Na potovanje z drugo

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

lolitaa napisal/-a:Ve lahko zdej tle pišete kar hočete, ampak js niti eni ne verjamem da bi bila ob tem ravnodušna.

Jst ne bi bila ravnodušna. Kot tudi nisem bila, ko je šel s prijateljem na potovanje za en mesec. Pa ne zato, ker bi se bala, da bi se onadva sparila :) Pač, pogrešala sem ga in definitivno mi ni bilo kr vseeno, ko je šel.

Ampak očitno imam glede zveze drugačno filozofijo kot ve. Midva sva zelo mlada začela in če imava namen ostat skupaj, ne smeva dopustit, da bi naju zveza omejevala pri stvareh, ki si jih želiva v življenju še narest.
To, da ne hodiš več ven žurat s svojo družbo in s prijatelji na morje, mogoče deluje pri tistih, ki ste malo starejše. Če bi pa človek pri 18ih nehal hodit okrog s kolegi, ker ima sedaj pač partnerja, bi pa prej ali slej počilo.
Poznam kar precej takih parov, ko je bil folk v srednji šoli čisto srečen, ko sta ves čas skupaj visela,baje sta pač prej dozorela kot mi ostali :) . Ampak zaenkrat od 5ih takih zvez, ki so jih furale moje frendice, drži samo še ena. Razlog je bil pa pri vseh štirih koncih enak, rad bi še malo užival mladost. A ni to trapasto, da te mora tip zato pustit, da gre lahko s prijatelji v Premanturo?

V glavnem, s tem filozofiranjem sem hotela povedat, da mi vseeno ne bi bilo, to čisto priznam. Ampak ne bi se pa spuščala v ultimate in končala zveze zaradi tega enega meseca. Pogrešala bi ga, pisala bi mu osladne mejle in ko bi prišel nazaj bi mu zagrozila, da ne gre nikoli več nikamor. V hecu seveda :)
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

jullia_ napisal/-a:
lolitaa napisal/-a:Ve lahko zdej tle pišete kar hočete, ampak js niti eni ne verjamem da bi bila ob tem ravnodušna.

Jst ne bi bila ravnodušna. Kot tudi nisem bila, ko je šel s prijateljem na potovanje za en mesec. Pa ne zato, ker bi se bala, da bi se onadva sparila :) Pač, pogrešala sem ga in definitivno mi ni bilo kr vseeno, ko je šel.

No, točno tako. To o ravnodušnosti in dejanskem prepovedovanju je nekaj popoldnoma drugega.

Ko je on meni (uf, to je bilo že dobro leto nazaj) omenil to opcijo potovanja s kolegico, je bil v bistvu prvi preblisk: "kaj? Za en mesec?", drugi preblisk: "kaj? A ona ga bo cel mesec imela, jaz pa ne?", tretji preblisk: "pa ona je še zaljubljena vanj!"... No in tu se je pojavila vsa ta dilema (pogrešanje je samoumevno in se ne šteje kot dilema). Ja, začutila sem kanček ljubosumja, ampak ne iz tistega principa, da mu ne bi zaupala in bi mi ga lahko ona "speljala" (zaupam mu na polno), ampak iz principa neke vrste posesivnosti, ki me je naredila ljubosumno na tisti mesec, ko jaz ne bi preživela z njim vseh dogodivščin, ki jih ponuja druga celina, ona, ki si tudi tega želi, pa bi ga.

Torej, tistega potovanja lansko leto ni bilo. Ona je odletela sama, on pa je šel na potovanje drugam in drugič. Punco sem spoznala šele letos (pač ni bilo priložnosti prej) in je res super oseba in žal (žal, ja - čudno, kaj?) onadva nista več v takih odnosih, kot sta bila.

