Fant musliman

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Twitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Paradiž

Neprebrana objava Napisal/-a Twitch »

Glejte da kakega ne oženite in vas obreže.

Hec :wink:

Glavno je, da je fest osebnost pa, če je koj ena hara krišna.
dJerry
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a dJerry »

izbris .. prevelika slika
Slika
Zadnjič spremenil dJerry, dne 04. Jul. 2008 11:52, skupaj popravljeno 3 krat.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Js bi se pomoje težko ujela z nekom, ki je druge vere (v partnerskem smislu). In na to gledam čisto praktično in brez predsodkov. Pač imamo drugačno razmišljanje in drugo kulturo. Seveda pa je odvisno kako je odraščal in kako zelo veren je.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

kr.ena napisal/-a:Kaj pa ekumenska poroka?

prvič slišim ... a lahko malo več poveš kakšna poroka je to?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Moja prijateljica (ne pripada nobeni veri) se je poročila v katoliški cerkvi. Ni ji bilo treba opraviti nobenih zakramentov, formalno se pa menda šteje, da je on poročen cerkveno, ona pa ne.
Take vrste poroka bi bila po moje izvedljiva tudi z muslimanom, čeprav je vprašanje, če bi on pristal na to.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a deniro »

kr.ena napisal/-a:Take vrste poroka bi bila po moje izvedljiva tudi z muslimanom, čeprav je vprašanje, če bi on pristal na to.

Itak da ne bi! Tudi če bi bilo njemu vseeno, bi bila družina tista, ki bi ustvarjala pritisk na njega... češ kakšno žensko pa ima.
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nadya »

Kaj si hotla/ hotu s tisto sliko gor povedat?
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

deniro napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Take vrste poroka bi bila po moje izvedljiva tudi z muslimanom, čeprav je vprašanje, če bi on pristal na to.

Itak da ne bi! Tudi če bi bilo njemu vseeno, bi bila družina tista, ki bi ustvarjala pritisk na njega... češ kakšno žensko pa ima.

Ja, jz tudi mislim, da nobena muslimanska družina ( tista, ki je res verna ) ne bi pristala na kej tazga.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
seendrahh
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Koper
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a seendrahh »

moja kolegica je tudi imela fanta muslimana ..
na sreco on ni biu weren .. oziroma celotna njegowa druzina .. edino bajram so proslawili ..
zdj u twojem primeru je res grozno , da ne morata skupaj preživljati dneva, se carkljat itd.
ampak ce ga imas res zelo rada potem se bos morala sprijaznit z njegowo wero. ce si ga sprejela kot muslimana.
sj nekateri ljudje so uredu ..pač njihowa wera je dosti drugacna od nase.. in da to gre skupaj?! hmm, ne ne...

zdej u takem primeru, ce nista srecna je najboljse koncat z njim .. najboljse bo zate ker pomojem samo trpis tko.. pa ce bi slucajno imela otroka widwa .. pomojem to ne bi slo skupaj .. oni imajo cisto drugacne obicaje .. to rezanje lulkou, obrezowanje itd.. ce si rekla da se nice poljubljat podnevi.. to je ze podrejen swoji wiri do smrti.. in s takim clowekom nimas srecnega ziuljenja. edino ce se tudi tii sprevrzes u muslimanko..

ce pa clowek ni weren .. in proslawi samo dolocene praznike, in ti tudi on izkazuje ljubezen je use drugo ..

zdj js ne obsojam muslimane ,ker kar se tiče ljudi..kot osebnost jih je vecina zelo dobrih ..
to je use odvisno od posameznika..

poznam weliko prijateljic ki so z muslimani.. ki niso werni seweda in jim gre super...
ena izmed njih pa ima fanta ki je zelo weren .. in ze u startu je vidla da z njim ne bo slo.. da druzina prevec pristiska nanj.. in ga pustila ..
on pa ji je groziu ne use mozne nacine...
(u tem primeru-groziti ..pa ne delajo samo muslimani)!

tko da.... USO SRECO!

