok, da naumo zdj debatiral.. kot da mu je bad začet to temo, da bi kej tazga slišala k bi men blo bad, nevem če bi se še kdaj upala vrnt ke... sama pa tut ne bi kar tko začela teme brez podpore..
Enkrat sm že rekla, če jim je ql da sm pr njih tko, da se zdle ne spomnm kaj so rekl, vem sam da jim je ok ker potem moj ne pijančuje več tok kot učas, pa ni skos okol po cele noči pa da se mava rada, da jim je lepo gledat k se smejiva pa bjemčkava pa tko ljubkujeva en druzga pa tko :D neki v tem smislu..
Uporabniški avatar
Joanfaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Joanfaca »

Jz se moram strinjat z red_rose. Men niti slučajno ne bi blo prijetno kar živet tam med tednom. Pa naj rečejo kar hočjo. Oprosti, ampak kok dolg sta vidva že skup? Res se mi ni dalo it čez vse tvoje poste ker so bli pač skrajno predolgi in na pol nerazumljivi.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

3 leta čez par dni :)
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Tudi jaz se ne bi mogla prisesati na tujo družino.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja sam men ful ne odgovarja usak dan hodt od tolk daleč če sm pa lahko pr mojmu,20minutk z busom al pa z avtom zjutri z njem k me btw odloži.. pa vse mam blizu, tko pa če grem od doma, morm use načrtovat že u en dan naprej, pa sporede gledat pa da ja ne zamudim vlaka itd. S tem da potem bi mogla še mojga skombinirat kako da bi se vidla + žuranje obvezno v soboto, pa potem spet domou pa knjige sem ke...
Sej tko delajo drugi, sej kako pa..ampak men to ful mori, sm raj pol cele tedne doma, česar pa preprosto ne zdržim. Ko sm bla se SŠ je šlo, pa že tkrt skos peš pa na vlak pa dol pa peš pa tist bus itd... zdej se mi pa RES ne da več pa vse se mi je zamerl..pa vse vrečke od shoppinga nazaj vlačt pa peš pa mrz pa zima pa zamudiš vlak pa...
mah.. čudna sm :roll:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

chiqqa, ko da bi jaz to pisala.
Ne vem, kaj ti naj svetujem, ker potem bi tudi moj problem bil rešen!
S tem, da imam + eno težavo: da je moj že pol leta na borzi in vleče to diplomo v p.m. in se včasih počutim, kot da sem 4. otrok pri njihovi hiši. In sem se danes odločla, da se v ponedeljek z mojim vsedem dol, pa mu bom povedala, da dokler ne naredi diplome, ne mislim bit tam več, kot je nujno potrebno. Ker mi je včasih že prav bad, čeprav mama svoj flat v njihovi bajti.

Odkrito sama pri sebi poglej, se ti zdi, da te majo njegovi radi? Saj to se vidi, če je iskreno. Sam lagat si ne smeš. Pa če si jim kul, pol itak ni problema. Sam verjemi, če je še tak fajna tašča, da ti bo počaaaasi začela it na živce.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

na tvojem mestu se jaz ne bi kaj takega šla. pa pač malo zmanjšaj tole tvoje bivanje pri njem, na recimo polovico tedna.

pa ne mi o tem, da se tako pogrešata, da se ne da preživeti brez njega. se da preživeti brez njega 1 teden, 2 tedna, mesec, več mesecev. sem sama dokaz za to.

jaz se ne bi dobro počutila in bi bila pač malo več doma.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Ah, to je vedno mal zoprno; jaz sem tut tak tip človeka da se nikol ne počutim kot doma... Z bivšim sem bla 2 leti, pa sem si komej "upala" sama v kuhno jit kej iskat...
:oops:

Jaz na tvojem mestu nebi bla cel teden pr njemu; kake 3-4 dni bodi pr sebi doma, pa se boš bolje počutila... Pa da ne boš mela slabega občutka, se kdaj pondi da pri njih kej pospraviš itd, pa se boš takoj počutila da tut ti prispevaš nekej h gospodinstvu :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

^ja sej edino ona mi gre malo na žiuce..se mi zdi da včas ko ji kej rečm kr ignorira, moja mami je v službi z njo, pa pravi, da se mau čudno obnaša, da ko jo vidi, kot da je ne vidi pa da včasih kšno čudno reče, npr. da mam celo najino omaro zafilano z oblekami...pa tko... čeprou jz moji mami pravm, da si domišla LOL, tole z oblekami je pa baje sam hotla rečt, da mava svojo omaro pa sva si uredila po svoje.. nevem kaj da si mislm, vem da je fant ji to reku, pa se je s temi besedami zagovarjala in da je moja mami narobe razbrala iz teh besed...kaj je res, pa ne vem. Vem, da moja mt noče da sm tm pr iks ljudeh, ker zihr jim ni ok- po njeno.

