Kaj za vraga se dogaja? Besni Pogačar ostal brez besed, Žigartova pa močno razočarana 😔

9. 7. 2024
Kaj za vraga se dogaja? Besni Pogačar ostal brez besed, Žigartova pa močno razočarana 😔 (foto: Profimedia)
Profimedia

Aktualna slovenska državna prvakinja v cestni vožnji in kronometru Urška Žigart, sicer srčna izbranka našega Tadeja Pogačarja, je izvedela grenko novico. Kolesarka ni bila izbrana v slovensko kolesarsko reprezentanco, ki bo odpotovala na olimpijske igre v Pariz.

Olimpijske igre se začnejo čez slabe tri tedne in Olimpijski komite Slovenije tja pošilja kar rekordnih 90 športnic in športnikov. Med njimi žal ni Žigartove, kar pa jo je precej ujezilo in razočaralo. "Veliko je stvari, ki bi jih lahko napisala ... a raje z dvignjeno glavo pišem svojo zgodbo. Ni najležje sprejeti, a nekatere bitke so izgubljene, predsen se sploh začenjo. Srečno vsem, ki so se jim sanje uresničile,je razočarano napisala na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia Olympic Team (@sloveniaolympicteam)

V trenutku, ko so objavili seznam športnikov, ki odhajajo v Pariz, so se pod objavo zvrstili komentarji, ki se sprašujejo, zakaj na seznamu ni Žigartove in Primoža Rogliča. Na seznamu so kolesarji Luka Mezgec, Jan Tratnik, Matej Mohorič, Urška Pintar, Tadej Pogačar in Eugenia Bujak. V javnost je sicer prišlo uradno pojasnilo za javnost, da se Primož Roglič olimpijskih iger ne bo uvrstil zaradi prenatrpanega urnika, o izboru reprezentantk pa ni bilo govora.

Razočaranja in jeze ni prikrival niti Pogačar, ki je na Instagram zgodbi zapisal: "Vav, zelo sem razočaran. Urške Žigart, dvakratne slovenske prvakinje in najboljše slovenske kolesarke v svetovni karavani niso izbrali v olimpijsko reprezentanco. Nimam besed. V dresu slovenske prvakinje je sicer videli prelepa. Vedno bom ponosen nate."

Instagram/Tadej Pogačar

Ne spreglej: