Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

jullia_ napisal/-a:Koliko ljudi pa vsak dan umre zaradi bolezenskih stanj, ki jih povzroča kajenje, *purple*? :P

To mi je najbolj smešn - ko 2 umreta (domnevno!!) zaradi tromboze, kot posledice jemanja KT, so usi fuul zaprepadeni, ampak nobene pa ne skrbi, da na leto umre ogromno ljudi za posledicami kajenja - in niti pomislijo ne, da bi nehale..ne štekam te logike :)
Uporabniško ime:
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Uporabniško ime: »

Ashley*** napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Koliko ljudi pa vsak dan umre zaradi bolezenskih stanj, ki jih povzroča kajenje, *purple*? :P

To mi je najbolj smešn - ko 2 umreta (domnevno!!) zaradi tromboze, kot posledice jemanja KT, so usi fuul zaprepadeni, ampak nobene pa ne skrbi, da na leto umre ogromno ljudi za posledicami kajenja - in niti pomislijo ne, da bi nehale..ne štekam te logike :)

Haha, huda:D Samo res! No, jst sem ravno nehala s kajenjem, ker sem se zavedala da je kr neki!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jullia_ napisal/-a:
roxeanne napisal/-a:poglej 2 strani nazaj :wink:

jst tut jemljem yarino in sem že prej kolebala al bi pustila al še jemala. ta dogodek s to punco je pa pr meni sam pika na i, zarad katere bom po dobrih 4 letih pustila tabletke. zmeraj bolj ugotavljam kak strup je to... :tot:

Potem pa najbolje, da se še začneš pred vsako nevihto skrivat, da te ne bo strela zadela. Statistična možnost smrti zaradi KT in udarca strele je namreč enaka (dr. Bojana Pinter - 24ur :) )
Zaradi KT sta umrli dve punci, vsaka na svojem koncu sveta. Koliko ljudi pa vsak dan umre zaradi bolezenskih stanj, ki jih povzroča kajenje, *purple*? :P

Jst vas enih sicer res ne štekam. Sej imate vse navodila zraven tabletk. Tisti pildek je pametno prebrat, da ni potem človek ves zaprepaden, ko izve, da ima hormonski preparat, ki ga vnaša v telo, lahko (OMG!) stranske učinke.

Še za tisto, ki bi kar preventivno aspirine goltala: Aspirin ima tudi navodila priložena, na njih je naštetih kar precej stranskih učinkov. Od zgage in bruhanja, pa do astme, koprivnice, anafilaktične reakcije in zvečane nevarnosti krvavitve. Ne ga srat.

julija, KT so že tko znane kot bolj tko. sama imam z njimi že od prve tablete, grozne probleme in kaj naj rečem, da so fajn?je res dobro, da se ob dnevih ko naj bi dobila M ne tresem al bo al ne bo, samo vseeno, glede na to kako si lahko s temi hormoni uničiš telo, je pa tud groza.
Poleg tega je zanč v ZD sestra razlagala enmu dekletu, da je bolje če se še razvija (okol 15 je stara) da ne jemlje KT.
poleg tega pa so povedal v 24 urah, kako bi ginekologi načeloma mogli pripisovat KT, na podlagi krvnega testa in mal bolj natančnega pregleda, ne pa da me usak mesec upraša kok mam kil (tud na vago me ne da, če ne grem sama in če ni ornk gužve) in mi zmeri pritisk.
vsi skos težijo naj se začne jemat KT ko začneš bit spolno aktiven, ampak dejanski si počasi zastrupljaš telo s tem. In je enako kot kajenje, na dolgi rok lahko škoduje.In lahko škoduje še tvojemu otroku in sami zanositvi.
pač jst sm povedala, same probleme mam s tem, tole s temi smrtmi je bila samo pika na i.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

a ima še mogoče katera od jemanja tablet yarina bolj gosto menstruacijo oz. nekakšen strdek?? sploh zdaj,ko je prišlo nekaj v javnost glede teh tabletk sem postala kr zaskrbljena.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Mah, za KT se točno ve, kakšni so stranski učinki in da jih osebam z določenimi nagnjenji k boleznim oz. dednimi boleznimi v družini ne priporočajo, prav tako ne kadilkam, osebam s povišanim pritiskom itd. Če zate (primer!!) velja recimo oboje, potem ne bodo KT krive, če se tikaj zgodi, ampak pač tvoje neodgovorno ravnanje.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Sicer pa, kako lahko brez obdukcije zagotovo pišejo o tem, kaj je povzročilo smrt te punce na hrvaškem. Noro. Meni se zdi to bolj anti propaganda. Morda celo naročeno s strani cerkve (pa ne me razumet narobe, tudi sama sem verna in obiskujem cerkev).
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Nekateri komentarji so mi pa res smešni..

