WAW! Naša IG urednica Ana razkriva, kako je preoblikovala svoje telo (in izgubila 10kg!)

Preberi, kako je naša Ana, ki je sovražila vadbo in šport, preoblikovala svoje telo in vzljubila svojo postavo. 

WAW! Naša IG urednica Ana razkriva, kako je preoblikovala svoje telo (in izgubila 10kg!) (foto: Ana Cepec) Ana Cepec
23. 2. 2021

Sem Ana in sem bivši couch potato in bivša zaprisežena sovražnica športa ter vsakršne vadbe. V letu 2020 se je zame vse spremenilo.

Dovolj mi je bilo smiljenja sami sebi in zato  sem potegnila črto! Zadala sem si cilj, da se želim počutiti dobro v svojemu telesu in da želim postati aktivna.

Dovolj mi je bilo nezadovoljstva, nezdravega hujšanja, ciklov prenajedanja, težav s pomanjkanjem energije, problemov s spancem, krive drže in bolečin v hrbtu –  in vse to pri 25. letih.

Osebna trenerka razkrila, kako je v resnici videti žensko telo po porodu

Moj cilj ni bil, da bi hitro shujšala ali pa da bi se lotila kakšne skrajne diete. Želela sem začeti s športom, želela sem, da bi ta postal del mojega vsakdana, ... za vedno. 

Takšni so bili začetki:

Začela sem s tem, da sem bila en mesec vsak dan aktivna, kar je bilo res težko, ampak vsak začetek je težek. Najprej sem izvajala kombinacijo pilatesa in joge, priznam pa, da prve mesece nisem bila toliko pozorna na svojo prehrano. Kljub temu, so se prvi rezultati že začeli kazati. 

Počutila sem se bolje, moj spanec se je izboljšal, bila sem manj živčna ... Po treh mesecih kombiniranja joge in pilatesa pa sem našla osebno trenerko in bivšo atletinjo Manco Šepetavc in postala del Badass bejba skupnosti.

Badass treninge sem izvajala 3x na teden, joga je bila še vedno del mene, tako kot meditacija. V tem času pa sem začela tudi voditi dnevnik prehrane, kjer sem opazovala svoj kalorijski vnos.

Od spremembe življenjskega sloga je zdaj minilo več kot eno leto. Zdaj se počutim kot druga oseba, izgubila sem 10 kilogramov in končno sem polna energije!

Poslovila sem se od problemov s spancem, bolečin v hrbtu, krive drže in težav s pomanjkanjem energije.

Aktivni življenjski slog je zdaj del mene in vsak dan želim biti najboljša različica same sebe.

Pogosto pripravljaš zelenjavo? Nutricionisti pravijo, da (skoraj) zagotovo počneš TO napako

Še vedno sem del Badass bejba skupnosti, treninge izvajam trikrat tedensko, in to kar preko liva z Manco. Pri tem, da ne izgubim motivacije mi pomaga tudi zaprta Facebook skupnost, v kateri se med seboj podpiramo, skupaj treniramo in delimo recepte, še vedno izvajam jogo, meditiram in počasi v svoj vsakdan uvajam še tek.

Prehranjujem se zdravo, in zdaj še bolj kot kdajkoli prej obožujem zdrave recepte!

Začela sem tudi pridno beležiti, kaj vse pojem, svoje jedilnike pa delim tudi na Instagramu in TikToku.

Puncam želim pokazati, da lahko naredijo spremembo v svojemu življenju, in to brez skrajnih diet, ki obljubljajo čudeže, ampak z zdravo prehrano ter z aktivnostjo, ki jih dejansko veseli.

Tudi, če se ti zdi, da je nekaj v življenju res težko, ne pomeni, da je nemogoče. Če je meni uspelo, lahko tudi tebi!