Lp :D
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a z-majči* »

hmmm moj fant je tudi musliman in vem kako je ko je post...najbolje da takrat ne prihajaš k njemu. Kar pa se tiče tega da te bo pretepu pa nevem še kaj pišejo tuki to ni res...tepe te lahko katoličan, musliman, žid, budist kar koli že je... čeprav to ni prav. Tudi če je tvoj fant ali bodoči fant musliman ne pomeni da boš tudi TI morala postati.Moški v islamu lahko poročijo muslimanko, kristjanko in židinjo. Tudi zaviti se ti nebo treba. To je tvoja izbira. Če se imata s fantom rada potrpi tisti mesec ko je post pa bo. :)
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka

ryu10kyu napisal/-a:Sprejmi to da te bo tepel in ne boš imela besede v bajti, pa da te kdaj če se mu sprdne lahko proda za kamele...pa stalno boš morala nositi čez glavo cunje skozi katera se ti bodo videla samo dva uča, da ne govorimo da je greh nositi oblačila kjer se vidi tvoje gležnje :lach:

Ti pa očitno nimaš čist useh stvari razčistenih...mal si preber knjige pa boš vidla kako pa kaj je v islamu...
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka

Pa še neki... če je on musliman (veren in se drži pravil) potem krši veliko pravil že samo s tem da je s tabo intimen pred poroko. To pa naj bi blo tud u drugih verah sam da tega zelo mal ljudi upošteva.
seendrahh
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Koper
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a seendrahh »

js se zdj u weliko stwareh strinjam s tabo z-majči*..

fant se lahko poroči z kaotolicnko ali zidinjo..
amapk cepraw se to sme. in njegowa druzina tega ne odobrava ..tega ne sprejme nje spet druga pesem.
tko da to je use odwisno od druzine na katero naletis..

zdj ce je taka zapowed ni nujno da se jo USI muslimani drzijo.
tko kot pri useh drugih werah ki so zapowedi cisto X delamo pa cisto Y..

tko ,da mislim da je use odwisno od drzuine tega fanta in pa SEWEDA od NJEGA. lahko se on upre swoji druzini pa gre na swoje ce le-taprevec pritiska nanj.

to ni samo pri muslimanih tudi drugih werah..
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka

seendrahh napisal/-a:js se zdj u weliko stwareh strinjam s tabo z-majči*..

fant se lahko poroči z kaotolicnko ali zidinjo..
amapk cepraw se to sme. in njegowa druzina tega ne odobrava ..tega ne sprejme nje spet druga pesem.
tko da to je use odwisno od druzine na katero naletis..

zdj ce je taka zapowed ni nujno da se jo USI muslimani drzijo.
tko kot pri useh drugih werah ki so zapowedi cisto X delamo pa cisto Y..

tko ,da mislim da je use odwisno od drzuine tega fanta in pa SEWEDA od NJEGA. lahko se on upre swoji druzini pa gre na swoje ce le-taprevec pritiska nanj.

to ni samo pri muslimanih tudi drugih werah..

vem kako je ko se družina ne strinja z izbiro partnerke svojega sina... govorim iz svojih izkušenj... vsi starši bi radi da si otroci najdejo nekoga ki je "njihov" čeprav zaradi tega trpijo otroci... use je odvisno od vzgoje... jst mam fanta k mi stoji ob strani in se jim upira ob enem pa se drži svojih pravil...upam da bo tko tud ostal :)
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka

element10 napisal/-a:Res je, da ljubezen ne izbira in tudi sama zase ne bi nikdar rekla, da sem lahko z muslimanom, ker sem sama ateistka. Ful je težko, ker mam zaradi tega jaz občutek, da "nisem vredna" da spremeni tako majhno stvar. Mislim - meni je majhna, njemu pa očitno ne.
To sva se že z njem pogovarjala, da se mova pač vsak od naju malo prilagodit... Pač moti me tudi dejstvo, da se redko vidiva in mu tist mesec, ko bom pri njemu več pomeni ramadan, kot jaz??

Muslimanom (zelo vernim) je islam na prvem mestu in mu vedno bo... Nikoli mu na prvem mestu neboš ti ampak mu bo bog oz. vera. Za nas je to čudno,ampak tako je, oni so tako naučeni to jim zapoveduje vera. Od tebe je odvisno ali si pripravljena biti vedno na drugem mestu ali pa boš temu naredila konec. Jaz sm se s tem sprijaznila.
Odgovori