Osebna trenerka razkrila, kako je v resnici videti žensko telo po porodu

Če preko družabnih omrežij spremljaš vplivna (fit) dekleta, ki so ravnokar rodila, je videti, kot da so že teden po porodu nazaj v svoji top formi. No, tole dekle je brez zadržkov pokazalo, kako je v resnici videti žensko telo po porodu in zate ima tudi čudovito sporočilo.

Osebna trenerka razkrila, kako je v resnici videti žensko telo po porodu (foto: Instagram/emilyskyefit) Instagram/emilyskyefit
11. 2. 2021

Avstralka Emily Skye, osebna trenerka in priljubljena fit instagramerka, je na svojem Instagramu že pred nosečnostjo in tudi med njo zelo rada delila utrinke iz svojega življenja, s katerimi je spodbujala ter motivirala svoje sledilce po celem svetu.

Med drugim nas je tik pred porodom (posnetek je bil objavljen 1 dan preden je na svet prijokala njena deklica Mia) zabavala s tem posnetkom:

In tudi zdaj, po porodu, ni nič drugače.

Odkar je rodila, Emily objavlja sicer nekoliko bolj umirjene, a prikupne fotografije ...

 

A post shared by E M I L Y S K Y E (@emilyskyefit) on

... pri čemer pa brez zadržkov pokaže, kako je videti njeno telo po porodu.

 

A post shared by E M I L Y S K Y E (@emilyskyefit) on

Prav to nas je navdihnilo k nastanku tega članka, saj se strinjamo, da bi se vsaka (bodoča) mamica morala dobro zavedati tega, kakšne posledice pusti porod na še tako natreniranem telesu in da vse potrebuje svoj čas.

 

A post shared by E M I L Y S K Y E (@emilyskyefit) on

"Toliko se je spremenilo v samo enem letu," je zapisala Emily pod zgornjo fotografijo, ki jo je objavila en mesec po porodu.

"Svoje telo sem imela rada preden sem zanosila, ampak zdaj ga imam še raje! Mislim, da je noro, kako ogromen je bil moj trebuh na koncu nosečnosti! A ni človeško telo neverjetno!! Ne morem se načuditi, česa smo zmožni. Ne samo, da moje telo podpira moje lastno življenje, ampak je v njem zraslo bitje – in še vedno raste z njegovo pomočjo! Tako ponosna sem na to, kar je moje telo naredilo in še naprej počne za mojo dragoceno hčerko.

Mame smo popolnoma neverjetne in morale bi biti ponosne nase!

Biti mama ni lahko v mnogih pogledih, kar sem zdaj začela tudi doživljati in zadnja stvar, ki bi jo naredila, je, da bi pritiskala nase, da si telo hitro povrnem nazaj ali se obremenjevala, ker se ni vrnilo v predporodno stanje.

Popolnoma nerealistično se mi zdi pričakovati, da se bom v tako kratkem času "skrčila" nazaj od stanja, ko sem imela čudovit ogromen trebuh, do ravnega in izklesanega trebuha.

Odločila sem se slaviti svoje telo in to, kako neverjetno je v katerem koli stanju, obliki (ali velikosti) in odločila sem se osredotočiti na to, da sem za svojo hčerko Mio kar se da mentalno in fizično zmožna – in moja prioriteta definitivno ni določen izgled.

Želim si le spet postati fit in zdrava in vem, da so za to potrebni čas, doslednost in potrpežljivost ter da je zame pomembno, da sem glede svojih ciljev realistična."

 

A post shared by E M I L Y S K Y E (@emilyskyefit) on

"Čaka me še DOLGA pot, ampak to bom storila! Prvi korak je, da dosežemo katerikoli cilj, je, da verjamemo, da zmoremo, in jaz 1000% verjamem, da lahko naredim karkoli, kar sem si zadala. Tega ne počnem samo zase, ampak zato, da sem lahko kar se da najboljša za svojo hčerko," je zapisala pod zgornjo fotografijo.

Napaka, ki jo mlade mamice prepogosto naredijo, je, da zapostavijo same sebe.

Emily dokazuje, da si lahko kljub dojenčku, ki zahteva njeno pozornost 24 ur na dan, vzame tudi nekaj časa, da poskrbi za svoje telo.

To stori tako, da ima Mio ob sebi ...

 

A post shared by E M I L Y S K Y E (@emilyskyefit) on

... včasih pa ji ta pri izvajanju počepov tudi "pomaga".

No, 6 tednov po porodu je Emily od zdravnika dobila dovoljenje, da lahko začne z nekoliko resnejšo telovadbo, zato je ob tej priložnosti (kot začetek osebnega izziva) objavila svojo "prej" fotografijo.

 

A post shared by E M I L Y S K Y E (@emilyskyefit) on

"Glede na to, da sem navajena na to, da sem že kar nekaj let fit skozi vse leto, je moje telo zdaj zelo drugačno, a težja sem le slabih 10 kilogramov, kot sem bila pred nosečnostjo."

Kakorkoli, kot pravi, se na številko na tehtnici ne bo kaj preveč ozirala, saj si želi biti le zdrava in se v svojem telesu dobro počutiti.

"Trenutno sem zelo srečna s tem, kako sem videti in kako se počutim, ampak se zavedam, da sem lahko veliko boljša; bolj fit, močnejša in bolj zdrava. A tukaj ne gre za dirko, saj si ne želim priti nazaj v formo kolikor hitro lahko.

Preprosto si bom vzela čas, ki ga potrebujem, da pridem do tja in počela to, kar me veseli."

 

A post shared by E M I L Y S K Y E (@emilyskyefit) on

Tako je bila videti Emily pred nosečnostjo in mi že komaj čakamo, da vidimo njene "potem" fotografije! :)

Vsem mamicam pa polagamo na srce, naj si zapomnijo, da je naše telo neverjetno in zmožno marsičesa ter da mu je treba le dati dovolj časa, medtem pa uživati v vsem, kar nam omogoča.

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Napitek za pred spanjem, po katerem bo tvoje telo kurilo maščobo kot noro!

Priporočamo tudi: 6 simptomov, ki lahko kažejo na to, da s tvojimi jajčniki ni vse v redu.