Pozabi VSE, kar si do danes vedela o oralcu! To je EDINO, kar je pomembno

13. 5. 2023
Pozabi VSE, kar si do danes vedela o oralcu! To je EDINO, kar je pomembno (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

Vse, kar moraš vedeti, je TEH 5 stvari (posebej št. 5!!).

Drage bralke in vsi, ki moškim radi nudite oralni seks, čas je, da razbijemo nekaj splošnih prepričanj oziroma mitov. Zato pozabi tisto, kar si do zdaj vedela o oralnem zadovoljevanju! Teh 👇 5 stvari je vse, kar moraš vedeti:

1. Oralni seks ni romantičen.

Oralni seks pogosto povezujemo s pornografijo, kjer je ženska prikazana v podrejenem položaju. Napaka! Cosmo na to gleda nekoliko drugače: oralni seks je le eden izmed načinov, da zadovoljiš partnerja in uživaš v tem, ker on uživa. Saj se ti vendarle ne zdi, da je on v podrejenem položaju, v kolikor je situacija obratna (da on oralno zadovoljuje tebe), kajne? Gre le za dve osebi, ki se imata radi in drug drugemu nudita užitek.

V kolikor se ob tem kljub vsemu počutiš v podrejenem položaju, se o tem s svojim partnerjem pogovori. Ali pa na situacijo poglej z drugega zornega kota: pravzaprav si ti tista, od katere je tvoj partner (in njegov užitek) v tem danem trenutku odvisen.

Rešen misterij: Je sperma res koristna za tvojo kožo (+ 7 drugih dejstev o njegovem izlivu)

2. Z oralnim seksom ne moreš dobiti spolno prenosljive bolezni.

To je ena največjih neresnic, kar smo jih o seksu kadarkoli slišali. V kolikor obstaja verjetnost, da ima tvoj partner katero izmed spolno prenosljivih bolezni in med oralnim seksom ne želi uporabiti kondoma, ne tvegaj.

Možnosti za prenos so enake kot pri seksu s penetracijo. Že najmanjša ranica v ustih je namreč dovolj.

3. Oralni seks avtomatično pomeni (njegov) orgazem.

Ne drži. Če tvojemu partnerju ne pride med oralnim seksom, to ne pomeni, da tega ne znaš dobro početi. Moška telesa se različno odzovejo na oralni seks in moški imajo različne ideje o orgazmu. Na primer: nekateri sanjarijo o ejakulaciji v usta, drugi ne, tretji pa morda orgazma, ki se ne zgodi med penetracijo v vagino, sploh ne štejejo kot orgazem (ja, vemo, zelo čudno!).

"Moj fant med oralcem nikoli NE doživi orgazma – ali kaj delam narobe?" (+ ODGOVOR strokovnjakinje)

Po drugi strani pa v kolikor to počneš prvič, obstaja možnost, da nekatere stvari preprosto ne boš počela tako, kot je prav. In to je popolnoma normalno, zato se tudi v tem primeru pogovori s partnerjem ter ga vprašaj, kaj mu je všeč oziroma kaj mu ni. No, v kolikor ti je nerodno vprašati, ti bo med samim dejanjem zagotovo dal jasno vedeti, kako je na stvari.

4. Oralni seks je neprijeten (in morda celo boleč).

Te je strah, da si boš uničila/okrušila zobe ali pa da te bo po tem bolela čeljust? Ja, vemo, penis v erekciji je lahko zelo trd in velik, ampak, da je lahko TAKO trd in velik ... pa ne bo držalo. Vsaka čast izjemam, vendar pa v vsakem primeru bodi nežna in previdna.

TO si moški v resnici želi med ORALNIM seksom (pa ti nikoli ne bo priznal na glas)

5. Oralni seks je nekaj, kar moraš početi.

Nikakor ni res! Samo ti imaš besedo pri tem, kaj boš počela (in česar ne boš) s svojimi usti in telesom. Nekateri moški znajo biti zelo vztrajni in vršiti pritisk, zato obstaja možnost, da se boš počutila krivo, če to ne narediš. In to je največja neumnost, kar jih je.

Zato ponavljamo še enkrat: samo ti imaš besedo pri tem, kaj boš počela s svojimi usti. Če oralnega seksa ne želiš, ga pač ne želiš. Pika.

Po predlogi Mie Elliott

Preberi še: "Po seksu na hitr'co sem pristala na urgenci!" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: 'Drgnjenje ob napihljivo lutko je bilo pravzaprav seksi' (kako so samski SEKSALI med karanteno)

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju