Vsi člani družine Prevc na kupu: Poglej fotografije s slavnostnega sprejema v domačem kraju (FOTO)

2. 4. 2024
Vsi člani družine Prevc na kupu: Poglej fotografije s slavnostnega sprejema v domačem kraju (FOTO) (foto: Mediaspeed)
Mediaspeed

Legendarni družini Prevc so se poklonili tudi njihovi sokrajani, ki so jim pripravili zares veličasten sprejem.

Po velikem praznovanju, ki so ga bili deležni pretekli konec tedna v Planici, so Petru Prevcu in preostalim članom družine Prevc, pripravili sprejem tudi v rodni Dolenji vasi v Selški dolini, kjer so se jim še enkrat zahvalili in čestitali za izjemne dosežke, ki so jih osvojili v skakalnem svetu. 

Njihovi sokrajani so skakalcem družine Prevc pripravili zares veličasten sprejem. Pokriti šotor, ki je bil postavljen zgolj za to priložnost, se je kar trl od ljudi, ki so se želeli pokloniti legendam smučarskih skokov. Na slavnostnem odru je bilo tako moč opaziti sveže upokojenega Petra Prevca, Domna Prevca, Niko Prevc in Ceneta Prevca. Ti so na oder prispeli kar v kočiji in videti je bilo, da jih je tako lep sprejem zares razveselil.

Mediaspeed

Množica jih je veselo pozdravljala, poklonili pa se jim niso samo njihovi sokrajani, ampak tudi prišleki iz cele Slovenije. V množici je bilo moč opaziti tudi njuna starša in njihovo sestrico Emo. Na sprejemu je bila tudi smučarska skakalka Urša Bogataj, ki si je od skokov vzela malo odmora. Pred kratkim je namreč postala mamica, poleg tega pa je bila poškodovana. Zdi se, da se je v Dolenji vasi zares zbrala velika množica oboževalcev, ki so se želeli pokloniti uspehu skakalcev Prevc.

Ne spreglej:

Oče Prevc pa je pred kratkim spregovoril tudi o tem, kako sta se z ženo spopadala z uspehi svojih otrok. "V bistvu, kar otrok doživlja, ti doživljaš za njim še bolj potencirano kot on," je pojasnil oče Božidar ter poudaril psihološki vidik, ki je ves čas prisoten: "Če vidiš, da mu (otroku, op. a.) gre, da nima težav, potem si tudi pomirjen, pa ni pomembno, ali je zmagal ali ne. Problem pa je, če vidiš, da ima težave in da se trudi, pa mu ne gre. To je pa tudi za starše zelo hudo." Pri tem je priznal, da se na začetku pri Petru niso zavedali, kakšen pomen ima psihološka podpora, ki jo lahko otroku športniku nudi družina. 

Videti je, da se družina med seboj močno podpira, da se med seboj razumejo ter si stojijo ob strani. To se je izkazalo tudi v primeru, ko je Peter v bran stopil svoji sestri Niki. Nika Prevc je namreč v minuli sezoni zablestela in osvojila veliki kristalni globus. Na samem začetku njenega niza uspehov pa so jo številni izpostavili zaradi njenega pojavljanja pred kamero. Nekateri gledalci namreč kritizirajo njene izjavo po koncu tekem, saj je bila redkobesedna. "Saj ne vem, kaj bi povedala. Vse sem pokazala na tekmi," je za slovensko nacionalno televizijo povedala po eni izmed tekem. 

Peter ji je stopil v bran in povedal, da gredo medijske aktivnosti njegovi mlajši sestri na živce: "Niki gre zdaj to zares še na živce. Poleg tega je precej zaprta oseba, ki ne bo sama stopila med ljudi in se z vsemi povezala. Je podobna meni, ko stopim v prostor in bi se najraje za pol ure skril v kot, da vidim kako stvari funkcionirajo in se šele nato pridružim. Tudi ona bo imela glede tega težko nalogo."

Sprejem je pokazal, da so člani družine Prevc globoko spoštovani v svoji skupnosti in da s svojimi športnimi dosežki združujejo Slovenijo! ❤️

Fotografije s sprejema si lahko pogledaš tukaj:

Oče Prevc.

Oče Prevc.

Mediaspeed
Mediaspeed
Prihod s kočijo.

Prihod s kočijo.

Mediaspeed
Mediaspeed
Mediaspeed
Nika Prevc z mamo in sestrico Emo.

Nika Prevc z mamo in sestrico Emo.

Mediaspeed
Mama Prevc.

Mama Prevc.

Mediaspeed
Mediaspeed
Mediaspeed

Morda te zanima še: FOTO: Si vedela, da ima Mojmir Šiftar tako prikupno ženo? Poglej si njuno poročne fotografije 😍

Preberi tudi: Peter Prevc zdaj naglas in brutalno iskreno povedal tisto, kar njegova sestra Nika ni želela