Včeraj princ William iz 'osebnih razlogov' odpovedal nastop, palača le nekaj ur za tem objavila TO

28. 2. 2024
Včeraj princ William iz 'osebnih razlogov' odpovedal nastop, palača le nekaj ur za tem objavila TO (foto: Profimedia)
Profimedia

Ljudje so vse bolj zaskrbljeni. 

Včeraj bi se moral princ William udeležiti memoriala pokojnega grškega kralja Constantina (in Williamovega krstnega botra), a je svoj obisk nenadoma odpovedal. Kot je javnosti sporočila kraljeva palača, se je William za odpoved svojega obiska odločil 'iz zasebnih razlogov', zato so se med ljudmi začele hitro širiti špekulacije o poslabšanju zdravstvenega stanja njegove soproge Kate Middleton.

Profimedia

Ne spreglej:

Spomnimo te lahko, da je Kate konec januarja prestala napovedano abdominalno operacijo, po kateri je kar 14 dni okrevala v zasebni bolnišnici v središču Londona. Kraljevi predstavniki za stike z javnostjo so že tedaj medije obvestili, da se Kate na uradne dolžnosti ne bo vrnila pred veliko nočjo ter da bo do tedaj okrevala v domači oskrbi.

Po tem, ko je Kate zapustila bolnišnico, palača o njenem stanju javnosti ni prav redno obveščala, je pa to storila danes, ko je medije obvestila, da "je stanje valižanske princese, ki trenutno okreva po abdominalni operaciji, še naprej v redu."

Skromen komentar palače o njenem zdravstvenem stanju je med mediji zaokrožil le nekaj ur za tem, ko je princ William odpovedal sicer potrjen dogodek, zato se zdaj številni sprašujejo, kje tiči razlog in ali palača morda nekaj skriva.

Profimedia

To v resnici ne bi bilo prvič ...

Mediji so namreč zedinjeni, da v primeru zdravstvenega stanja Kate Middleton in stanja kralja Karla III., deli presenetljivo veliko informacij. Razlog za veliko spremembo v komunikaciji zdravstvenih težav članov kraljeve družine viri blizu monarha vidijo v tem, da bi se v nasprotnem primeru med javnostjo širilo veliko špekulacij, na katere palača ne bi imela vpliva.

V preteklih letih so vse zdravstvene tegobe članov kraljeve družine - tako očeta kraljice Elizabete II. kot tudi njene sestre, princese Margarete - namreč niso komentirali in javnosti celo prikrivali kakršnekoli težke diagnoze. Tako Kate kot tudi kralju Karlu seveda želimo čimprejšnje okrevanje, o novih informacijah iz kraljeve palače pa vas bomo seveda še naprej pridno obveščale.

Morda te zanima še: Prijatelj princa Filipa: "Tega vam ne bo nihče potrdil, a raka so odkrili tudi pri ..."

Preberi tudi: Vir iz kraljeve palače: "Rak kralja Karla III. je nevarnejši, kot smo mislili" (novo glede njegove diagnoze)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