Tanja Balabanič TAKOJ po odhodu iz Kmetije k zdravniku, trpela zaradi TEGA!

Ojoj! 😞

Tanja Balabanič TAKOJ po odhodu iz Kmetije k zdravniku, trpela zaradi TEGA! (foto: POP TV) POP TV
10. 12. 2019

Tekmovalka, ki je pretekli teden morala zapustiti resničnostni šov Kmetija je Tanja Balabanič.  

Tanja, ki je sicer v preteklosti že sodelovala v resničnostnem šovu Bar, pa je po prihodu domov novinarjem razkrila, da se je med snemanjem celotne oddaje Kmetija soočala z zdravstvenimi težavami. Zanje je, kot pravi, poskrbela komaj po svojem prihodu domov, kaj vse je šlo narobe, pa si preberi spodaj.

Kot je povedala Tanja, je tik po tem, ko je bila izločena iz šova, obiskala zdravnika ginekologa. Razlog? Kar dva meseca in pol (celotno trajanje snemanja oddaje) je bila brez menstruacije, zaradi česa se je zbala, da je z njo kaj narobe.

No, kot je povedala, jo je ginekologinja hitro pomirila, da je z njenim telesom čisto vse v najlepšem redu, in kot je videti, je prav to potrebovala, saj jo je menstruacija obiskala le kratek čas za tem.

Preberi, zakaj ti lahko še zamuja menstruacija:

1. Hujšanje ali prenizka telesna teža

Če težo izgubiš nenadno, obstaja velika možnost, da bo tvoja menstruacija nekaj časa neredna. Če misliš, da je na tvojo menstruacijo vplivalo hujšanje, je najbolje, da se oglasiš pri osebnem zdravniku.

2. Previsoka telesna teža 

Po drugi strani lahko na menstruacijo vpliva tudi previsoka telesna teža, saj telo proizvede preveč estrogena. Menstruacija lahko postane zelo močna ali neredna. V tem primeru ti prav tako priporočamo obisk pri osebnem zdravniku.

3. Motnje hranjenja

Anoreksija ali bulimija lahko povzročita nižjo raven estrogena, kar se pokaže kot izguba menstruacije. 

4. Nepravilna prehrana 

Čeprav je tvoja telesna teža morda normalna, pa na menstruacijski cikel vpliva tudi prehrana. Primer slabe prehrane: zajtrk - nič, kosilo - kebab, večerja - pivo, nočni prigrizek - Snickers in paket čipsa.

Bodi pozorna na svojo prehrano. Najbolje je, da vsak dan zaužiješ zelenjavo, sadje, proteine, vlaknine in zdrave maščobe.

5. Pretirana telesna aktivnost 

Popolnoma podpiramo tvojo željo po izklesanem telesu, vseeno pa je pomembno, da pri telovadbi ne pretiravaš. Še posebno, če si bila še pred kratkim navajena cele dneve preležati na kavču. Če preveč intenzivno treniraš in ob tem ne zaužiješ dovolj hrane, tvoje telo ne bo moglo izločiti toliko estrogena. 

6. Bolezen

Če si imela med ovulacijo prehlad, je to morda razlog, da se tisti mesec menstruacija ni pojavila. Najverjetneje se bo v tem primeru prihodnji mesec vrnila. 

7. Stres 

Smrt v družini, nenadna selitev ali razhod s fantom - vse to lahko vpliva na zamujanje menstruacije. Najbolje je, da se poskusiš sprostiti.

8. Sprememba urnika 

Naša telesa ni najbolj navdušena nad spremembami. Morda si v zadnjem času spremenila svoj bioritem in ne vstajaš več ob isti uri ali pa si se ravno vrnila s potovanja. Telo potrebuje nekaj časa, da se privadi na vse te spremembe. Ne skrbi, telo se bo kmalu privadilo in tvoja menstruacija bo spet točna.

9. Kontracepcija

Nekatere oblike kontracepcije lahko vplivajo na tvoj menstrualni cikel. Zaradi kontracepcijskih tabletk (nekaterih vrst), se tvoja menstruacija lahko precej zmanjša ali pa celo izgine.

Fotografije: POP TV, Arhiv AM

Preberi še: Rene Šantič: Danes PRIDEN fant je včasih opravljal 'NEČEDEN posel'

Priporočamo tudi: Wiiii, Tadej Pišek (Reka ljubezni) bo postal OČKA, in TO je bodoča mamica!