Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

jao, kaj mi je povedala prijateljica. je bila pri ginekologinji (ima isto kot jaz) in jo je vprašala, koliko časa naj bi vsaj bilo premora med koncem in ponovnim začetkom jemanja KT. in kaj ji je ginekologinja rekla: da lahko tudi samo 1 mesec, bolje to, kot pa da zanosiš.

sem mislila, da me bo kap :roll: tak nestrokoven predlog. še sama vem, da ni dobro kar po svoje nekaj jemati KT, en mesec ja, drug ne, pa potem spet. skratka, razočarana sem.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

rammsteingirl napisal/-a:jao, kaj mi je povedala prijateljica. je bila pri ginekologinji (ima isto kot jaz) in jo je vprašala, koliko časa naj bi vsaj bilo premora med koncem in ponovnim začetkom jemanja KT. in kaj ji je ginekologinja rekla: da lahko tudi samo 1 mesec, bolje to, kot pa da zanosiš.

sem mislila, da me bo kap :roll: tak nestrokoven predlog. še sama vem, da ni dobro kar po svoje nekaj jemati KT, en mesec ja, drug ne, pa potem spet. skratka, razočarana sem.

tud js sm pred kratkim zvedla od ene kolegice...da ji je ginekologinja rekla isto..da pac to sploh ni pomembno ce naredis premor, potem pa se kaj kmalu odlocis za ponovno jemanje KT..da ce enostavno vidis da ni to to, pac lepo zacnes jemati naprej...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

*LooBika* napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:jao, kaj mi je povedala prijateljica. je bila pri ginekologinji (ima isto kot jaz) in jo je vprašala, koliko časa naj bi vsaj bilo premora med koncem in ponovnim začetkom jemanja KT. in kaj ji je ginekologinja rekla: da lahko tudi samo 1 mesec, bolje to, kot pa da zanosiš.

tud js sm pred kratkim zvedla od ene kolegice...da ji je ginekologinja rekla isto..da pac to sploh ni pomembno ce naredis premor, potem pa se kaj kmalu odlocis za ponovno jemanje KT..da ce enostavno vidis da ni to to, pac lepo zacnes jemati naprej...

Meni se glede na mojo izkušnjo z jemanjem in prenehanjem zdi to skrajno nepredstavljivo. Ko sem začela s kt, sem spremembe na počutju in teleso intenzivno opažala vsaj 3 mesece, po prenehanju pa teče že 4. mesec, a je stanje še vedno nestabilno - vidim kup sprememb in bi me ponovno jemanje zagotovo spet spravilo v totalno hormonsko zmedo.

Mogoče je odvisno od osebe in telesa, ampak zase vem, da se s tem ne bi igrala - če jemljem, jemljem na dolgi rok in enako glede obdobja brez kt.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

MsN napisal/-a:
*LooBika* napisal/-a:

ja js osebno se tud s tem ne bi poigravala..zdj mam namen ko zakljucim to skatlico, koncati z jemanjem s KT..kar bo pac bo..ampak ne mislim, pa zdj neki preizkusat kako se bo obneslo, potem pa cez tri tedne ali mesec ponovno zaceti z jemanjem..to se mi zdi popolnoma nesmiselno..

Meni se glede na mojo izkušnjo z jemanjem in prenehanjem zdi to skrajno nepredstavljivo. Ko sem začela s kt, sem spremembe na počutju in teleso intenzivno opažala vsaj 3 mesece, po prenehanju pa teče že 4. mesec, a je stanje še vedno nestabilno - vidim kup sprememb in bi me ponovno jemanje zagotovo spet spravilo v totalno hormonsko zmedo.

