Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

..Evelyn.. napisal/-a:Hej! kaj pa rok trajanja pri KT? :D

Na moji trenutni škatli piše do marca 2011.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Res pretiravate. Se strinjam z Jullio. Ne mi reči, da prvič slišite za možne stranske učinke pri KT. V vsaki škatlici je listek in povsod piše podrobno o možnostih tromboze, strdkov, ...
Nobena stvar na tem svetu ni stoprocentna. Pač - 0.001% uporabnic Kt (odstotek sem si izmislila) lahko umre. Če bo jutri na 24ur prispevek o punci, ki jo je povozil avto do smrti, ko je šla v Zaro po nove hlače - boste nehale hodit v Zaro? :D
Najbolj varno je sedeti doma, jesti izključno biološko predelano zelenjavico - in na koncu lahko umreš, ko ti spodrsne na stopnicah.

Je*at ga, življenje je nepredvidljivo. In na koncu se vsak sam odloči, katera tveganja bo prevzel. Mimogrede pa še tole - tveganje za trombozo je vsekakor večje pri ženski, ki ima 10 otrok enega za drugim (ja, punce, tudi nosečnost je "nevarna", lahko pride do zapletov in umreš) kot pa če bi ista ženska 10 let jemala KT.
Pri zdravih, mladih ženskah, ki nimajo problemov z ožiljem v družini, je jemanje KT relativno varno. Nihče vam pa ne more izdati pisnega potrdila, da se vam ne bo nič zgodilo.
Jaz sem jih nehala jemati, ko sem presodila, da nočem več prevzeti tveganja za zaplete in da raje prevzamem tveganje za manj zanesljivo kontracepcijo. Vsaka pa se mora sama odločiti. In ne zvračati odgovornosti na zdravnike in proizvajalce tabletk.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Toliko kot sem jaz spremljala tole temo, se mi zdi, da se punce niso odločile samo na podlagi teh prispevkov, temveč je bil to eden izmed razlogov za prekinitev. Možno da se motim, redno glih ne berem teme. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Saj moj post je namenjen tudi zgražanju nad umetnim ustvarjanjem škandalov v poročilih. Pač, ena punca na Hrvaškem je umrla. Hudo, ampak to se dogaja.
Tudi na nekih antibiotikih, ki sem jih jemala, piše, da je lahko stranski učinek huda diareja, ki v redkih primerih lahko povzroči smrt. Po eni strani bi bilo še najbolje ne preveč brati teh stvari :wink: . Ampak zaradi možnih tožb farmacevtske firme napišejo na listek vse živo, za vsak slučaj.

Nobeno zdravilo ni brez stranskih učinkov. Ste vedele, da lahko anestezija pri zobozdravniku povzroči smrt? Jaz vem, pa se vseeno odločim zanjo.
Da ne govorim o stranskih učinkih raznih kao shujševalnih zvarkov.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

*skokica* napisal/-a:Na Odmevih bo danes o teh smrtnih primerih in KT, če vas zanima. Jaz bom gledala.

Jst bom šla kr spat ker sem čist zmatrana in ne vrjamem da mi uspe bit do 23h pokonc.

Bi pa ful lepo prosla da če bo katera gledala napiše kej kar je blo v tole temo. Ker me zelo zanima drgač.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Seveda, vsako zdravilo ima stranske učinke (blažje in hujše), a ko se pa stvar pojavi na televiziji (ja tudi mediji nosijo en del "krivde"), pa vidimo, da se stvar dejansko lahko naredi. Saj prebereš navodila in vidiš, a šele ko stvar postane "resnična", se jo zavedaš. Mal sem zakomplicirala, ampak upam, da se razume. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

freaky napisal/-a:Seveda, vsako zdravilo ima stranske učinke (blažje in hujše), a ko se pa stvar pojavi na televiziji (ja tudi mediji nosijo en del "krivde"), pa vidimo, da se stvar dejansko lahko naredi. Saj prebereš navodila in vidiš, a šele ko stvar postane "resnična", se jo zavedaš. Mal sem zakomplicirala, ampak upam, da se razume. :wink:

ja sej to je tud en izmed razlogov zakaj panika.
valda, ti prebereš in se seznaniš, da obstajajo tveganja, ampak ker še nisi slišal za nobeno tako tveganje oziroma tragedijo, si tega logično ne jemlješ tolk h srcu, kot takrat ko se zgodi.In zdej valda, dve smrtni žrtvi, dve al tri v bolnišnici...Itak se zamisliš, kaj pa če bi bil to ti?lahko je karkoli, kot sm rekla, lahko s samo serijo kaj ni uredu, ne vemo tega.poglejmo na kitajsko zdej ko imajo probleme s tem umetnim mlekom (če je to to, neki površno sem brala).Pa kdo bi mislil, da bo kej tazga, a umirajo pa kot po tekočem traku :?
meni se zdi useeno bit boljš mal bolj previden kot pa brezbrižen in študirat na to, da se ti itak ne bo nič zgodilo.Jah, lahko se ti, še prehitro.In nebi enačila tega s prometom, ker v promet skorajda morš it Kt pa ne rabiš jemat, ker obstaja še druga zaščita :wink:
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Sessa »

