Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Lilah napisal/-a:aha, vredu. :) hvala za odgovore, upam da mi ne bo preveč nerodno tam :D

Malo ti že bo, ampak je itak naravno. Pogumno pa vprašaj vse, kar ti pade na pamet, ker je lahko koristno :wink:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

ja, jaz sem si za prvi pregled kar na list papirja zapisala vprašanja, da ne bi ob tremi in strahu pozabila kaj vprašat :)
Gost

rammsteingirl napisal/-a:ja, jaz sem si za prvi pregled kar na list papirja zapisala vprašanja, da ne bi ob tremi in strahu pozabila kaj vprašat :)

Ja, saj prav, ker glede na vprašanja, ki se glede ginekologije postavljajo samo na tem forumu, bi bilo za marsikatero punco edino pravilno, da naredi seznam vprašanj in leti h ginekologu, ker nekatere nimajo niti osnovnih pojmov razčiščenih in to je za ženske v današnjem času res žalostno in nedopustno.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

ja pri moji je politika taka, da mamo lepo copate pa krilo.
Povem iz svojih izkušenj ;)
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Vermilion »

MsN napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:ja, jaz sem si za prvi pregled kar na list papirja zapisala vprašanja, da ne bi ob tremi in strahu pozabila kaj vprašat :)

Ja, saj prav, ker glede na vprašanja, ki se glede ginekologije postavljajo samo na tem forumu, bi bilo za marsikatero punco edino pravilno, da naredi seznam vprašanj in leti h ginekologu, ker nekatere nimajo niti osnovnih pojmov razčiščenih in to je za ženske v današnjem času res žalostno in nedopustno.

Sam je pa pol bad, da kakšne punce (smrklje 14,15) res nimajo pojma pol pa letijo z vsako bedarijo k ginekologu, medtem ko eni čakamo tam kot budale (2 meseca na navaden pregled, če nimaš problemov).

Zanimivo je, da je folk v današnji družbi pri vseh teh revijah, knjigah, internetu tko neizobražen... pol pa recimo punce prek neta al pa v raznih poneumljajočih revijah sprašuje totalne bedarije...ala: a lahko zanosim pri samozadovoljevanju... a lahko zanosim, če sem pozabla ene 4 tabletke :evil:
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

A ma katera stediril-m in kakšne imate izkušnje?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

mene pa nekaj zanima?..al sem jaz nora al kaj?...me je zadnič vprašala kolegica če jaz tudi med 8 dnevno pavzo,ko ne ješ tablet tudi sexam z kondomom...pol sem ji pa rekla da se zaščita ohrani...ampak sama še pa nisem sexala med pavzo,ker sem takrat ravno v šoli...hehe...in mi je malo dvomov postavila....sej si zaščitena med tem premorom tudi ne?
Gost

LoveLy* napisal/-a:mene pa nekaj zanima?..al sem jaz nora al kaj?...me je zadnič vprašala kolegica če jaz tudi med 8 dnevno pavzo,ko ne ješ tablet tudi sexam z kondomom...pol sem ji pa rekla da se zaščita ohrani...ampak sama še pa nisem sexala med pavzo,ker sem takrat ravno v šoli...hehe...in mi je malo dvomov postavila....sej si zaščitena med tem premorom tudi ne?

Odpri navodila in preberi. Aja in pavza je 7 - dnevna.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

že neštetokrat tukaj napisano: si zaščitena tudi med pavzo!
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Jooooj kaka vprašanja..taka čist splošna,k naj bi jih res usaka uporabnica vedla..ne rečem če bi kaki detajli,k res ne morš vedt... :roll:
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

hvala
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarita »

*lilica* napisal/-a:Mene tud nekej zanima, če je mogoče imela katera podoben problem:
Jemala sem tabletke Logest kar precej časa (več let), potem pa so se mi začeli pojavljati nekakšni izcedki rjavkaste barve. Sem šla do ginekologinje, je rekla, nej jemljem še mal in pridem nazaj, čene bo boljš. Ni blo bolj, sem šla nazaj in je rekla, da možno, da so prešvoh in mi je dala tablete Cilest, ki naj bi bile malček močnejše. Te zdaj jemljem 2 meseca, pa se mi dogaja isto, samo da je manj tega in ni tako pogosto.
MIslite, da so tudi te prešvoh, a je razlog kje drugje?
Aja pregledala me je in rekla, da je vse v redu.

Meni se je začelo kake pol leta nazaj podobno dogajat. Ginekologinja pravi, da je to zato, kr sem v najbolj plodnem obdobju :D in da je zaradi hormonov v tabletah. Pravi, da so stene nožnice poškodovane (al neki takega, sm že malo pozabila) in mi je dala neke tablete za vaginalno uporabo. Te tablete sem komaj dobila v eni lekarni - jih sploh ne delajo več in so imeli slučajno še nekaj stare zaloge. Ene 2 mesca je blo OK, potem spet isto. Ginekologinja pravi, da je druga varianta, da bi mi une rane neki "zažgala", ampak da tisto ni nič prijetno in ne rada dela. Zato tudi ne grem nazaj k njej, ampak rajš razmišljam o prenehanju jemanja KT. Mogoče bo bolš.
Nočem te prestrašit, mogoče pri tebi ni isto. Saj si rekla, da ti na pregledu ni nič opazila. Ne vem... Pri meni se je že ene 3x zgodilo, da sem imela celo tako močan izcedek (kri), da sem celo ponoči rjuhe umazala na postelji. Je pa tko, da npr. 1. teden imam menstruacijo, 2. teden je vse OK, 3. teden imam izcedek, 4. teden je spet vse OK, 5. teden spet menstruacija. Mi gre res na živce. :?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

*lilica* pocakaj se kaksna dva, tri mesece, ce nebo bolje, menjaj na bolj mocne KT, ker ocitno rabis vec hormonske. Telo pa tudi rabi nekaj casa, da se navadi na nove KT.
Ashlee.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his song.

Neprebrana objava Napisal/-a Ashlee. »

js sm se pa dans naročla in mam že kr drug tedn pregled :? sm prebrala od MsN opis pa me je mal manj strah no :D
sam neki me še zanima, na podlagi česa ti pa ginekolog določi vrsto tabletk (a na podlagi teže, starosti..) :oops:
So give me your forever.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

med drugim tudi gleda na tezo in starost, na stanje tvoje koze, pritisk,...
ceprav jaz sem prvo dobila recept, sele nato me je stehtala in izmerila pritisk. Odloci pa tudi na podlagi tvojih M, so redne, neredne, bolece, mocne, ...nekje pa pac dajejo najmanj hormonske tabletke kar vsem, in ce ti ne ustrezajo, ti da druge. Odvisno od G.
Zaklenjeno