"Prvi mož jo je brutalno zlorabljal in zapustil le 36 centov, drugi mož ji je dal svojo ledvico" (srce parajoča zgodba Tine Turner)

26. 5. 2023
"Prvi mož jo je brutalno zlorabljal in zapustil le 36 centov, drugi mož ji je dal svojo ledvico" (srce parajoča zgodba Tine Turner) (foto: Profimedia/Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia/Obdelava: Cosmo uredništvo

Tina, res si bila močna ženska! ❤️

Življenje ene izmed najboljših pevk vsega časa Tine Turner ni bilo poslano z rožicami.

Ob njeni smrti se spominjamo njenega življenja in vsega, kar nam je zapustila. Verjetno že veš, da na samem začetku ni imela sreče v ljubezni, a tudi zakon njenih staršev ni bil srečen. Njena mati je bila deležna nasilja, pevka pa se je zaradi tega počutila zelo nezaželeno in neljubljeno. 

To je ZADNJA fotografija Tine Turner in razkriva, kako HUDO bolna je bila v resnici (čisto neprepoznavna)

Rodila se je v ameriški zvezni državi Tennessee v družini kmeta in večkrat se je spominjala, kako je kot otrok pobirala bombaž. Najverjetneje je težki situaciji doma pobegnila s pomočjo glasbe. S petjem je pričela že kot najstnica in prepevala blues. Kmalu je na koncertu skupine Kings of Rhythm spoznala svojega prvega moža Ikea Turnerja. Leta 1956 je z njim začela nastopati pod umetniškim imenom Tina Turner.

Si vedela, da se Tina Turner v resnici ni imenovala tako? TO je njeno pravo ime!

Kaj kmalu je zaradi svoje izredne nadarjenosti in osupljivega nastopa na odru postala osrednji del skupine. Leta 1960 sta posnela sklado "A Fool in Love", ki ju je izstrelil med zvezde.

Čez dve leti se je par tudi poročil, a njuno razmerje je bilo vse prej kot popolno.

Ike Turner je bil odvisen od kokaina, Tina ga je večkrat obtožila dolgoletnega fizičnega ter psihičnega nasilja in nezvestobe. Pevka je priznala, da se je leta 1968 zaradi njega želela ubiti z predoziranjem tablet Valium.

Po prepiru pred predstavo v Dallasu leta 1976 je Tina pobegnila od Ikea, ki ji je pustil nič manj kot 36 centov in kreditno kartico bencinske črpalke. Naslednjih nekaj mesecev se je pred njim skrivala tako, da je bivala pri prijateljici. Njuna uradna ločitev je bila zaključena leta 1978.

Tina Turner se je z Erwinom Bachom poročila v izredno NENAVADNI obleki s posebnim pomenom (foto)

"Moj nos je bil velikokrat njegova boksarska vreča. Še med petjem sem čutila, kako mi kri teče v grlo," je v svojih spominih zapisala Tina, hkrati pa še dodala, da je njune spolne odnose primerjala s posilstvom.

Tina Turner je leta 1984 izdala svoj debitantski solo album Private Dancer in prodala več kot 20 milijonov izvodov po vsem svetu, prinesel pa ji je tudi tri Grammyje.

Leta 2013 je postala švicarska državljanka in se kaj kmalu odpovedala ameriškemu državljanstvu.

Po nadvse burnem zakonu z Ikeom je Tine le našla novo ljubezen z nemšlim glasbenim režiserjem Erwinom Bachom, ki je takrat štel 67 let. Sprva sta bila z 17 let mlajšim Erwinom le prijatelja, kasneje pa se je prijateljstvo prelevilo v ljubezen. Julija 2013 sta se po 27-letni zvezi le poročila.

Hahahah! NIKOLI ne uganeš, KAKO sta se spoznala Tina Turner in njen 17 let mlajši mož Erwin

Pevka je razkrila, da jo je tri tedne po poroki z Bachom zadela možganska kap, po kateri se je morala znova naučiti hoditi. Leta 2016 so ji odkrili raka na črevesju, nato pa so ji začele odpovedovati ledvice. Nato ji je mož rešil življenje tako, da ji je podaril svojo ledvico.

Si vedela, da je Tina Turner ves čas nosila LASULJO? Takšni so bili njeni PRAVI lasje

Pevka, ki je v svoji karieri izdala devet studijskih albumov, je imela dva biološka sinova.

Craig Raymond, ki ga je imela pri 18 letih v razmerju z Raymondom Hillom, saksofonistom skupine Kings of Rhythm, je naredil samomor julija 2018. Še en sin, Ronald Renelle, čigar oče je bil Ike Turner, je umrl lani.

V intervjuju za južnoafriško izdajo revije Marie Claire leta 2018 je Tina dejala: "Ljudje mislijo, da je bilo moje življenje težko, a mislim, da je bilo to pravzaprav čudovito potovanje. Ker starejši ko postajaš, bolj se zavedaš, da ne gre za kaj se ti je zgodilo, ampak kako se spopadaš z vsem tem."

Morda te bo zanimal tudi ta pogovor s Katarino Čas, ki ga vodi Borut Pahor:

Fotografije: Profimedia

Povzeto po Jutranji.hr