Raziskave kažejo, da se VEČINA parov najraje poljublja TAKOLE (tudi vidva?)

Tale vrsta poljuba je med pari najbolj priljubljena in skoraj zagotovo med njih spadata tudi vidva! 🤭

Raziskave kažejo, da se VEČINA parov najraje poljublja TAKOLE (tudi vidva?) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 1. 2020

Poljub z osebo, ki jo ljubiš, je nekaj najlepšega. Z njim drug drugemu jasno pokažeta, da sta si naklonjena. A kljub temu da se za poljubom skriva precej logična razlaga, v takšni in drugačni obliki ostaja predmet raziskave mnogih strokovnjakov.

Tako sta se svoje raziskave pred časom lotila tudi raziskovalca in profesorja Rafael Wlodarski in Robin Dunbar. S pomočjo 308 moških in 594 žensk v starosti med 18 in 63 let sta ugotovila, da poljubljanje ljudem pomaga najti in oceniti ter na osnovi tega tudi obdržati pravega partnerja.

Poljubljanje v razmerju ustvarja bližino, zato je ključen dejavnik vsakega zdravega odnosa med dvema romantičnima partnerjema.

Poleg tega, da sta odkrila, da poljubljanje v razmerju igra veliko bolj pomembno vlogo od spolnega odnosa, sta raziskala tudi povezavo med slednjima dvema.

Torej, ali je naloga poljubljanja, da par spolno vzburi in ga pripravi na spolni odnos. Rezultati so pokazali, da spolno vzburjenje ni glavni povod za poljubljanje (in nasprotno).

Kakšne poljube imamo najraje?

Kot sta povedala Wlodarski in Dunbar, poljub, med katerim imata partnerja odprte oči (ali celo gledata naokoli), kaže, da v razmerju ni strasti.

Med najmanj zaželenimi poljubi so recimo "pocukrani" poljubi – to so tisti, pri katerih strast kar prši naokoli, v spalnici pa je primanjkuje. Več kot tretjina sodelujočih žensk je prav tako povedala, da ne marajo preveč vlažnih poljubov – s preveč jezika in sline, saj jim povzročajo grozo.

Kar 67 odstotkov moških in 47 odstotkov žensk ima sicer najraje poljube z jezikom.

46 odstotkov sodelujočih ima najraje, če jih partner poljublja po vratu. 3 odstotki so priznali, da jim je všeč, če dobijo poljub na zadnjico, le 2,6 odstotka sodelujočih ima rado poljube na noge in zgolj 1,1 odstotka na stopala.

GIF: Giphy.com

Preberi še: Se želiš v novem letu spet ZALJUBITI? Naredi TO (nasvet parov, ki so našli SREČO)

Priporočamo tudi: "Zbogom, 2019! Hvala za vse tvoje lekcije ...✨" (iskren zapis ob koncu leta)