Mogoče je odvisno od osebe in telesa, ampak zase vem, da se s tem ne bi igrala - če jemljem, jemljem na dolgi rok in enako glede obdobja brez kt.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Jz pa ne vidm fore, da kr neki ene pavze delate. Te tablete loh jemleš na dolgi rok, brez nekih neumnih pavz po en mesec vsako leto. Ne vem, kaj pa bo drugač, če prekineš kao za 3 mesce al pa ne vem 5 in pol spet začneš jemat?!
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

prekinila sem zato, ker mojega pol leta ne bo. in bova recimo v tem času seksala 3 tedne in se mi ne splača imeti KT. pa tudi bolje se počutim brez. ta pavza mi bo tudi dala vedeti, če bom sploh še posegla po KT.

drugače pa nekatere ne delajo samo kratkih pavz, čisto opustijo tabletke, ker jim ne pašejo.

se pa strinjam, da so tiste, ki delajo parmesečne pavze, malo neodgovorne do svojega telesa.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Kaychee napisal/-a:Jz pa ne vidm fore, da kr neki ene pavze delate. Te tablete loh jemleš na dolgi rok, brez nekih neumnih pavz po en mesec vsako leto. Ne vem, kaj pa bo drugač, če prekineš kao za 3 mesce al pa ne vem 5 in pol spet začneš jemat?!

Jz mislim, da sploh ni zdravo za imunski sistem, da prenehaš jemat KT sam za en mesec in pol nadaljevat.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

p!ka napisal/-a:
Kaychee napisal/-a:Jz pa ne vidm fore, da kr neki ene pavze delate. Te tablete loh jemleš na dolgi rok, brez nekih neumnih pavz po en mesec vsako leto. Ne vem, kaj pa bo drugač, če prekineš kao za 3 mesce al pa ne vem 5 in pol spet začneš jemat?!

Jz mislim, da sploh ni zdravo za imunski sistem, da prenehaš jemat KT sam za en mesec in pol nadaljevat.

In kaj ima imunski sistem z jemanjem kt? Mogoče si mislila hormonski? :?
Uporabniški avatar
Schmetterling
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Schmetterling »

hej!

js mam pa PROBLEM...Upam dami bo katera odgovorila... In sicer namesto 7 dni premora med jemanjem tabletk sem imela 11 dni premora; se pravi 4 dni preveč. nato pa sem normalno začela jemati tabletke (sedaj 2), ... glede zaščite mi je jasno, da bo treba dodatno, zanima me samo, ali so kakšni škodljivi stranski učinki (poleg zmešanega ritma še kaj hujšega...). poleg tega me vse boli v predelu jajčnikov, pa še rahel izcedek sem dobila...moja ginekologinja pa ne dela !!

in zdaj ne vem, ali naj nadaljujem, ali pustim...joooj

hvala če bo katera kaj vedela slučajno
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Niti pod razno prekinit!

Si pač zafrknila s predolgo pavzo, telo je zgubilo ritem in zna trajat, da spet "pade notri".
Razen možnih občasnih krvavitev, nezaščitenosti in "izgube ritma" večjih posledic ni, je pa vsekakor priporočljivo, da se ne igraš: torej KT ali jemlješ ali ne.

Torej naj te kakšna občasna krvavitev, hujši PMS ali boleči jajčniki ne prestrašijo. Pa vsaj prva dva tedna obvezno uporabljaj kondom. ;)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Eno vprašanje:

Jst sem včeraj pozabila tabletko (torek), danes sem po navodilih vzela dve hkrati. V navodilih piše če pozabiš v prvem tednu da moraš dodatno zaščito, če pa v drugem tednu pa ni treba. Tablico sem načela prejšnji torek... Kaka je situacija....
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jst sem paničar po naravi, zato bi dodatno zaščito uporabljala ne glede na to, kdaj je bila tabletka pozabljena.
Ti si pozabila osmo tabletko, če prav razumem. To je že iz drugega tedna, zato po navodilih dodatna zaščita ni več nujna.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Ja, pozabila sem 8. tabletko... Saj glih to mi je dilema ko je ravno na meji...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

uporabljajta kondom pač to škatlico, da te ne bo skrbelo, če bo M prišla ali ne.
Uporabniški avatar
april
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a april »

Vprašanje: ta mesec bi morala 1. dan menstruacije začet z jemanjem kontracepcijskih tabletk Yasminelle (prvič), pa se je zgodilo, da menstruacija že 4 dni zamuja (100% nisem noseča). Zdej pa ne vem, ali lahko vzamem tabletko kljub temu, da je ni, ker se kak mesec zgodi, da je niti ne dobim, al naj čakam, da pride? :?
Zaklenjeno