Verjetno je problem v tem, da tok rinem tja, ker tuki nimam enga notranjga miru, mam tko sobo, da prou čutm gdaj bo gdo uleteu v sobo, dobim že kr živčnga ko slišm nekoga tečt po stopnicah, ker vem da bo pršu v sobo npr. brat, ki bi skos igrou igrce, ker nevem zakaj fotr enostavno ne more kupit novga računalnika... in potem nimam ne miru ter placa da se učim, če se v dnevni so starši, potem drug prostor so stari starši, moja soba je pa u stalnem nemiru ker folk uletava not pa vn-lih tko usred je, pousod je folk, edino v kurilnci da se učim ?? In potem še brat ki trmar da hoče sobo, potem jz zatežim da nimam miru pa prostora da se učim, tamauga vn spokajo potem pa hodi usako uro, a si že?? alo jz bi komp, nism ga meu ceu dan itd.??? in men to tooook dviguje žiuc plus povhn drugih stvari, k mam kr ošpice zarad njih...!!!
glede usega!!!! in prejle sm spet popizdila, ker hočm MIR da se zberm glede usega in začne tamau spet morit in da nej grem neki pogledat, da ob 20h ma on komp in blabla...in sm začela sam kričat ker me to use skp duši!!!!!!!!!! S tem da nimam miru še telefonirat ne, in potem hodm po bajti ko nora da najdem en plac, potem pa vsi kaj se skrivam?? Potem grem pa v kopalnco, pa še zmer usi vse slišjo pa na ušesa vlečejo LOL kje normaln človk tam telefonira??
Potem se še vsi navesjo tle na moja vrata, od bakice pa ush u bajti, lih takrat k kej delam in rabm mer..in KR NE GREJO!!! čakajo da jz znorim!

Tam pri mojmu je pa vse tko k more bit, vsi so normalni, se lepo pogovarjajo, te z lepimi besedami spodbudijo k delu da tam res sama od sebe kej rada postorim in z veseljem, nrdim kosilo,posesam..tle pa z največjim odporom ker vidm da ni filinga..če pospravm sobo..NON STOP eni kolegi od brata, use nasmrdijo,nasmetijo... in ne nemorm več!! in zato mi je bz kej pospravlat ker ni motivacije in je BOMBA! Res k sm doma, k da nism jz...to mi TOK jemlje energijo. če je ne bi mela tok velik, nevem kaj bi blo z mano :D

Moti me vse, res vse, od tega kako mt dela za jest k za enga otročka 1 mesečnga in s eob tem hvali kake menije nam kuha in k pride iz štacune mi tm usiljuje ene žemlje-v mislu, da ne boš rekla da so suhe!!! pojej zdej LOL?--drugje se nikjer je sekirajo če je pač star kruh, je star kruh pač je,stare testenine, pač so stare, za stran fliknt...neee ona da to fotru, d apotem dobi zastrupitev s hrano!! halooo????????
, do tega da ni pospraulen tko k treba, do tega da mamo u kurcu wc, pomivaln stroj, končn smo kupl nov TV - smo fotra prepričal da usak tedn ga na popravilo nest ni smisu--USAJ ENA STVAR ORNK!!

Sej možn da se komu ne zdi tak big deal..Ampk jz res tle ne zdržim in sm najraj pr mojmu, kjer mam prostor svoj, mir, ob enm normalne ljudi, lohka se učim in mam MIR ob tem itd....In sm mogla dat vn iz sebe, moj me noče poslušat ker mu to kao ni problem... Mene pa vse to duši ter mori. Boli me, tut če me kdo pozna na tem forumu :D
Mam lohka pa usak enkrt u življenju kšn problem, aj tko? :)
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 19. Feb. 2009 20:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

najboljša rešitev bi potem bila, da se skupaj preselita v svoje stanovanje, kjer vama nihče ne bo težil in vaju ne bo nihče postrani gledal. zdaj je pa seveda vse v rokah vajinih financ.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Glede na to, da je že pr tebi doma zafilana bajta (kolko sem razbrala, ti+brat star 12 let (puberteta na višku) skup v sobi, starši, stari starši), pa pr njem oba polek njegovih starih...More bit kr gužva.
A bi vama zneslo, da bi šla v najem? Mislim, da je to najboljše, kar lahko narediš. Eno garsonjero, sej ne rabi bit ravno v centru.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Odgovori