moj primer: razmišlja, da bi šel na potovanje s prijateljico, ki ga je povabila za en mesec v ameriko. ta njegova prijateljica (katere sicer ne poznam, ampak se mi po pripovedovanjih zdi kar v redu punca) je vanj že dolgo zaljubljena, ampak vem, da z njegove strani ne bi moglo biti v nobenem primeru več kot je. tudi skok v posteljo z njo ne bi prišel v poštev. ampak vseeno. je že skoraj potrdil, da gre z njo v ameriko. moja reakcija? kaj pa vem.. malo strahu s kančkom ljubosumja. strah verjetno samo zato, ker se bojim sebe in mesec brez njega, ljubosumje pa, ker ga bo ona imela tisti mesec, jaz pa ne. da bi šla zraven - povabilo sem sicer dobila - ampak iz določenih razlogov ne morem.
iz solidarnosti do najine zveze, do pravice do svobode in tako naprej, mu ne mislim težiti ali karkoli. razumem ga, ker take priložnosti ne dobiš vsak dan in vsak študent si želi malo bluzenja po svetu (tudi sama) v smislu - če ne zdaj, kdaj pa potem.
torej... mnenja, vaše izkušnje... sem že prebirala temo o vojakih, ampak v tistem primeru niso s puncami, ki bi bile zaljubljene vanje

(če je podobna tema že bila, se oproščam, moj iskalnik je ni našel