To je edinih 5 stvari, ki bi jih morale o spermi vedeti (vse) ženske

Okej, veš, kaj to je in kako nastaja. Verjetno veš tudi, kakšne je teksture. Ampak ...

To je edinih 5 stvari, ki bi jih morale o spermi vedeti (vse) ženske (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2022

... ta misteriozni izliv v sebi skriva veliko več kot to.

1. Sperma ni "specialna enota" telesnih tekočin.

Sperma ima en in edin namen, in to je "pomoč" pri zanositvi. Čeprav te vloge seveda ne gre zanemariti, pa to ne pomeni, da je neuničljiva in je, kot pričeska iz televizijskega oglasa, obstojna v vseh vremenskih pogojih in temperaturah.

Zato v kolikor se kdaj znajdeš v banji, v kateri je sperma, ti ni treba skrbeti, da boš zanosila. Pravzaprav bi te bolj moralo skrbeti, kako hudiča si se sploh znašla v kopeli s spermo. Šalimo se – saj vemo, kako! 😉

Psihologinja razkriva: TO je eden glavnih razlogov, zakaj nam je vedno MANJ do seksa

2. No, morda bi se vendarle morala izogibati seksu v banji.

Vsi vemo, da uživanje alkohola, cigaret in mnogih drugih substanc lahko znatno zmanjša plodnost. A občutljivost moške plodnosti sega še nekoliko dlje od tega. Namreč, moški, ki si radi pogosto privoščijo vročo kopel, bi se morali temu kar se da izogibati, saj lahko prepogosto izpostavljanje vroči vodi prav tako zmanjša število spermijev.

Po drugi strani pa, ko govorimo o zmanjšani plodnosti, obstajajo številni miti, v katerih ni kaj dosti resnice. Ja, seveda lahko tvoj moški uporablja mikrovalovno pečico, telovadi, kolikor mu paše, in pije gazirane pijače. Pravzaprav lahko vse troje dela hkrati, in to med prhanjem! 😜 Naj bo pozoren le, da se ne kopa prepogosto v vročih kopelih. No, saj ne, da moški to vsakodnevno počnejo ...

TO se zgodi s tvojim telesom, ko NEHAŠ seksati (svarijo strokovnjaki!)

3. "Goltanje" ni pretirano koristno.

Ja, sperma vsebuje beljakovine in sladkor kot izvor energije, ki daje spermijem moč za premikanje. A kljub temu smo prepričani, da v bližnji prihodnosti ne bomo ravno imeli priložnosti uživati v beljakovinskih napitkih na njihovi osnovi.

Zato, drage dame, naslednjič, ko vas bo partner skušal prepričati, da je to dobro in koristno za vas, je to zelo verjetno zato, ker se mu to zdi noro, noro, nooooro seksi.

4. Njegovo prenajedanje z ananasom ne pomeni, da boš imela občutek, kot da piješ poletni koktajl.

Hrana vpliva na vonj urina  – najboljši primer za to so šparglji. Kljub temu pa ne obstaja niti en trdni dokaz, da lahko hrana spremeni okus sperme. Uživajta v ananasu, v kolikor ga imata rada, vendar pa ne pričakujta čarobnih rezultatov med rjuhami ... ali pod prho ... oziroma kjerkoli že to počneta.

'Ima vagina po uživanju ananasa boljši okus?' (+ odgovori na ostala nekoliko čudna vprašanja o seksu)

5. V kolikor se trudita zanositi, nikar ne seksajta ure in ure do iznemoglosti ...

... po možnosti še medtem ko on jemlje zdravila za povečano prostato.

Večina tekočine v moški spermi namreč prihaja iz semenskih žlez (poznanih kot semenski mehurčki), preostanek pa pride iz prostate. V kolikor je moški dehidriran ali pa je v kratkem času večkrat ejakuliral, bo te tekočine manj. Tudi določena zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje simptomov povečane prostate (na primer pogosto ali počasno uriniranje), vplivajo na količino ejakulirane tekočine.

Nizka raven testosterona lahko prav tako zmanjša količino sperme, kot tudi plodnost. V primeru, da vaju skrbi (ne)plodnost, se seveda vsekakor obrnita na vajinega zdravnika.

Rešen misterij: Je sperma res koristna za tvojo kožo (+ 7 drugih dejstev o njegovem izlivu)

Fotografija: Profimedia

Po predlogi Cosmopolitan.hr