Preveri, kako pogosto bi morala biti intimna glede na svoja LETA

7. 12. 2022
Preveri, kako pogosto bi morala biti intimna glede na svoja LETA (foto: Profimedia)
Profimedia

Pa vidva, izpolnita "kvoto"? 😉

Seveda ti nihče ne bo govoril, koliko moraš na leto seksati! 😎 Vendar pa raziskava iz leta 2016 razkriva številko, kolikokrat bi naj seksali glede na starost.

Raziskovalci iz Kenseyškega inštituta za seks, reprodukcijo in spol so tako identificirali čas oziroma obdobje v življenju, ko bi naj največ seksali in izpostavili, zakaj je seks tako pomemben za naše zdravje.

Izkazalo se je, da milenijci seksajo največ (no, iskreno ne vemo, če bi se leta 2020 še vedno s tem strinjali 🤔😅).

Kakorkoli, študija pravi, da bi morale osebe v starosti med 18 in 29 let seksati 112 krat letno, kar je v povprečju dvakrat tedensko.

Neka druga raziskava je pokazala celo, da so imeli študentje, ki so seksali dvakrat tedensko, v telesu višjo raven protiteles v primerjavi s tistimi, ki so seksali manj.

Preberi še:

Verjetno ni treba ponavljati, da seks prinaša ogrooomno koristi, kot so znižan krvni pritisk, blaženje stresa in tesnobe ter izboljšan spanec.

Osebe, v starosti med 30 in 39 let bi morale seksati 86 krat letno, kar je v povprečju 1,6 krat tedensko, medtem ko za starostno skupino od 40 do 49 let velja številka 69 na leto.

Kot ugotavljajo v raziskavi, se padec posteljnih aktivnosti z leti najverjetneje zgodi zaradi tega, ker si ljudje ustvarimo družino ali pa smo na splošno bolj zaposleni kot v mlajših letih.

Kaj praviš, se strinjaš z zgornjimi številkami ali sploh ne?

Gif: Giphy.com

Preberi še: Moški, v TEH DNEH bo tvoja draga 100 % ZA seks (ne izpusti priložnosti!)

Priporočamo tudi: Anglija dviguje prah: "TAKO bomo po novem seksali, dokler ne bo konec koronavirusa"