Uf, uf, uf! V javnost pricurljalo, da naj bi Kate Middleton imela to neozdravljivo bolezen 😞

3. 3. 2024
Uf, uf, uf! V javnost pricurljalo, da naj bi Kate Middleton imela to neozdravljivo bolezen 😞 (foto: Profimedia)
Profimedia

O, joj ... zdaj razumemo, zakaj je operaciji sledilo tako dolgo okrevanje. 

Že vse od konca janurja, ko je angleški kraljevi dvor objavil novico, da naj bi Kate Middleton prestala napovedano (a zahtevno) operacijo abdomna, se v javnosti širijo ugibanja in špekulacije o tem, kako resno je pravzaprav njeno stanje, 

Ker je palača že na začetku povedala, da bo Kate po operaciji v bolnišnični oskrbi okrevala kar dva tedna, na javne dolžnosti pa se bo vrnila šele konec aprila, so vse glasnejša postala ugibanja o tem, da naj bi tudi Kate bolehala za rakom, a je palača govorice v trenutku zanikala.

Palača je o njenem zdravstvene stanju nazadnje spregovorila ta teden, ko je v kratkem a jedrnatem odgovoru povedala le, 'da valižanska princesa dobro napreduje'. 

Profimedia

Ne spreglej:

To je bilo sicer prvo poročanje o njenem zdravstvene stanju po 29. januarju, molk pa so v palači prekinili zaradi špekulacij o poslabšanju njenega zdravstvenega stanja po tem, ko je princ William ta teden 'zaradi osebnih razlogov' nepričakovano odpovedal enega od sicer potrjenih javnih nastopov.

Prav molčanje kraljevih predstavnikov za stike z javnostjo je med ljudmi povzročilo pravi valj ugibanj o tem, kaj se v resnici dogaja za kraljevimi zidovi. Vse glasnejše zdaj namreč postajajo govorice, da naj bi Kate imela Crohnovo bolezen, kar je možna razlaga za njeno dolgotrajno okrevanje.

Profimedia

No uradne potrditve iz palače sicer ni, smo pa na spletu poiskale nekaj informacij o tem zdravstvenem stanju.

Kot so zapisali na spletni strani Društva medicinski razgled je 'Crohnova bolezen je kronično potekajoča bolezen neznane etiologije, ki jo skupaj z ulceroznim in intermediarnim kolitisom uvrščamo med kronične vnetne črevesne bolezni. Najpogosteje se pojavlja v industrijsko razvitih državah. Čeprav je bolezen neozdravljiva, jo lajšamo s konservativno in z operativno terapijo.' Kot so še zapisali, osnovni vzroki še niso popolnoma raziskani.

Morda te zanima še: Prijatelj princa Filipa: "Tega vam ne bo nihče potrdil, a raka so odkrili tudi pri ..."

Preberi tudi: Vir iz kraljeve palače: "Rak kralja Karla III. je nevarnejši, kot smo mislili" (novo glede njegove diagnoze)