Vir iz kraljeve palače: "Rak kralja Karla III. je nevarnejši, kot smo mislili" (novo glede njegove diagnoze)

27. 2. 2024
Vir iz kraljeve palače: "Rak kralja Karla III. je nevarnejši, kot smo mislili" (novo glede njegove diagnoze) (foto: Profimedia)
Profimedia

Z britanskega kraljevega dvora prihajajo skrb vzbujajoče novice. 😞 

Na začetku tega meseca je kralj Karel III. javnost presenetil z objavo novice, da so mu med pregledom anomalije na prostati diagnosticirali raka. Predstavniki za stike z javnostjo kraljeve palače vrste raka niso razkrili, so pa povedali, da naj bi šlo za zgodnji stadij bolezni ter da se kralj že zdravi. 

Kljub temu se ugibanja o tem, s katero vrsto raka se kralj spopada, nadaljujejo, nekaj angleških zdravnikov je celo potrdilo, da naj bi šlo za raka na mehurju. A kraljevi dvor o tem še vedno molči.

Profimedia

Kot je videti, pa bolezen vseeno ni tako nedolžna, kot je najprej kazalo, saj naj bi se na angleškem dvoru dogajale večje strukturne spremembe. Tom Quinn, kraljevi strokovnjak, je angleškim medijem namreč razkril, da se je kralj Karel III. že lotil aktivnega formaliziranja svojega nasledstva, čeprav omenjeni formalni postopki zdaj niti približno niso bili v načrtu.

Kraljeva odločitev o pospešitvi postopkov njegovega nasledstva so v Angliji zato zdaj vzbudili nove skrbi in ugibanja o tem, da stanje njihovega monarha le ni tako nedolžno, kot so sprva komunicirali. Ta naj bi potekala v veliki tajnosti, o tem naj ne bi bil obveščen niti princ Harry, ki je svojega očeta v začetku meseca tudi obiskal v Angliji.

Ne spreglej: 

Kdo bo kralja nasledil pravzaprav ni nobeno vprašanje - njegov naslednik je glede na uradno lestvico nasledstva seveda princ William, za njim pa njegov sin princ George.

Prav nasledstvena lestvica pa je kriva za kar nekaj strogih in nenavadnih pravil, ki se jih bodoči prestolonasledniki morajo držati. Med drugim se bo princ George čez dve leti, ko bo dopolnil 12 let, na letalske polete vedno moral odpraviti z drugim letalom, kot svoj oče. Pravilo seveda skrbi za to, da se monarhija ohranja, saj bi sicer v primeru letalske nesreče življenje izgubila oba prestolonaslednjika.

Profimedia

Isto pravilo je sicer moral vestno upoštevati tudi princ William po tem, ko je leta 1994 dopolnil 12 let. Od tedaj nikoli več ni sedel na istem letalu kot njegov oče, sedanji kralj Karel. Skrivnostno ali ne, o teh 'tajnih' postopkih zdaj poroča cel svet, na uredništvu pa kljub vsemu stiskamo pesti, da bo kralj Karel III. premagal bolezen in se poln moči vrnil na čelo kraljeve družine.

Morda te zanima še: Opa! Si vedela, da je sin Aleša Valiča (dr. Steinerja iz Skrito v raju) TA igralec iz priljubljene serije? 🤯

Preberi tudi: O, ne. Razšel se je še en slovenski televizijski parček 😞

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