Kako vaši starši gledajo na to, da tip prespi pri vas?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

Aloha napisal/-a:Ampak po keri logiki je seks sprejemljiu, spanje u isti pojsli pa ne?!

Po logiki "kaj bodo sosedje rekli". :wink:
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

jullia_ napisal/-a:Jst pa na to drugače gledam. S skupnim spanjem ne pride samo do seksa (to itak že prej, vsaj ponavadi), ampak zveza preide na nek višji nivo. Fant ni več samo nekdo, s komer preživljaš popoldneve in greš v kino, ampak nekdo, ki vsaj občasno s teboj delo dom.
Ni me treba zdaj lovit na detajlu, da tudi brez spanja fant uporablja tvoje stranišče in ti prazni hladilnik, to vem. Še vedno pa s spanjem v vaši hiši vsaj delno postane član družine. Verjetno so zato nekateri starši bolj previdni in zadržani glede tega. S tem nekoga spustijo v svoj dom in se nočejo prenaglit, če so že mnenja, da se hčerka je/bi.

Jp, pri naših je bil oziroma je nek tak problem..sploh ni problem seks, niti toliko neko prenaglo odločanje, ampak bolj dejstvo, da nekoga sprejmeš v svoj dom..in oni tega pač nočejo.
Houd de wereld tegen
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

***Ally*** napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Jst pa na to drugače gledam. S skupnim spanjem ne pride samo do seksa (to itak že prej, vsaj ponavadi), ampak zveza preide na nek višji nivo. Fant ni več samo nekdo, s komer preživljaš popoldneve in greš v kino, ampak nekdo, ki vsaj občasno s teboj delo dom.
Ni me treba zdaj lovit na detajlu, da tudi brez spanja fant uporablja tvoje stranišče in ti prazni hladilnik, to vem. Še vedno pa s spanjem v vaši hiši vsaj delno postane član družine. Verjetno so zato nekateri starši bolj previdni in zadržani glede tega. S tem nekoga spustijo v svoj dom in se nočejo prenaglit, če so že mnenja, da se hčerka je/bi.

Jp, pri naših je bil oziroma je nek tak problem..sploh ni problem seks, niti toliko neko prenaglo odločanje, ampak bolj dejstvo, da nekoga sprejmeš v svoj dom..in oni tega pač nočejo.

Pri nas isto. Če poenostavim njihovo načelo, po katerem se ravnajo samo oni in nihče drug njihove generacije v naši rodbini - fant ne sme prespati pri nas doma, četudi bi bil "del družine" že več let (kot npr. sestrin fant, poleg tega sta že oba krepko čez 20, on že preko 30). Moji starši so mnenja, da pač to ni primerno oz. da ju ne moti, če pride fant na obisk (jaz ga trenutno nimam, nasplošno pravim), kaj več pa ne, ker se jim ne zdi primerno zjutraj skupaj zajtrkovati in deliti kopalnico in osebno življenje z njim. :? Jaz tega ne razumem in nikoli ne bom. Če bom kdaj imela otroke, jim bom po 18. letu pustila, da pripeljejo fanta/punco in sme tudi prespati, če se bo pokazalo, da ni kr ena zveza, ampak resna. Več starši omejujejo, slabše je. Govorim iz prve roke, tudi iz sestrine (konkretno o tej prepovedi mislim). Nekatere prepovedi staršev v naši mladosti so na mestu in jih razumem, ampak tole je nekaj, kar se mi ne zdi normalno, ker potem takem s tem sporočajo naj seksamo drugje, četudi pod milim nebom. :roll: Tako si jaz to razlagam...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ampak, a vidiš, da si narobe razlagaš. Staršev ne moti, če pride fant na obisk, torej ni fora v preprečevanju seksa. Saj si sama v prvem delu posta obrazložila njihovo stališče, ki nima veze s seksom.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Mojih staršev ne mot ,da moj prespi pri meni. Še sami me ponavad vprašajo kdaj pride :) . Pa tud starši od mojga kar se tiče tega nič ne komplicirajo in vedno lahko prespim tm.
No ja ampak en pri drugem itak spiva samo med vikendi; mogoče bi blo ker drgač če bi blo to tud med tednom.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

ah, to, da sta fant in punca skupaj že 5 let in več, da sta stara okli 30 in da je to za starše še vedno nesprejemljivo, da prespi pri njej, mi je pa res že pretiravanje.

