Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Nam je tudi profesorica 4 leta govorila, da je sprotna primerjava več vredna, da je to višji nivo pisanja. Vendar lahko vseeno napišeš dober esej brez tega.

Punce, js vm jutr želim čimveč sreče, znanja, domišljije in predvsem to, da se svinčnik ne bi nikol ustavil :P Fajn pište in ne preveč paničart, ni tak bav bav, kot pravijo. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

super_shine napisal/-a:^^ hmm .. nm je usa 4 leta govorila da je najbol da sprot primerjaš .. čeprou to je res zlo tško.
pa baje nista ble še nikol več k 2 knjigi za primerjavo.

Ja zato, ker so do zdej mel vedno 2 knjigi za prebrat :D
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

buubbika napisal/-a:Mene sam zanima kako boste primerjale (če boste)? Npr, da bosta 2 knjigi (al pa tud več..) a boste kr sprot primerjale al npr. najprej Tartuffa pa pol Vladimirja pa na koncu mal neka skup al bi kr primerjavo delale? Je to važno, kak je princip primerjave?

Js pa tko da napišem nevem npr. Vladimir se mi zdi tak pa tak, Tartuffe pa tak pa tak in mislim da je to njuna bistvena razlika, saj reagirata drugače, kar se kaže.. (potem pa ač navedeš primer reakcije - kko različno reagirata). Nekak tko no.

Ja sej če bi nam dal 3 knjige bi blo pa res gnilo, že tko je 2 težko primerjat, oz. moreš full pazit.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Josephina, to pa ni res. Okey, v bližnji preteklosti so bile res samo 2 knjigi, drgač so mel pa tut že 6 knjig (vem, kr je moj brat takrat pisal maturo) in mislim, da so bile res samo 2 za primerjat, če ne celo 1.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Jaz mislim da bodo tri knjige. Čeprav sta dve veliko boljši za primerjat, glede na to, da se lahko bolj razpišeš in filozofsko razmišljaš. Če so tri je preveč naštevanja.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

6knjig?

Ne vem no, nam je profesorca rekla, da je 1. da ma gimnazija več kot dve knjigi. :nixweiss:
Se pardoniram.
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

Pa zakaj se ne pustimo presenetiti?

Se bomo že ju3 razburjale oz. navduševale :D
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Ah, men je cist vseen. Mal sem sitna sam zarad te mature, drugac me pa ne skrbi tok k me bo za mato, anglo, zgodlo, psiho.. :D

Aja pa nam so rekl, da sigurn ne bo samo 1 knjiga, amapk ne bom prevec glasna, ker se lahko (spet) zafrknem. :D
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

^^ No, s tem se tud jst strinjam, ker jst si razpravljalni esej predstavljam bolj kot primerjavo 2 (ali večih) knjig..

We'll see, we'll see :P
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Josephina napisal/-a:Ne vem no, nam je profesorca rekla, da je 1. da ma gimnazija več kot dve knjigi.

Aja? No ne vem, mogoče mi pa brat laže :D Sam kork se spomnem, jih je blo 6, več kot 2 jih je blo pa zihr. Nima veze.

Še enkrat velik sreče :wink:
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

freaky napisal/-a:Še enkrat velik sreče :wink:

Hvala hvala :)

Tudi v mojem imenu vsem skupi ;)
Uporabniški avatar
Tyisha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tyisha »

Tigi napisal/-a:
Tyisha napisal/-a:
Tigi napisal/-a:Jaz mam pa spet popravca matematiko tako, da grem šele avgusta na poklicno maturo pa me malo skrbi, da sploh nam mogla pridt na moj fax :?

A ti tut? :) No sej jst ga uradno se nimam, sam glede na to kuko sm dons pisala...se ze cel dan sekiram :cry:

No danes mi je profesor reku, da sem pisala dve tako, da imam možnost, da še ostali dve konferenci popravim...

Potem mi je pa šeena profesorica rekla, da ker nisem oddala projektne naloge, da grem lahko ravno tako na spomladanski rok le če nimam nobenega popravca...tako, da sedaj delam na tem, da bom poskusila vse zrihtat...

Čestitam, pa upam da ti bo uspel vse zrihtat :wink:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

freaky ma sej ni panike. Mi mamo letos 4 in jutr bomo pisale esej najmanj za 3 in bomo vse srecne. ;)

Velik srece se z moje strani. ;)
Uporabniški avatar
Tyisha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tyisha »

Aja no pa še z moje strani velik sreče jutr...mene sam skrbi da nam zaspala :oops: ker ponavad se to men dogoja lih takrat ko mamo kej pomembnga v šoli :roll:

:flower: Good luck :flower:
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Veliko sreče, punce! Pa veliko navdiha ob pisanju; pa kakršenkoli naslov že bo. :wink:
Zaklenjeno