eeem...kaj ze ve kera kaj glede tistih smrtnih zrtev?kr jaz se ze fajn sekiram.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

ma 24 ur vedno pretiravajo. Nevem, zakaj je treba napisat naslov kot je "smrtonosne tabletke dosegljive tudi pri nas" .
je pa mene mal napsihiral, ker kadim. čiki + tabletke = sranje :?
saska1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a saska1 »

Se strinjam s tistimi, ki so rekle da se pretirava. Ne verjet vsemu kar preberete na 24ur. Zdaj so totalno vse naprtili tabletkam yarina. Čeprav majo čisto vse enake učinke, in enako tveganje za globoko vensko trombozo. Itak, da stranski učinki so...kot pri vsaki stvari. Ampak to ni tako pogosto kot se zdaj prikazuje. Treba je prebrat navodila, ki jih dobiš zraven in seveda biti odgovoren za svoje odločitve.

Aja...pa možnost za nastanek globoke venske tromboze je večja v nosečnosti kot pa možnost za nastanek le-te kot posledica jemanja kontracepcijskih tablet. Samo toliko za razmislek.
Don't Let My Cute Face Fool Ya!
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

ŽuŽa napisal/-a:Bi pa ful lepo prosla da če bo katera gledala napiše kej kar je blo v tole temo. Ker me zelo zanima drgač.

Naj razmislim (sem skoraj spala zraven :lol: ) ... V bistvu niso povedali nič novega, ginekologinja je povedala, da tabletke Yarina niso nič posebnega in bi se lahko to zgodilo s katerimikoli drugimi tabletkami, da niti ne vedo, če so res tabletke vzrok, da je poleg še milijon dejavnikov, ki bi to lahko povzročile, da se poveča možnost, če punca kadi, ima prekomerno telesno težo ... Pa da ona ne odvsetuje jemanja, če se pa pojavijo kakšni stranski učinki oz. karkoli nenavadnega, pa seveda takoj k zdravniku ...
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

Men zdaj več nič ni jasno... v nekaterih medijih piše da so to ble tabletke Yasmin - Yarin, pri drugih da so to tabletke Yasminelle.

Namreč jaz jemljem Yasminelle.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Yarina so. Itak pa nima veze, ker so vse tabletke enako "nevarne".
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

*skokica* napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:Bi pa ful lepo prosla da če bo katera gledala napiše kej kar je blo v tole temo. Ker me zelo zanima drgač.

Naj razmislim (sem skoraj spala zraven :lol: ) ... V bistvu niso povedali nič novega, ginekologinja je povedala, da tabletke Yarina niso nič posebnega in bi se lahko to zgodilo s katerimikoli drugimi tabletkami, da niti ne vedo, če so res tabletke vzrok, da je poleg še milijon dejavnikov, ki bi to lahko povzročile, da se poveča možnost, če punca kadi, ima prekomerno telesno težo ... Pa da ona ne odvsetuje jemanja, če se pa pojavijo kakšni stranski učinki oz. karkoli nenavadnega, pa seveda takoj k zdravniku ...

Točno to si mislim tudi sama. Brez panike. Jaz sem na Yarini.. Full sem zadovoljna z njimi in jemljem jih eno leto. Do zdaj nobenih problemov, samo pozitivne spremembe. Bog ve, kaj vse je še bilo narobe z zdravjem (in kaj je bilo v ozadju) punce, ki je umrla..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

joj joj svašta ... a bi mi ktera znala ( če smo že pr tem ) navest simptome pri pljučni emboliji? bi bla hvaležna

ne vem, js jemljem Yasminelle, nimm nekih stranskih učinkov ( no edin kt sm rekla učash mam občutk, da bi srce bije čudn, enkrt mam šumenje v ušesih, sam zdej me pa boli nad levo prsjo mal višje predel, pa ne vem kaj bi to blo, no pa mal sm se zredila ), počutm se fajn, menstruacija je velik krajša kot je bla pa pred jemanjem, tko da, ne vem, zarad telih novic jih glih ne bi nehala jemat, ker se ne mislm poj usak mesc sekerat, al bo menstra pršla al ne, ker pomojem tud v sami spolnosti ne bi uživala.
torej, ve boste nehale z jemanjem? kolk časa jih pa drgač jemljete? js jih zdej dobre 4 mesece.
Zaklenjeno