Pogoltneš ali izpljuneš? 6 dejstev o SPERMI, zaradi katerih boš naslednjič dvakrat premislila

Okej, št. 3 te bo vrgla na rit!! 🤯

Pogoltneš ali izpljuneš? 6 dejstev o SPERMI, zaradi katerih boš naslednjič dvakrat premislila (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2023

Si vedela, da oralno zadovoljevanje moškega ne prinaša le užitka, ampak ima tudi zdravilne koristi tako zate kot tvojega moškega?

Ja, govorimo o spermi in tem, kaj se zgodi, ko jo zaužiješ.

Zato še preden se naslednjič odločiš, da to gosto belo tekočino izpljuniš ali pa vendarle pogoltneš, preveri, kakšno korist ima lahko v resnici (za oba).

To je 6 potencialnih zdravilnih koristi sperme:

1. Sperma je naravni antidepresiv

Seks nam že sam po sebi na obraz nariše nasmeh, ampak si vedela, da je to med drugim povezano tudi s spermo? Kot je ugotovila raziskava iz leta 2011, lahko izpostavljenost spermi zniža simptome depresije.

Spermiji sestavljajo le nekje 3 % sperme, ostalo je semenska tekočina: večinoma voda, ki pa vsebuje tudi okoli 50 drugih sestavin: sladkor (ki predstavlja hrano spermi), imunosupresivi (ki preprečijo ženskemu imunskemu sistemu, da uniči spermo) in, nekoliko presenetljivo, dva ženska spolna hormona ter veliko sestavin, ki izboljšajo razpoloženje: endorfine, estron, prolaktin, oksitocin, hormon, ki spodbuja ščitnico, in serotonin.

Rešen misterij: Je sperma res koristna za tvojo kožo (+ 7 drugih dejstev o njegovem izlivu)

Vagina tako absorbira številne komponente sperme, ki so že po nekaj urah zaznavne v krvnem obtoku.

Kar pa ne pomeni, da bi zgolj zaradi tega morala seksati brez kondoma. Varnost pred spolno prenosljivimi boleznimi in preprečevanje neželene nosečnosti sta še zmeraj na prvem mestu.

2. Sperma ti pomaga bolje spati

Ne, ne govorimo o tem, da si po seksu preprosto tako izčrpana, da z lahkoto zaspiš. To namreč morda ni glavni razlog, zakaj si tisto noč tako dobro spala. Sperma vsebuje melatonin, ki izboljšuje spanec in sprošča. Bodisi, da jo zaužiješ oralno ali pa jo v telo 'prejmeš' tekom seksa s penetracijo, bo ta vstopil v tvoj krvni obtok in ti pomagal pri boljšem spancu.

3. Sperma je prava multivitaminska bomba

Ena žlička sperme vsebuje več kot 200 različnih beljakovin ter številne koristne viramine in minerale, vključno z vitaminom C, kalcijem, klorom, citronsko kislino, fruktozo, mlečno kislino, magnezij, dušik, fosfor, kalij, natrij, vitamin B12 in cink.

To je EDINIH 5 stvari, ki bi jih morale o SPERMI vedeti (vse) ženske

4. Sperma lahko zniža krvni pritisk

Kot ugotavlja raziskava iz leta 2003, lahko redno uživanje (tj. goltanje) sperme zniža krvni pritisk. Prav tako imajo ženske, ki to počnejo, nižje tveganje za preeklampsijo (komplikacijo med nosečnostjo, ki se odraža v izjemno visokem krvnem pritisku). Kar pomeni, da je sperma koristna tako pri spočetju kot rojevanju otroka.

5. Sperma znižuje tveganje za raka prostate

Tukaj sicer ne gre za zdravilno korist same sperme, ampak bolj vpliv njenega izločanja. Po ugotovitvah raziskave iz leta 2004, je namreč pogostejša ejakulacija povezana z znižanim tveganjem za raka prostate.

6. Sperma lahko postane naslednje popolnoma naravno sredstvo za gašenje požarov

Ja, prav si prebrala. Raziskava iz leta 2013 je namreč odkrila, da bi lahko DNK v spermi uporabili za razvoj materialov, odpornih na ogenj. Raziskovalci so ugotovili, da se DNK sperme slanika (ribe) spremeni v material, podoben keramiki, ko je izpostavljen visoki vročini.

Čeprav gre za nekoliko nenavadno zadevo, pa lahko torej s pomočjo sperme ustvarimo okolju prijazen način za zaščito tkanine pred ognjem.

Povzeto po Ally Hirschlag

Slovenec razkril BIZARNO seks metodo svoje partnerice, ob kateri si boš rekla WTF