Sem pa v vsem tem času tudi malo počistila sama s seboj (se moram pohvalit, da sem imela določeno že prej :P ) - vem, da ima on neizmerno željo po vseh teh potovanjih (tudi jaz, a žal si zaradi določenih razlogov ne morm privoščit) in te neizmerne želje mu ne mislim omejevat (s svojimi občasnimi s PMSom nabitimi izpadi že :D ). Povem mu, da ga bom pogrešala, povem mu, da se počutim precej odrinjeno, ko on po tujini bluzi s svojimi sošolkami/kolegi, povem mu, da je moja želja, da bi kaj takega izkusila tudi sama in tudi povem mu, da pa naslednjič grem z njim (a tokrat žal spet ne grem - glede te točke si moram še malo pošlihtat podstrešje :) ). Skratka - pogovor, odkrit in iskren, odpira mnoge lopute, ki so zaprte v glavi.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

McLarnovc napisal/-a:
*purple* napisal/-a:sanje pomojem vsakega moškega: dve postavni bejbi 60-90-60

A to so sanje tvojega tipa? Torej si potemtatkem sebe opisala? Če je to, potem roko na joško ima tvoj tip slab okus.

sarcasm off.

90-60-90 so pa res sanje vsakega tipa.....tudi tvojega, tako da ne misli da tvoj tip nikoli ne razmišlja kako bi enkrat podrl eno s takimi merami....

no, se mi je zdel da nom faila :D
valda vsak fantazira o idealizmu ampak žal, realnost je drugačna.Nikoli ne moreš imet princa na belem konju z vsemi paketi popolnosti zraven :)

julia_ napisal/-a:A ni to trapasto, da te mora tip zato pustit, da gre lahko s prijatelji v Premanturo?

med prijatelji in vanj zaljubljeno prijateljico je razlika :wink:
Nihče ni rekel, da s prijatelji ne sme in da bi mu kdo kej omejeval.Ampak z neko žensko ki bi se vsako sekundo dneva ki bi se lahko, plazila po njem, a-a. Tudi če nebi nič imela, takih scen eostavno ne rabim, in to je to.

in šenekej me je zanimalo pa nihče ni odgovoril. v primeru da pač naj bi nekam šli, zakaj se še punce ne povabi zraven?
pri nas so "prikolice" avtomatsko vštete v pakete in ni nobenega dvoma da nebi šle zraven ali celo ne bile povabljene.Če pa nebi bila povabljena, se bi mi pa že to zdelo precej čudno.
skratka, pri meni to ne funkcionira.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jst ti komot lahko odgovorim. V preteklih letih sem preživela nekaj res noro dobrih počitnic s sošolkami.
Babji čvekci ob pivu že ob 9ih zjutraj (ker voda za kofe ni in ni hotla zavret :) ), večerna flaša resnice, stampedo desetih sestradanih bab v bližnjo picerijo, nočno nudistično kopanje,...
In tukaj moj fant pač ne bi pasal zraven. Ga imam zelo rada, ampak tu bi bil odveč. Ostale punce se ne bi mogle sprostit, če bi bil zraven, jst bi pa ves čas razmišljala o tem, kako zaboga naj še njega vključim v pogovor o vraslih dlakah, da mu ne bo preveč dolgčas. A ni bolje, da je medtem doma in se zmeni za pir s svojim kolegom, ki ga že dolgo ni videl?
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

*purple* napisal/-a:med prijatelji in vanj zaljubljeno prijateljico je razlika :wink:
Nihče ni rekel, da s prijatelji ne sme in da bi mu kdo kej omejeval.Ampak z neko žensko ki bi se vsako sekundo dneva ki bi se lahko, plazila po njem, a-a. Tudi če nebi nič imela, takih scen eostavno ne rabim, in to je to.

Razlika je le v spolu. Punca je lahko vanj zaljubljena tudi na samo tih način, brez vsiljevanja. Sama sem tiste vrste oseba, ki je zmožen ljubiti na tih način, brez vsiljevanja in sploh, če bi vedela, da mi nekdo ni dosegljiv, ne bi silila vanj. Ne govorim o tem primeru, govorim nasplošno. So take in so take variante. Ni vse samo črnobelo :) .

*purple* napisal/-a:in šenekej me je zanimalo pa nihče ni odgovoril. v primeru da pač naj bi nekam šli, zakaj se še punce ne povabi zraven?
pri nas so "prikolice" avtomatsko vštete v pakete in ni nobenega dvoma da nebi šle zraven ali celo ne bile povabljene.Če pa nebi bila povabljena, se bi mi pa že to zdelo precej čudno.

Če se spet vsilim v ospredje - sama sem vedno povabljena - tako samoumevno kot tudi ekstra. Na meni potem visi kako se bom odločila. Prav zato se nimam kaj za pritoževat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

julči :lach: kolegice, kolegice...to je drgač kot da bi šla s celim krdelom tipov na morje oziroma z enim samim ki bi bil zatreskan vate.

jst bi tud lohk šla z babami na morje, sam men ne sede, ker ni tko kot bi jst hotla da je :D sem popolnoma iz forme glede alkohola, tko da to že odpade.trezna med samimi pijanci pa ne zdržim, ker se mi zdijo blesavi :D
jst sm bolj za mirno počitnikovanje in ne za neke divje zabave, tko da se temu odpovedujem sama ker mi ne sede.če bi ble pa take kot sm jaz in mislile enako, potem pa bi definitivno šla.

ge se če ga ženska povabi, ali samo ženska družba..to je drugače...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*purple* napisal/-a:julči :lach: kolegice, kolegice...to je drgač kot da bi šla s celim krdelom tipov na morje oziroma z enim samim ki bi bil zatreskan vate.

Aja, ti še vedno govoriš o specifičnem primeru potovanja iz prvega posta? Tam je pa avtorica bila povabljena, ampak ni mogla it zraven.

EDIT: pa tudi, če greš s kolegicami na morje, je tam vedno krdelo tipov. ;) Enostavno ne moreš ustvarit okolja, v katerem se okrog fanta ne bi sukale druge ženske. In verjetno je vsaj občasno kakšni tudi všeč.
Lahko si vedno zraven in jih podiš stran, lahko pa prepustiš fantu, da to naredi sam. Sej ni marioneta brez lastne volje.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

*purple* napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:
*purple* napisal/-a:sanje pomojem vsakega moškega: dve postavni bejbi 60-90-60

A to so sanje tvojega tipa? Torej si potemtatkem sebe opisala? Če je to, potem roko na joško ima tvoj tip slab okus.

sarcasm off.

90-60-90 so pa res sanje vsakega tipa.....tudi tvojega, tako da ne misli da tvoj tip nikoli ne razmišlja kako bi enkrat podrl eno s takimi merami....

no, se mi je zdel da nom faila :D
valda vsak fantazira o idealizmu ampak žal, realnost je drugačna.Nikoli ne moreš imet princa na belem konju z vsemi paketi popolnosti zraven :)

Če mu ti ne moreš tega ponudit, še ne pomeni da nekje ne obtaja ena ki mu lahko...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

McLarnovc, če pa zapusti to kar ima, zaradi izključno 60-90-60 telesa, pa kar naj gre. :)
In ne, na svetu popolnsti ni, tako da če mu bo lahko ena druga nekaj ponudila kar jaz nimam, potem spet tista ne bo imela karbom imela jaz ali pa ena tretja.ne obstaja človek na tem svetu ki nebi imel ene same napake, ki bi koga motila :wink:

julia...ubistvu se je moj odgovor res nanašal na prvi post.vseeno pa je pač to vse kar glede tega mislim.
No ja ona je bla povabljena, ampak nekatere niso.

No ja če greš s kolegicami so res, ampak noben ni v taki bližnini kot bi bil če bi bli sami tipi recimo.
lako se najde tudi drugje kašna, seveda, ampak vseeno.
ma nevem, men gre to na živce :D
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

*purple*, 90-60-90 in ne 60-90-60 :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a jebeš :D
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

MsN napisal/-a:*purple*, 90-60-90 in ne 60-90-60 :wink:

A je govora o tem? :twisted:
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Odgovori