Si s partnerjem DELITA zobno ščetko? Zdravnik SVARI, da tega nikar ne počni (ker se lahko zgodi TO)

Ufffff, tega pa si res nihče ne želi! 😵

Si s partnerjem DELITA zobno ščetko? Zdravnik SVARI, da tega nikar ne počni (ker se lahko zgodi TO) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2023

Zagotovo si se že znašla v situaciji, ko si prišla na prenočitev k svojemu fantu ali najboljši prijateljici in si zvečer ugotovila, da si doma pozabila svojo zobno ščetko.

Prva tvoja misel je zagotovo bila, da si preprosto izposodiš ščetko od svojega partnerja.

Toda neki zdravnik je izdal ostro opozorilo o delitvi zobne ščetke s partnerjem - tega nikoli ne smeš početi, saj lahko resno škoduje tvojemu ustnemu zdravju.

Po besedah ​​zobozdravnika Khaleda Kasema bi lahko svoje zobe in dlesni izpostavila številnim neprijetnim stvarem, če si zobno ščetko deliš samo enkrat, še posebej, če si tvoj partner ne ščetka zob tako temeljito kot ti.

V pogovoru za Mirror je Kasem dejal: "Ne glede na to, ali namenoma ali po naključju, lahko uporaba zobne ščetke nekoga drugega izpostavi tvoje zobe, dlesni in usta številnim neprijetnim stvarem, še posebej, če niso tako vestni glede svojega ustnega zdravja."

Namesto tega predlaga, da vedno uporabljaš svojo zobno ščetko, tudi če to pomeni, da jo hraniš v vsaki torbi, da je nikoli ne pozabiš.

Pojasnil je, da je mešanica bakterij v tvojih ustih edinstvena, zato mešanje z bakterijami nekoga drugega z njihovo zobno ščetko ni dobra ideja, saj lahko nekatere bakterije v njihovih ustih povzročijo resno škodo, ko se razširijo k tebi.

"Ko uporabljaš zobno ščetko nekoga drugega, svoja usta izpostaviš novim bakterijam, ki se morda ne bodo dobro odzvale z tvojimi obstoječimi bakterijami."

Tveganja pa se tu ne končajo, saj Kasem pravi, da si lahko bakterije celo vtreš v zobe, če si deliš zobno ščetko, še posebej, če jo uporabljaš takoj za partnerjem.

Zdravnik pravi, da če res nimaš druge izbire, najprej počakaš, da se zobna ščetka tvojega partnerja posuši, saj bo predolgo mokra omogočila rast več bakterij.

"Verjetno boš partnerjevo zobno ščetko uporabila takoj za njim, a to je najslabše, kar lahko storiš! Če vztrajaš pri uporabi partnerjeve zobne ščetke, se najprej vsaj prepričaj, da je suha, saj bo tako večina bakterij umrla," je dodal.

Preberi še: Recept: Čokoladna torta s piškoti, za katero potrebuješ LE 10 minut in 5 sestavin (+ BREZ peke!)

Priporočamo tudi: TRIK: Če boš naredila TO, bodo tvoje BANANE zdržale tudi do DVA TEDNA