Urška Klakočar Zupančič novinarki povedala, kakšno hudo bolezen ima njen sin

V teh dneh je veliko pozornosti dvignilo njeno priznanje o težkem zdravstvenem stanju sina. Preberi, kaj je povedala novinarki pred časom. 

Urška Klakočar Zupančič novinarki povedala, kakšno hudo bolezen ima njen sin (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2022

Pred dnevni smo v spodnjem članku strnili misli Urške Klakočar Zupančič, ki je v javnosti spregovorila o težkem zdravstvenem stanju svojega sina.

Urška Klakočar Zupančič iskreno spregovorila o težkem zdravstvenem stanju svojega sina

Ob prebiranju teh vrstic pa so se številni sprasševali, za kakšno bolezen gre.

Na spletni strani jana.si pa smo zdaj našli intervju iz preteklosti, v katerem je Urška Klakočar Zupančič novinarki pojasnila, za kakšno bolezen gre.

Preberi več:

Novinarka je Urško v intervjuju tako povprašala o njenem romanu Gretin greh (izsek iz njene knjige si lahko prebereš TUKAJ) in o tem, ali se v romanu najdejo tudi kakšne podobnosti z njenim zasebnim življenjem.

Tako je odgovorila:

"Seveda je v romanu nekaj avtobiografskih prvin. Konj je zelo očiten, predvsem pa je resnična bolezen enega od mojih dvojčkov, ki je epileptik tako kot Gretin sin, ki je v romanu umrl. Tudi midva z možem sva se bala za sinovo življenje, bilo je tako hudo, da cele noči nismo spali, tudi po šest napadov je imel. Ko se je bolezen pojavila, je imel tri leta, obredli smo številne zdravnike, tudi v Parizu smo bili, a nam niso znali pomagati. Zdaj hodi v drugi razred, je krasen fant, le redko se še dogodi napad v blagi obliki," je tedaj povedala novinarki za omenjen medij.

Več o njenem romanu:

"Gretina zgodba se dogaja v letih 1634 in 1635 v kraju Lichtenwald na Spodnjem Štajerskem. V tem turbulentnem času se v Evropi bijejo bitke med katoliki in protestanti v tridesetletni vojni, podložniki se s kmečkimi upori počasi osvobajajo tlačanstva, mesta se širijo, preganjanje čarovnic pa je še v polnem razmahu. Lichtenwald je živahen trg, ki ga pred zunanjimi nevarnostmi varujeta budno oko pravovernega vaškega župnika očeta Jožefa ter prizanesljivost in strpnost zemljiškega gospoda barona Inocenca Moscona.

ASTRO: Velika tedenska napoved od 27. junija do 3. julija (zvezde razkrivajo, kaj se ti bo zgodilo)

Tukaj živi Greta Weber, ženska z izjemno notranjo močjo, s katero premaguje hude življenjske preizkušnje. V sebi že od otroštva nosi nevarne skrivnosti, grehe svojih staršev, ki so zanjo hkrati tudi blagoslov, saj ji pomagajo razumeti svet okoli nje.

Potem ko poskuša spet zaživeti po smrti svojega sina, nekega poletnega dne sreča viteza Johanna Savinška, ki je z ženo baronico Herberstein gost v Mosconovem gradu. Med Greto in Johannom vzplamti strast, ki je zanjo tako vseobsegajoča, da jo popolnoma prevzame. Ob koncu leta se Johann poslovi z obljubo, da se naslednje poletje vrne. V času, ko čaka nanj, Greta postane vajenka pri vaški porodničarki, spremlja sestro v frančiškanski samostan, iz bede reši mlado dekle, spozna zanimivo žensko, ki se nenavadno oblači, z očetom pred protireformacijsko komisijo skriva prepovedane knjige, spozna kmečke upornike in se pusti prepričati v zaroko z moškim, ki ga ne ljubi. Johann se poleti res vrne. Greta zopet zapade v greh, vendar tokrat z uničujočimi posledicami," so o knjigi Gretin greh še zapisali na spletni strani Primus.

Fotografije: Profimedia

Vir: Jana.si, Založba Primus