Seks na PRVEM zmenku? Tako POGOSTO to počnejo ženske (in TAKO pogosto moški)

Hmmm, najnoveša raziskava daje zelo zanimive rezultate!

Seks na PRVEM zmenku? Tako POGOSTO to počnejo ženske (in TAKO pogosto moški) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2023

Poznaš pravilo 90 dni, ki pravi, da moraš počakati 90 dni, preden imaš z nekom spolni odnos? Kaj pa pravilo tretjega zmenka?

Ali pa spadaš morda med tiste, ki se preprosto prepustijo in seksajo že na prvem zmenku? Nekaterim se zdi seks na prvem zmenku prehiter, drugim povsem normalen.

Pri Lovehoney so tokrat izvedli raziskavo, s pomočjo katere so ugotavljali, kako pogosto seksamo na prvem zmenku in zakaj nam je to popolnoma v redu (oziroma zakaj nam ni).

Nič presenetljivega ni, da je več kot 70 % moških pripravljenih na seks na prvem zmenku, medtem ko to velja le za 39 % žensk.

Skoraj polovica sodelujočih v zgoraj omenjeni raziskavi jih je že seksala na prvem zmenku. Večinoma so moški tisti, ki so bolj nagnjeni k temu, saj jih je nekaj manj kot 60 % priznalo, da so že to storili, medtem ko je to priznalo le 43 % žensk.

Raziskovalci ugotovili, da bo vajin seks najboljši, če bosta to počela na TE DNEVE

Čeprav je seks na prvem zmenku še vedno nekoliko stigmatiziran, pa v resnici ne bi smelo biti tako.

"Seks na prvem zmenku je lahko koristen, če to želiš početi. Gre za to, da ni 'pravega časa' za seks. In govorim o seksu z definicijo 'smiselne izkušnje užitka,'" pojasnjuje terapevtka za odnose, spolnost in duševno zdravje Rachel Wright.

Nekateri ljudje potrebujejo čustveno povezanost, da bi imeli spolne odnose, medtem ko je drugim lahko to odločitveni dejavnik, ali naj z osebo gredo na drugi zmenek.

Kaj pravijo tisti, ki niso za seks na prvem zmenku?

Med anketiranci, ki so odgovorili, da še nikoli niso seksali na prvem zmenku, je bil najpogostejši razlog (47 %) ta, da jim ni prijetno seksati z nekom, ki ga ne poznajo dobro.

Kaj pa o tem meniš ti?

TAKO tvoj zobozdravnik v hipu ugotovi, da si nedavno oralno zadovoljila moškega (ups!)