Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Kar se kapi tiče - v nosečnosti je ta možnost še veliko večja; pri ženskah, ki so nagnjene k temu.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Po kolkem času lahko pričakujem spremembe v razpoloženju po tem, ko sm nehala jest KT ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

p!ka napisal/-a:Po kolkem času lahko pričakujem spremembe v razpoloženju po tem, ko sm nehala jest KT ?

Kdo bi vedel. Meni je bil prvi mesec sanjski, zdaj pa sem v 3. in sem še vedno stara sitna tečnoba :roll: A upanje na to, da so hormoni še vedno prisotni in se čistijo ven, ostaja :lol:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Jaz sem včeraj po 11 mescih prekinitve znova dobila tabletke. Tokrat Yarino, ker so mi Logest prešibke. Zdaj bo treba počakati kakšne tri tedne do naslednje menstruacije, potem pa začnem. Me pa že malo skrbi, če bodo kakšni neprijetni stranski učinki... :?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Gost

g00fy_qa, kako si uredila z menstruacijo, je potem sploh prišla? Upam, da ti bodo nove kt všeč in ne bo težav, misli pozitivno in poskušaj odmisliti vse mogoče stranske učinke. Jaz sem se v njihovo obstajanje pretirano poglobila že preden sem z njimi sploh začela in ni čudno, da so se mi uprle - učinek pričakovanja :lol:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

MsN napisal/-a:g00fy_qa, kako si uredila z menstruacijo, je potem sploh prišla? Upam, da ti bodo nove kt všeč in ne bo težav, misli pozitivno in poskušaj odmisliti vse mogoče stranske učinke. Jaz sem se v njihovo obstajanje pretirano poglobila že preden sem z njimi sploh začela in ni čudno, da so se mi uprle - učinek pričakovanja :lol:

Je prišla, vendar komaj naslednji mesec; julija je nisem imela, avgusta pa je prišla na isti datum kot junija.

Upam da mi bodo res všeč. Pričakujem, da se bom nekaj zredila (na isto kot sem bila prej), zelo verjetna je tudi manjša želja po seksu in manjša vlažnost (še dobro da so izumili lubrikant). Spet bom imela lepšo kožo, ki je po prenehanju jemanja tablet postala problematična, menstruacije bodo krajše in manj boleče. Sicer pa; we'll see, poročala bom. :)

Zakaj so se tebi uprle?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Gost

Uprle so se mi, ker sem bila konstantno jokasta, razdražena, negativno nastrojena ... Glede tega ne opažam nobenih izboljšanj (sranje :D ), se pa pozna na vlažnosti in želji po seksu, čeprav se mi je vse to prej zdelo optimalno, ampak vidim, da se brez kt dejansko poveča. M. imam pa skrajno šibko, boli le prvi dan, krvavitev je ravno za vzorec ...
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

in preden ste nehale z jemanjem tabletk, ali ste obvestile ginekologinjo, al ste to kr prenehale same, ko ste se pa odlocile z jemanjem , ste pa ponovno sle po recept.. ??
Gost

*LooBika* napisal/-a:in preden ste nehale z jemanjem tabletk, ali ste obvestile ginekologinjo, al ste to kr prenehale same, ko ste se pa odlocile z jemanjem , ste pa ponovno sle po recept.. ??

Moja ginekologinja ne ve, ker menim, da s tem nima nič. Večina ginekologov (meni 2) odsvetuje prenehanje jemanja, ko vidijo mlado spolno aktivno punco, ker sveto verjamejo, da so kt edina zanesljiva zaščita pred nosečnostjo, splavov pa nočejo. In potem slišiš, da ti kt nič ne škodujejo, da jih lahko jemlješ vse do poroda ipd. Odločitev pa je na strani vsake punce, ker same odgovarjamo za svoje telo. Seveda se za tako stvar odločiš po dobrem premisleku, ali je nehanje res nujno, ker igranje s tem, da 1x nehaš pa čez en mesec spet začneš, odpade.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

MsN napisal/-a:
*LooBika* napisal/-a:in preden ste nehale z jemanjem tabletk, ali ste obvestile ginekologinjo, al ste to kr prenehale same, ko ste se pa odlocile z jemanjem , ste pa ponovno sle po recept.. ??

Moja ginekologinja ne ve, ker menim, da s tem nima nič. Večina ginekologov (meni 2) odsvetuje prenehanje jemanja, ko vidijo mlado spolno aktivno punco, ker sveto verjamejo, da so kt edina zanesljiva zaščita pred nosečnostjo, splavov pa nočejo. In potem slišiš, da ti kt nič ne škodujejo, da jih lahko jemlješ vse do poroda ipd. Odločitev pa je na strani vsake punce, ker same odgovarjamo za svoje telo. Seveda se za tako stvar odločiš po dobrem premisleku, ali je nehanje res nujno, ker igranje s tem, da 1x nehaš pa čez en mesec spet začneš, odpade.

nwm js jih jemljem ze 5 let..opazam razliko tud med sexom, vlaznostjo itd...in se odloocam, da bi prenehala z njimi...ampak morm res se temeljito o tem premislit..
Gost

Ja, premisli, preberi kaj na to temo po internetu (imaš ogromno izkušenj deklet po prenehanju na raznih forumih) in se odloči :wink:
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

A se je že kateri zgodilo, da tisti teden, ko je prekinitev, pa moraš dobit menstruacijo, je ni bilo? Meni se je to zgodilo, pa ne vem, ali naj naredim test? Zdaj sem kr naprej zaela jest tabletke, saj piše v navodili, da če menstruacija zaostane 1 mesec, ni panike. Vaša mnenja???
Gost

Jaz bi naredila test za mirno dušo. Je pa teoretično mogoče, da m. izostane na začetku jemanja ali zaradi kakšnih drugih vplivov (stres, zdravstvene težave).

Test pa vsekakor naredi. Ziher je ziher :wink:
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

tudi jaz ti priporočam da narediš test....škodit ne more...kvečjemu te lahko samo pomiri...
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

g00fy_qa napisal/-a:Jaz sem včeraj po 11 mescih prekinitve znova dobila tabletke. Tokrat Yarino, ker so mi Logest prešibke. Zdaj bo treba počakati kakšne tri tedne do naslednje menstruacije, potem pa začnem. Me pa že malo skrbi, če bodo kakšni neprijetni stranski učinki... :?

Jaz uporabljam Yarino leto pa pol, pa nisem opazila nobenih nezaželenih stranskih učinkov (npr. nisem se zredila). Kar je blo pravo olajšanje, glede na to, da sem pred tem leto pa pol jemala Diane pa sem bila napihnjena kot balon pa še apetit se mi je strašno povečal (naenkrat sem lahko pojedla ogromne količine :? ) in posledično tut kile.

Me pa zanima, če kera ve, če je potrebno po določenem času jemanja naredit kako pavzo al tabletke zamenjat?? Pa po kolikšnem času bi naj to blo?
Zaklenjeno