Kontracepcijske tabletke
^^ja preden hočte zanost jo morte jest tri mesce,pa še dva mesca v nosečnosti.Men je rekla da če tega ni je velka verjetnost da bo meu otrok okvaro živčevja.Tko da tud glede na to da nimam namena zanost bi blo najbrž priporočljivo pač tiste tri mesce to jest,tok da se mi uravna ta folna kislina.
Ja je pa še rekla da pač to rabjo uporabnice ki so dolgo časa jemale KT,jaz sem jih jemala ene 5-6let.
Ja je pa še rekla da pač to rabjo uporabnice ki so dolgo časa jemale KT,jaz sem jih jemala ene 5-6let.
Kaj pa če zanosiš nenapovedano? Torej si izgubu tiste tri mesece pred zanositvijo in verjetno kakšen mesec ali dva po zanositviji, ko naj bi jemal to folno kislino. Glede vpliva na otroka bi blo potrebno to mau raziskat.
Am, za kaj točno pa je ta folna kislina, ki naj bi jo tok primanjkovalo nam uporabnicam KT?
Am, za kaj točno pa je ta folna kislina, ki naj bi jo tok primanjkovalo nam uporabnicam KT?
imam eno vprašanje če bi bila katera toliko prijazna in bi mi odgovorila
pred 4 meseci sem prenehala z jemanjem kt (osebni razlogi,ne zdravstveni) in bi sedaj rada zopet začela,vendar ne vem kdaj.ne spomnim se več,pa vem da sem že enkrat to prebrala,ali lahko začnem s ponovnim jemanjem s prvim dnem menstruacije?ne bi šla rada samo zaradi tega h ginekologinji ker recepta namreč še ne potrebujem(ostali sta mi še dve škatlici od prej).

pred 4 meseci sem prenehala z jemanjem kt (osebni razlogi,ne zdravstveni) in bi sedaj rada zopet začela,vendar ne vem kdaj.ne spomnim se več,pa vem da sem že enkrat to prebrala,ali lahko začnem s ponovnim jemanjem s prvim dnem menstruacije?ne bi šla rada samo zaradi tega h ginekologinji ker recepta namreč še ne potrebujem(ostali sta mi še dve škatlici od prej).
lesnik napisal/-a:A po katerih tabletkah shujšaš?
Kakšne so tabletke yarina?
Jaz sem po yasminelle shujšala za ene 4 kg in tisto težo potem obdržala, ne glede na to, kaj in kolk sem jedla:) no, zaradi težav sem šla po dveh letih na ene druge tabletke in zato kmalu spet prišla na svojo staro težo.
Po moje bi morala yarina imeti podoben učinek glede na to, da ne zadržuje vode v telesu.
- Tearjerker
- Cosmopsiho
Ursa7 napisal/-a: Po moje bi morala yarina imeti podoben učinek glede na to, da ne zadržuje vode v telesu.
Med Yarino in Yasminelle je razlika v vsebnosti hormonov - Yarina jih vsebujejo več, zato tudi ni povsem za pirčakovati, da bosta imeli podobne ali enake stranske učinke.
Drugače pa, 100 ljudi 100 čudi - že samo v tejle temi je cel kup različnih mnenj, ker se ženske različno odzivamo na tabletke.
Meni osebno so Yarina bile zanič, sem se v enotednskem premoru počutila kot slon, kaj šele da bi odvajale vodo (in pravim - pri meni!, načeloma naj bi jo.) Pa še kožo so mu totalno uničile. Kolegica pa je nad Yarino navdušena.
Ne vem zakaj toliko sprašujete naokoli - će se odločate za jemanje KT se posvetujte z ginekologom/injo in če z eno vrsto tabletk ne boste zadovoljne in jih vseeno želite jemati, jih boste pač menjale po posvetu z gin. Moja kolegica jih je menjala 5 (!!!), kar se meni osebno sicer zdi naravnost grozno, ampak na koncu je našla ustrezne zase, ciklus se ji je popravil in sedaj nima nobenih večjih težav.

Mene pa nekaj zanima glede tabletk.
Pred dobrim letom sem šla k ginekologinji (na mamino željo), ker sem imela neredno menstruacijo in po krvni preiskavi mi je predpisala tabletke (hormoni naj ne bi presegali meje, ampak mislim da so bile nekatere vrednosti malo povišane).
Tabletk nisem jemala, v zadnjem času sem se pa zredila ( več kot 5kg), menstruacija je zdaj bolj pogosta, ampak še vedno ne redna in vsako-mesečna.
Ali je možno, da sem se zredila zaradi hormonov? Bi mi pomagalo če bi jemala tabletke? Bi lažje shujšala - nekako mi ne pade teža tudi če se res trudim.
Stara sem 18, do tistega leta pa naj bi se menstruacija uredila, zato me malo skrbi.
p.s: Predpisane tablete so bile Logest. A so te fajn, ali so boljše Yarina ali kakšne druge?
Pred dobrim letom sem šla k ginekologinji (na mamino željo), ker sem imela neredno menstruacijo in po krvni preiskavi mi je predpisala tabletke (hormoni naj ne bi presegali meje, ampak mislim da so bile nekatere vrednosti malo povišane).
Tabletk nisem jemala, v zadnjem času sem se pa zredila ( več kot 5kg), menstruacija je zdaj bolj pogosta, ampak še vedno ne redna in vsako-mesečna.
Ali je možno, da sem se zredila zaradi hormonov? Bi mi pomagalo če bi jemala tabletke? Bi lažje shujšala - nekako mi ne pade teža tudi če se res trudim.
Stara sem 18, do tistega leta pa naj bi se menstruacija uredila, zato me malo skrbi.
p.s: Predpisane tablete so bile Logest. A so te fajn, ali so boljše Yarina ali kakšne druge?
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Novo vprašanje:
Mene zanima kolk je kej varno prestavljanje menstruacije z kontr. tabletkami? Npr. podaljševanje za 1 teden? A so vseeno lahko kakšne krvavitve/madeži?
Pa kako kej vpliva na telo?
Mene zanima kolk je kej varno prestavljanje menstruacije z kontr. tabletkami? Npr. podaljševanje za 1 teden? A so vseeno lahko kakšne krvavitve/madeži?
Pa kako kej vpliva na telo?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.