pri nama njegovi res nič ne težijo. je pa res, da zjutraj, ko vstanem, grem domov in fruštkam doma. že večkrat so me njegovi potem spraševali, zakaj hodim domov. grem pa domov zato, ker bi mi doma težili. še vedno mi kdaj kar težijo, zakaj spim dol, da to ni primerno ... :evil:

mojemu zato tudi ni prijetno prespati pri meni, ker bi ga verjetno grdo gledali, meni bi bilo pa tudi neprijetno. pri meni je prespal v teh dobrih 2 letih res malokrat, pomoje lahko na prste ene roke preštejem. pa še to je vstal pred našima, da se je odpeljal domov.

izkoristiva pač pri njem, kjer so skulirani pa tudi udobnejšo posteljo ima pa svojo kopalnico, tako da tudi ni tega srečevanja zjutraj in zvečer v kopalnici.

upam samo, da mi ne bodo moji kaj težili za spanje pri njemu, ko bo po 3 mesecih prišel na dopust :evil:
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenEye »

Evo pri meni je isto kot pri rammsteingirl in pri Tamali_mrhi. S tem da jst, kljub temu, da bi lahko spala pri njemu, tega ne prakticiram, sam zato, ker mojim ne bi blo prov. Nočem, da bi se zarad tega grdo gledal oz. kregal. In res je ful bedn, k se morš ponoč furat domov - sam, če čem, da se dobr razumemo, enostavno ne morem drugač kot tko :(
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Js spim pri mojem približno 1x na mesec. To se mi zdi čist ok, tudi sprejemljivo za starše. Zdj, če bi pa res vsak vikend hotla skup spat jim pa ne bi blo več prau, usaj kokr jih poznam. Mislim, da more bit nekje neka meja.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Midva zelo redko spiva drug pri drugem. Če njegovih ali pa mojih ni. Itak živiva zelo blizu in se vidiva skoraj vsak dan. Sam kdaj pa res zapaše, da bi skupaj zaspala. Oboji starši so konzervativni in po eni strani si niti ne želim, da bi bil pri men in bi skupi jedl zajtrk in tam težil. Bo še dost časa za to. Sej smo še mladi. :)
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

Mi dva sva spala skupi tko pibližno 2× na mesec in je blo mojim na začetku ok tud če sm rekla da mamo kao žur pa da bomo gor prespali. Seveda sva bla pa vedno sam midva, ampak sta po mojem obadva vedla kolk je ura. Zdej pa je fotra kr neki pičlo in sploh ne smem več prespat. Pojma nimam kaj ga daje. Si pa sploh ne predstauljam, da bi lahko on spau pr meni oz. da bi moji to podpirali, čeprav sama ne razumem zakaj ne dovolijo kr mam 18. let in fant 19 in mami in fotru je ušeč in pravita drugim kolk je fajn in tko. Res, prou ne vem več kaj nrdit.
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Moji in fantovi starši niso glede spanja nikoli komplicirali. :D
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a sleepyheadgirl »

Mojadva sta na začetku dost komplicerala...ampak sej razumm bla sm stara 15 let pa pol 16 pol sta se pa po enm letu pa še mau kr omehčala in zdej lahko med vikendi skos med tednom pa ne prakticirava tok...mogoče bova pa počas k mava zdej na isto šolo določene dneve pa bi pol skupi hodila tko da...
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MajC¤ »

sam to da pri 30 še vedno doma živi je tudi delno žalostno :) razn če ma svoj del hiše itd pa svoje gospodinjstvo potem bi pa se morala sama odločat koga bo sprejela notr.

jaz sem bla z fantom skupaj 4 leta, naslednjega ne mislim vozit v hišo še hitro ne... ne zaradi sosedov, ne zaradi kakih prepovedi. ampak imam pač občutek ... naj starši uživajo v svojem domu, zakaj bi jih silila v neko "dopustniško življenje" in prilagajanje zaradi mene. Ko bom na svojem bom pa delala kar bom hotela.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Meni se tudi zdi čisto razumljivo, da nekateri starši nočejo, da se partnerji njihovih mladostnikov potikajo po njihovi kuhinji in kopalnici. Sploh v letih, ko je velika verjetnost, da se jih bo zvrstilo še nekaj ...
V idealnem primeru bi se mladi itak odselili na svoje najkasneje pri dvajsetih in potem tega problema sploh ne bi bilo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
addie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a addie »

Jaz sem tut rekla, da nobenega več ne pripeljem domov, dokler ne bom vedela da je resno, pa naj mami še tolk teži da bi ga rada spoznala.
Ne bo ga. Tega zadnjega hvala bogu da nisem pripeljala, za prejšnjega mi je pa tut žal.
Odgovori