Kontracepcijske tabletke
Jaz sem včeraj po 11 mescih prekinitve znova dobila tabletke. Tokrat Yarino, ker so mi Logest prešibke. Zdaj bo treba počakati kakšne tri tedne do naslednje menstruacije, potem pa začnem. Me pa že malo skrbi, če bodo kakšni neprijetni stranski učinki... 

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
g00fy_qa, kako si uredila z menstruacijo, je potem sploh prišla? Upam, da ti bodo nove kt všeč in ne bo težav, misli pozitivno in poskušaj odmisliti vse mogoče stranske učinke. Jaz sem se v njihovo obstajanje pretirano poglobila že preden sem z njimi sploh začela in ni čudno, da so se mi uprle - učinek pričakovanja 

MsN napisal/-a:g00fy_qa, kako si uredila z menstruacijo, je potem sploh prišla? Upam, da ti bodo nove kt všeč in ne bo težav, misli pozitivno in poskušaj odmisliti vse mogoče stranske učinke. Jaz sem se v njihovo obstajanje pretirano poglobila že preden sem z njimi sploh začela in ni čudno, da so se mi uprle - učinek pričakovanja
Je prišla, vendar komaj naslednji mesec; julija je nisem imela, avgusta pa je prišla na isti datum kot junija.
Upam da mi bodo res všeč. Pričakujem, da se bom nekaj zredila (na isto kot sem bila prej), zelo verjetna je tudi manjša želja po seksu in manjša vlažnost (še dobro da so izumili lubrikant). Spet bom imela lepšo kožo, ki je po prenehanju jemanja tablet postala problematična, menstruacije bodo krajše in manj boleče. Sicer pa; we'll see, poročala bom.

Zakaj so se tebi uprle?
As the shadow follows the body,
Uprle so se mi, ker sem bila konstantno jokasta, razdražena, negativno nastrojena ... Glede tega ne opažam nobenih izboljšanj (sranje
), se pa pozna na vlažnosti in želji po seksu, čeprav se mi je vse to prej zdelo optimalno, ampak vidim, da se brez kt dejansko poveča. M. imam pa skrajno šibko, boli le prvi dan, krvavitev je ravno za vzorec ...

*LooBika* napisal/-a:in preden ste nehale z jemanjem tabletk, ali ste obvestile ginekologinjo, al ste to kr prenehale same, ko ste se pa odlocile z jemanjem , ste pa ponovno sle po recept.. ??
Moja ginekologinja ne ve, ker menim, da s tem nima nič. Večina ginekologov (meni 2) odsvetuje prenehanje jemanja, ko vidijo mlado spolno aktivno punco, ker sveto verjamejo, da so kt edina zanesljiva zaščita pred nosečnostjo, splavov pa nočejo. In potem slišiš, da ti kt nič ne škodujejo, da jih lahko jemlješ vse do poroda ipd. Odločitev pa je na strani vsake punce, ker same odgovarjamo za svoje telo. Seveda se za tako stvar odločiš po dobrem premisleku, ali je nehanje res nujno, ker igranje s tem, da 1x nehaš pa čez en mesec spet začneš, odpade.
MsN napisal/-a:*LooBika* napisal/-a:in preden ste nehale z jemanjem tabletk, ali ste obvestile ginekologinjo, al ste to kr prenehale same, ko ste se pa odlocile z jemanjem , ste pa ponovno sle po recept.. ??
Moja ginekologinja ne ve, ker menim, da s tem nima nič. Večina ginekologov (meni 2) odsvetuje prenehanje jemanja, ko vidijo mlado spolno aktivno punco, ker sveto verjamejo, da so kt edina zanesljiva zaščita pred nosečnostjo, splavov pa nočejo. In potem slišiš, da ti kt nič ne škodujejo, da jih lahko jemlješ vse do poroda ipd. Odločitev pa je na strani vsake punce, ker same odgovarjamo za svoje telo. Seveda se za tako stvar odločiš po dobrem premisleku, ali je nehanje res nujno, ker igranje s tem, da 1x nehaš pa čez en mesec spet začneš, odpade.
nwm js jih jemljem ze 5 let..opazam razliko tud med sexom, vlaznostjo itd...in se odloocam, da bi prenehala z njimi...ampak morm res se temeljito o tem premislit..
-
- Komunikatorka
- Kraj: Štajerski konec
g00fy_qa napisal/-a:Jaz sem včeraj po 11 mescih prekinitve znova dobila tabletke. Tokrat Yarino, ker so mi Logest prešibke. Zdaj bo treba počakati kakšne tri tedne do naslednje menstruacije, potem pa začnem. Me pa že malo skrbi, če bodo kakšni neprijetni stranski učinki...
Jaz uporabljam Yarino leto pa pol, pa nisem opazila nobenih nezaželenih stranskih učinkov (npr. nisem se zredila). Kar je blo pravo olajšanje, glede na to, da sem pred tem leto pa pol jemala Diane pa sem bila napihnjena kot balon pa še apetit se mi je strašno povečal (naenkrat sem lahko pojedla ogromne količine

Me pa zanima, če kera ve, če je potrebno po določenem času jemanja naredit kako pavzo al tabletke zamenjat?? Pa po kolikšnem času bi naj to blo?