Npr: razni glavoboli, utrujenost, spolna sla, bla bla bla.... Zdej, ko je v medijih spet en članek o stranskih učinkih KT (ki so btw itak napisane v navodilih, ki jih dobite priložene vsaki škatli!), pa najdete miljon razlogov, da bi tolkle po njih. OK, če vam pač nobene ne pašejo in jih telo ne sprejema, jih pač ne jemlji. Eni majo, drugi so popolnoma brez problemov. Jz nism mela nobenih glavobolov al pa kakršnih koli drugih problemov, razen malenkostne razlike v kg. Pač sprejmeš stranski učinek kot pri vseh drugih stvareh.

Zdej da se bom šla izpostavljat brez KT (prekinitveni odnos mi lih ne predstavlja kontracepcije, kondomov ne uporabljava) mi pa res ni no.
Kaj boste pa nardile vse tiste punce, ki boste kr nehale jemat KT?!

In ja, mati te hčere je mal bitchy, ker sori z obdukcijo bi se lahko dokazal al pa ovrgl krivdo teh KT. In če so res KT povzročiteljice, bi jih takoj umaknil iz trga, skupaj z Yasminelle, ki naj bi imele podobno sestavo.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Sam tole da bi mogl prej nardit krvni test je kr dobra stvar. Jst če bom šla kdaj nazaj na KT ji bom prov zatežila da hočm to. :!:

Aia pa uni aspirini: A ni to tud mal ˝nevarno˝ da bi jih jemal vsak dan? Ker to pa res ni stvar za vsak dan no. Drgač pa jst aspirina itak ne smem jemat ker sem prenašalka hemofilije.
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Mene pa zanima kolkim od vas, ki jemljete KT dejansko ni do seksa?

Ker meni odkar jemljem te tablete resnično ni. Pa je pri vseh KT isto. Najprej sem mela neke od Krke se mi zdi, pol Logest, zdaj Yasminelle. Pa je vse isti drek. Nimam nobenih drugih stranskih učinkov (ne glavobola, niti razpoloženje ni drugačno, se ne redim), sam potrebe po seksu ni.
Uporabniški avatar
miau
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miau »

Veste, da je v petek dan kontracepcije!! :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*purple* napisal/-a:
vsi skos težijo naj se začne jemat KT ko začneš bit spolno aktiven, ampak dejanski si počasi zastrupljaš telo s tem. In je enako kot kajenje, na dolgi rok lahko škoduje.In lahko škoduje še tvojemu otroku in sami zanositvi.
pač jst sm povedala, same probleme mam s tem, tole s temi smrtmi je bila samo pika na i.

Ja kdo teži z jemanjem tabletk? Načeloma se punce same za to odločamo, ker je blazno udobno vedet na 3 ure natančno, kdaj bo prišla M in ker so pri seksu manj nadležne od kondomov.
Možno, da nekatere med vami res niste bile pri ginekologu opozorjene na stranske učinke (meni je moja G vse razložila), ampak pismene pa menda ste.
Prebereš navodila, opazuješ učinke, ki jih KT imajo na tvoj organizem in , če ugotoviš, da ti ne odgovarjajo, jih nehaš jemat. S tem se popolnoma strinjam, neumno je jest hormone, če vidiš, da ti ne odgovarjajo. Vseeno pa ne gre za epidemijo smrti zaradi KT. Mogoče bi bilo zanimivo poiskat podatke, koliko ljudi umre zaradi antibiotikov, aspirinov, itd.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Lastovica napisal/-a:Mene pa zanima kolkim od vas, ki jemljete KT dejansko ni do seksa?

Ker meni odkar jemljem te tablete resnično ni. Pa je pri vseh KT isto. Najprej sem mela neke od Krke se mi zdi, pol Logest, zdaj Yasminelle. Pa je vse isti drek. Nimam nobenih drugih stranskih učinkov (ne glavobola, niti razpoloženje ni drugačno, se ne redim), sam potrebe po seksu ni.

Men odkar jemljem tablete ni tolko do seksa, pa tudi ne občutim drugih stranskih učinkov, ampak to me pa zelo moti.
Uporabniški avatar
miau
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miau »

Od kar jemljem yarino imam nožnico veliko bolj suho in tudi potreba po sexu je splahnela. Prej ko sem jemala Diane35 nisem imela nobenih takšnih problemov. Kaj naj nardim? :(

edit: Glede na to kar berem tle in na 24ur bi mogoče res mogla zamenat Yarino... :?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Čaki mal. Samo dejstvo, da ti je libido upadel in da zaradi suhe nožnice pri seksu najbrž kar precej trpiš, te ni prepričalo, da to niso tabletke zate, novica v 24ur pa v momentu? Evo, o tem govorim. Zakaj punce ne poslušate svojega telesa?
A če ne bi bilo teh smrtnih primerov, bi pa Yarino še naprej jedla in matrala sama sebe?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

jullia_ napisal/-a:Čaki mal. Samo dejstvo, da ti je libido upadel ...

Libido upade pri jemanju kontracepcijskih tablet pri večini deklet in ne mormo zdj rečt, da pol niso zanjo. Ker pol bi najbrž zelo malo število punc jemalo kontracepcijske tablete.
Zaklenjeno