To je ZADNJA fotografija Tine Turner in razkriva, kako HUDO bolna je bila v resnici (čisto neprepoznavna)

25. 5. 2023
To je ZADNJA fotografija Tine Turner in razkriva, kako HUDO bolna je bila v resnici (čisto neprepoznavna) (foto: Profimedia/Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia/Obdelava: Cosmo uredništvo

Tina ima za sabo res težko pot, a hkrati je bila vedno pozitivna in iskrena. ❤️

Svet je včeraj zvečer pretresla žalostna novica, ki je nihče ni pričakoval. V starosti 83 let je umrla ameriška glasbena rock 'n' roll zvezda Tina Turner.

Znano je, da je imela v zadnjih letih številne zdravstvene težave, vključno z rakom, možgansko kapjo in odpovedjo ledvic. Umrla je v svojem domu v Kusnachtu blizu Züricha v Švici.

Fotografija dokazuje, kako slabo je bilo v resnici njeno zdravstveno stanje.

Pred tremi dnevi je Tina Turner na Twitterju delila svojo fotografijo, na kateri je oblečena v črno trenirko, izgleda pa precej krhko. S sledilci je delila navdušenje nad svojim dokumentarcem: "Zelo sem navdušena, da lahko delim ta film z vami – ko sem videla koncertne prizore, sem podoživela nekaj najbolj ponosnih trenutkov svojega življenja. Enostavno sem morala peti skupaj in plesati po svoji dnevni sobi."

Z njeno smrtjo je svet izgubil veliko glasbeno legendo in vzornico. 

Zdravstvene težave

Priljubljena pevka je o svojih zdravstvenih težavah večkrat spregovorila. Tudi o tem, da je najverjetneje naredila nekaj napak.

Tina Turner je v eni izmed svojih objav zapisala: "Moje ledvice so žrtve tega, da se ne zavedam, da bi morala svoj visok krvni tlak zdraviti s konvencionalno medicino. S tem, ko se nisem želela soočiti z realnostjo, da potrebujemo vsakodnevno, vseživljenjsko zdravljenje z zdravili, sem se postavila v veliko nevarnost."

Zaradi nezdravljene hipertenzije je namreč leta 2013 utrpela možgansko kap, le tri leta kasneje so ji diagnosticirali raka na črevesju, zaradi stranskih učinkov zdravljenja pa se je zatekla k homeopatskim pristopom, kar naj bi le poslabšalo njeno zdravstveno stanje. 

Leta 2017 je imela presaditev ledvic, saj ji je njen mož Erwin daroval eno od svojih ledvic, potem ko je utrpela popolno odpoved. Žal je telo zavračalo darovano ledvico, zato je bila Tina pogosto hospitalizirana, soočala pa se je tudi z vrtoglavicami, slabostjo in slabim spominom.

"Posledice moje nevednosti so bile na koncu vprašanje življenja in smrti. V teh strašnih trenutkih krivde in samoobtoževanja sem se naučila nekaj čudovitega o soprogu Erwinu. Nikoli mi ni očital moje napake. Namesto tega je bil zvest, prijazen in razumevajoč - in odločen, da mi bo vse to pomagal preživeti," je iskreno zapisala o svojem možu, ki ji je vedno stal ob strani in še dejala: "Ker sem bila tako naivna, sem se znašla na točki, ko je šlo za življenje ali smrt."

Zaenkrat še ni znano, katera bolezen je bila za Tino usodno. Pred dvemi leti se je sicer govorilo, da naj bi se rak vrnil.

V javnosti smo jo nazadnje videli novembra 2019, ko se je udeležila otvoritvenega večera Tina - The Tina Turner Musical v New Yorku. Med hojo po rdeči preprogi sta ji pomagala Oprah Winfrey in njen Erwin Bach - Tina je namreč težko hodila.

Tina, počivaj v miru. ❤️

Preberi še: Si vedela, da se Tina Turner v resnici ni imenovala tako? TO je njeno pravo ime!

Morda te bo zanimal tudi ta pogovor s Katarino Čas, ki ga vodi Borut Pahor:

Fotografije: Profimedia/Obdelava: Cosmo uredništvo