To je VSE, kar moraš vedeti o ANALNIH raztrganinah (+ ali so nevarne)

Ja, do analnih raztrganin pride tudi, če jih sploh ne opaziš, in to je VSE, kar moraš vedeti o tem!

To je VSE, kar moraš vedeti o ANALNIH raztrganinah (+ ali so nevarne) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2022

Izmed vseh seksualnih položajev, metod in igric, ki jih lahko preizkusita, prav o analnem seksu krožijo najslabše govorice.

V prvi vrsti tiste, da je analni seks boleč.

In v kolikor te še zmeraj dovolj privlači, da ga preizkusiš, moraš stisniti zobe, sprostiti svoj anus, kolikor gre, in se prepustiti izkušnji, o kateri le redki radi spregovorijo iz prve roke ... ter se nato kakor veš in znaš kasneje soočiti z vsemi neugodnimi posledicami analnih igric.

Če imaš tudi sama rada analni seks oziroma si ga močno želiš preizkusiti, pa ne upaš zaradi zgoraj omenjenih govoric, imamo zate odlično novico!

Analni seks v resnici ne bi smel boleti in ne bi smel biti nevaren – in tudi ni, če ga izvajata pravilno.

Tako kot se (zelo verjetno) pred vaginalnim seksom zagreješ z malo oralnega zadovoljevanja in igre s prsti, bi to morala storiti tudi pred analnim. Ženske namreč bolečino doživljajo najpogosteje zaradi pomanjkanja analne predigre in nezadostne lubrikacije. Če se bosta zadeve pravilno lotila, ti ni treba prav nič skrbeti!

Preberi še:

Kaj so analne raztrganine?

Med analnim seksom je možno tudi, da se pojavijo mikroskopsko majhne poškodbe kože anusa, do katerih pride iz preprostega razloga: ker je koža na tem mestu veliko bolj občutljiva in krhka od vaginalnega tkiva.

Te poškodbe seveda niso vidne s prostim očesom, ne bolijo in ne krvavijo,  vendar pa je za njih dobro vedeti, saj kakršnakoli poškodba kože povečuje možnosti za prenos spolno prenosljivih bolezni, zato sta zaščita in pazljivost ključni.

Tudi, če imaš samo enega seksualnega partnerja, za katerega zagotovo veš, da spi samo s teboj in da je "čist", je kondom med analnim seksom obvezen zaradi bakterij, ki lahko v primeru, da pridejo do mehurja in/ali vagine, povzročijo razne težave in vnetja.

Kar pomeni, da v kolikor želiš po analnem seksu nadaljevati z vaginalnim ali oralnim seksom, obvezno zamenjajta kondom.

In ne pozabi: dokler se boš temeljito pripravila, sprostila in navlažila predel ter si vzela čas, nimaš nobenega razloga za skrb (ali bolečino).

Po predlogi Cosmopolitan.hr

Preberi še: Moški, o TEM v resnici razmišljamo čisto vse ženske, medtem ko nam jo ližete

Priporočamo tudi: Astro: TO je definicija dobrega SEKSA glede na njegovo znamenje