To je 5 najbolj VROČIH spolnih položajev za leto 2023 (pravijo seks strokovnjakinje!)

Še posebej št. 3! 😉

To je 5 najbolj VROČIH spolnih položajev za leto 2023 (pravijo seks strokovnjakinje!) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 3. 2023

Roko na srce, zadnja leta so nam z vsem socialnim distanciranjem pustila posledice tudi na področju spolnosti.

Marsikdo se lahko strinja, da to obdobje (tako ali drugače) pač ni bilo najboljše za nepozabni seks.

Zato se, da bi nadoknadila vse zamujeno, v letu 2023 še posebej posvetita preizkušanju novih stvari. Preveri, katere seks položaje in pripomočke svetujejo seks strokovnjakinje. 👇

1. Seks preko vzglavnika

V kolikor ga še nimaš, je morda zdaj pravi čas, da v svojo seks rutino vključita tudi en vzglavnik, namenjen zgolj seksu.

Čeprav je ta 'taktika' že dolgo časa poznana, pa je šele pred nedavnim dobila pozornost, ki si jo v resnici zasluži, pravi seks strokovnjakinja Jess O'Reilly, ustvarjalka podkasta @SexWithDrJess.

6 seks položajev, ki jih morata preizkusiti do konca letošnje zime

O'Reillyjeva tako predlaga, da vzglavnik uporabita za 'nadgradnjo' položaja po pasje, saj bosta na tak način dosegla globjo penetracijo.

2. Dvojna penetracija

Leto 2022 je bilo 'leto analnega seksa', a ta tema, vsaj tako se zdi, se bo nadaljevala tudi v letu 2023, pravi seks strokovnjakinja Alicia Sinclair.

Mnogi namreč prav lansko leto postali bolj nagnjeni k tveganju in pustolovščini, zato so v svojo seks rutino vključili tudi vibratorje.

"Vibrator te bodo vzuburil s tem, ko bo stimuliral tvoje analne mišice," pojasnjuje Sinclairjeva, ki poleg vibratorja priporoča tudi uporabo lubrikanta.

Dvojno penetracijo boš tako lahko doživela s partnerjem, ki te bo med seksom v misionarskem položaju dodatno stimuliral še z majhnim silikonskim pripomočkom na baterije.

"Vzburja me, če si ga med seksom predstavljam z drugo - sem normalna?" (izpoved Slovenke)

3. Skupna masturbacija

Seks preko ekrana je odličen način, da se naučiš, kaj tvoj partner rad gleda in da mu opišeš vse svoje skrite fantazije.

"S pomočjo ekranov so pari, ki so v času karantene živeli vsak na svojem koncu, lahko uživali en v drugem, in to na popolnoma drugačen način, kot so ga vajeni," pojasnjuje Debra Laino, klinična seksologinja.

Svetuje, da začneta s kazanjem majhnih namigov, s pomočjo katerih bosta drug drugemu pokazala, da se privlačita in se želita spoznati na bolj intimni ravni.

"Pomembno je tudi, da se med spoznavanjem gledata v oči, in to medtem ko se dotikata svojih občutljivih delov telesa," svetuje Lainova.

4. "Rodeo jahačica"

Položaj, v katerem je ženska zgoraj, nikoli ne gre iz mode, a s pomočjo vibratorja jo bosta zagotovo ponesla na višjo raven.

"To je odličen položaj, saj ženska lahko nadzoruje globino penetracije, ki ji odgovarja," pravi Sinclairjeva. Partner pa lahko uporabi vibrator za dodatno stimulacijo njenega klitorisa.

Rada seksata 'po pasje'? Izvoli 3 trike, s katerimi boš VEDNO doživela orgazem (ko si v tem položaju)

5. Umska masturbacija

Si že slišala za umsko masturbacijo? V kolikor običajno uporabljaš vibrator, ga postavi za trenutek na stran in se posveti svojim drugim erogenim conam, recimo notranjosti stegen ali bradavicam, svetuje Lainova.

"Dlan daj med stegna in začni s premikanjem prstov v smeri urinega kazalca, nadaljuj tako, da jih pomikaš gor in dol, nato pa v nasprotni smeri urinega kazalca. Še posebej bodi pozorna na dihanje, kot sicer pri klasični meditaciji.

Preberi še: Ženske razkrivajo najbolj vroče spolne fantazije (OMG, št. 4!)

Priporočamo tudi: "Z možem sva za 7€ seksala online pred neznanci" (resnična zgodba)