"Takoj po pogrebu sem si želela vroče akcije s svojim fantom" (resnična izpoved)

"Stala sem pred pokopališčem, kjer smo se ravnokar še zadnjič poslovili od babice, vse, na kar sem lahko mislila, pa je bil seks z mojim fantom," svojo zgodbo začne bralka. 

"Takoj po pogrebu sem si želela vroče akcije s svojim fantom" (resnična izpoved) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2022

"Prejšnji mesec nas je po večletni bitki z alzheimerjevo boleznijo zapustila babica. Dni po njeni smrti se bolj slabo spomnim, sem jih pa preživela v krogu družine. Stala sem ob strani svoji mami, ki je pravkar izgubila svojo mati, ter v tem obdobju doživela vsa mogoča čustva: od nostaličnega smeha do histeričnega joka.

Moj fant Matevž ni nikoli spoznal babice, ker je bila njena bolezen v tako naprednem stadiju, da ni imelo smisla. Vseeno pa je prišel na pogreb, kjer sem cel čas jokala v njegovem objemu.

"Vse se začne 72 ur pred smrtjo," pravijo strokovnjaki (znaki, pojavi, občutki, ki razkrivajo, kaj prihaja)

Po pogrebu sem ga opazovala, kako se povsem sproščeno spoznava in klepeta z družinskimi člani, ki jih prej ni nikoli spoznal, in to je poskrbelo, da sem se še bolj zaljubila vanj.

Brez, da bi se zavedala, pa je poleg žalosti prevladal še en občutek: postajala sem pohotna.

Preplavila me je zelo močna sla. Stala sem pred pokopališčem, kjer smo se ravnokar še zadnjič poslovili od babice, vse, na kar sem lahko mislila, pa je bil seks z mojim fantom.

In to ni bilo prvič, ko se mi je to zgodilo. Pred tremi leti nas je zaradi raka zapustila babica po očetovi strani, a ker sem bila takrat samska, nisem mogla potešiti te svoje potrebe. No, razen z igračkami na baterije.

Tokrat pa sem mislila le na eno: Danes bom seksala s svojim fantom.

Ja, sem žalovala za babico, hkrati pa sem imela veliko željo po tem, da končno naskočim svojega dragega. Pravijo, da je seks zdravilo in jaz sem ga potrebovala.

Kot družba imamo nekaj precej nazadnjaških pogledov na tabu teme – zlasti seks in smrt – in tega, kako se ta dva prepletata drug z drugim. Ko je ena izmed Instagram vplivnic v tednih po očetovi smrti objavila serijo senzualnih fotografij s pripisom 'Sem seksi, seksualna in žalostna,' se je nanjo vsul plaz kritik.

Ampak jaz jo razumem. 

V tistem trenutku, ko sem si želela naskočiti Matevža, sem se počutila neverjetno blizu tej vplivnici, saj sem izkusila natanko to, kar se je zdelo, da čuti ona, ko je objavila tiste fotografije.

Tudi jaz sem bila seksi in žalostna obenem - in ta medsebojna igra se je zdela vznemirljiva in hkrati sramotna. »Ko nekdo, ki ga imamo radi, umre, si obupno želimo izkoristiti življenje,« pravi dr. Alexandra H. Solomon, avtorica knjige Taking Sexy Back. 'In ni močnejše dostopne točke do občutka vitalnosti in živosti kot seks. Izguba nekoga postavlja pred nas smrt. Torej nekateri ljudje uporabljajo seks, da bi prišli do življenja.'

Izvoli, TO je prižigalec strasti št. 1 (dokazano spodbudi pretok v mednožju 🔥)

Pohotnost ob žalosti je povsem normalna, vendar se ne bodo vsi odzvali enako. 'Kot spolna bitja smo popolnoma individualni,' pravi Solomonova.

Moje izkušnje z obema smrtima mojih babic to poudarjajo. V neki situaciji sem bila pohotna, a me je bilo sram, ko sem to izrazila, saj takrat nisem imela partnerja, ki bi mu zaupala. Toda tokrat sem imela srečo, da sem imela fanta, ki je sprejel mojo vožnjo čez čustva, skozi katero sem šla - in odpeljal jo je z mano!

Ko sem se vrnila domov, sem šla v Matevževo stanovanje in mu spet jokala v objemu. Naročila sva hrano, se crkljala na kavču in skupaj zaključila večer. Prvič v življenju sem si dovolila vključiti seks v svoj proces žalovanja. In naj vam povem, da je bil to eden boljših načinov, kako sprejeti življenje ob smrti."

Preberi še: Tinder zmenek: 'Na zadnjih sedežih avta naju je zasačil policaj' (izpoved našega BRALCA) 

Priporočamo tudi: Strokovnjakinja: "Priljubljenost te spolne prakse strmo narašča, in TO je razlog, zakaj"