Te tvoj dragi vsako jutro poljubi? Zaradi tega si prava SREČNICA (poglej, zakaj!)

Raziskava je pokazala, da je jutranji poljub veliiiiko pomembnejši, kot smo do zdaj mislili!

Te tvoj dragi vsako jutro poljubi? Zaradi tega si prava SREČNICA (poglej, zakaj!) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 1. 2020

O poljubljanju smo že ogromno pisali (in kar takoj zdaj ti priznamo, da tole tukaj ne bo zadnji članek na to temo 😅), a tega, kar ti bomo povedali v nadaljevanju, zagotovo nisi vedela!

Poljubljanje je zmeraj bilo enostaven, romantičen in lep način, kako izraziti svoja čustva ljubezni in naklonjenosti do druge osebe.

A raziskava je pokazala, da je poljubljanje v resnici veliko pomembnejše kot smo doslej mislili!

Skupina nemških zdravnikov in psihologov je razkrila, da moramo, če želimo živeti srečno, uspešno, dolgo in zdravo življenje, vsak dan pred odhodom od doma partnerju dati poljub.

Namreč, tiste osebe, ki jih partner/-ka poljubi vsako jutro, preden odide v službo, v povprečju živijo 5 let dlje in imajo za 20–30 odstotkov višji prihodek od tistih, ki jih partnerji ne poljubijo.

Razlog za to je, po besedah dr. Szaba, ker na tak način dan začnemo s pozitivnim odnosom. Verjame, da tisti, ki tega zjutraj ne izkusijo (ne glede na razlog), dom zapustijo manj samozavestni in z večjo težavo gredo v službo.

"Možje, ki dom zjutraj zapustijo, brez da bi poljubili svojo ženo, to naredijo ali zato, ker sta se sprla ali pa ker sta se oddaljila. V vsakem primeru dan začne z negativnim odnosom. Bolj verjetno bo tudi čez dan slabe volje in depresiven, v službi bo izgubil zanimanje za delo in okolico. /.../

Moški, ki svojo ženo zjutraj poljubi, pa bo dan začel pozitivno naravnan. Njegov občutek harmonije se bo odražal tako fiziološko kot psihološko," zaključuje dr. Szabo.

Pripravila: N. Š.

Gif: Giphy.com

Preberi še: Ko ROKO položi na tvojo NOGO, ti v resnici sporoča TOLE (vroooooče🔥)

Priporočamo tudi: Če počne TOLE, te ima namen zapustiti (pa ne ve, kako bi ti povedal)