Seks terapevtka razkriva: 'Če je tvoja spalnica TAKŠNA, vem, da bo seks ODLIČEN'

"Povej mi, kaj imaš na nočni omarici in kakšne so tvoje rjuhe, in povem ti, kakšno je tvoje spolno življenje." 😅

Seks terapevtka razkriva: 'Če je tvoja spalnica TAKŠNA, vem, da bo seks ODLIČEN' (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
16. 3. 2023

S pogledom v spalnico lahko o osebi in o njenem spolnem življenju povemo ogromno. Medtem ko nekateri med nami seks izkoristijo kot priložnost, da so nekdo drug, večina ljudi med rjuhami ostaja enaka.

"Ko se mi stranke pridružijo na seansi, se pogosto pogovarjamo o tem, kaj jih vzburja in kaj ne, in mnogi omenijo, da njihova spalnica ustvarja ali ovira njihovo poželenje, kar lahko resnično vpliva na spolno izkušnjo," pravi seks strokovnjakinja Georgia Grace.

Tako je z leti opazila tudi nekaj zanimivosti:

Brezhibno urejena spalnica

Naša samooklicana kraljica čistoče! Tvoja soba je brezhibna, postelja je vedno postlana, žaluzije so brez prahu in tvoja nočna omarica je popolno urejena. Tvoja soba je vedno brezhibna, kar vzbuja pravo veselje. 

Kaj pa seks? Pred njim se verjetno vedno želiš oprhati ali prosiš partnerja, da to stori. Vse tvoje seks igračke so napolnjene, čiste in pripravljene. Imaš tudi svoj najljubši lubrikant in veš, kako poskrbeti za odlično seksualno izkušnjo. Morda imaš težave s tem, da ostaneš prisotna (zlasti, če je soba neurejena) - običajno se lahko sprostiš le, če je vse na svojem mestu in se lahko popolnoma sprostiš ter uživaš v seksu.

Si s partnerjem DELITA zobno ščetko? Zdravnik SVARI, da tega nikar ne počni (ker se lahko zgodi TO)

Čisti kaos 

Morda so povsod po tleh razmetana oblačila, morda je koš za perilo nakopičen, morda je na nočni omarici več kot milijon skodelic, vendar je zagotovljeno, da je spalnica polna barv in življenja. V njej so naključni kosi, ki si jih zbrali v preteklih letih, in vse skupaj nekako deluje. 

Kaj pa seks? Kot ljubiteljica čistega kaosa ne živiš življenja znotraj (posteljnih) okvirjev. Nekaj nereda ti popolnoma ustreza. Tvoj pristop k seksu je enak. Nekaj telesnih tekočin? Vroče! Valjanje po sobi? Všeč! Poskusiti nekaj novega? Vse boš poskusila vsaj trikrat!

Čutni prostor

V tvoji sobi mora vse izžarevati čutnost. 

Imaš tisti Matissov modri natis akta, kadilo, razsvetljavo za ta pravo vzdušje, teksturirano preprogo, cel predal, namenjen igračam in senzoričnim predmetom ... in ogromno škatlo z dobrotami pod posteljo.

Kaj pa seks? Si radovedna, igriva in raziskovalna, čutnost pa je del tvoje identitete. Si pristašinja pogleda v oči, vendar rada uporabiš prevezo za oči, da se zares vživiš v svoje telo.

Slovenci delijo, KJE so spočeli svoje otroke, in takšnih odgovorov reees NISMO pričakovali

Zelena kraljica

Naša okoljska bojevnica. Kot prava zelena kraljica poskrbiš, da vsak kos pohištva odsluži svoje do maksimuma, redno sodeluješ na Facebookovi tržnici in se resnično zavedaš vsega, kar prinašaš v svoje domove. V spalnici, ki je videti kot oaza, imaš najmanj 50 sobnih rastlin, ki so jih poimenovala in se z njimi vsako jutro pogovarjaš.

Kaj pa seks? Ko gre za seks, se morda raje odločiš za naravno 'podmazovanje', kot je kokosovo olje ali lubrikant na naravni osnovi.

Minimalistka

Postelja (brez vzglavja), nočna omarica in morda svetilka - želiš biti preprosta. In tvoj pristop k seksu je običajno enak. Morda ne maraš pripomočkov ali igrač, ker meniš, da roke opravijo delo odlično, in bi te lahko dodajanje prevelikih dražljajev utrudilo.

Kaj pa seks? Če je vse minimalno, se lažje osredotočiš, ostaneš prisotna v trenutku in se osredotočiš na užitek.

Kaaaj?! Si vedela, da je ta slavni 'rabbit' vibrator v resnici OBLIKO zajčka dobil ZATO?